Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zrušení investičního životka - prosba

o Navštíveno 2729x o
o 11.03.2014, 22:32 | M.a.R.i | Upraveno: 2014-03-11 22:33:06
Ahoj,
mám Investiční životní pojištění Evropská penze PREMIUM od ČPP. Mám to od 1.9.2011 a rád bych ho zrušil. Tenkrát jsem ho uzavřel díky své blbosti a nějak nechal problém vyhnít :/.

Nasypal jsem do něj cca 24000 a když bych ho teď vypověděl tak mi vrátí necelých 100Kč a ještě budu muset vrátit státu 3300Kč na daních :).

Nechci si tu vylívat srdíčko. Ale přesto se cukám zuby nehty, tak jsem si přečetl pojistné podmínky a možná by byla možnost jak z toho lépe vybruslit.

Najde se někdo ochotný poradit? Stačí napsat na mejl a brnknu nazpátek. Veřejně se mi to nějak nechce řešit.

Díky

o 12.03.2014, 06:17 | bafis
Hmm, taky jsem ted rusil 2 takovy srandy, na obou bylo taky pres 20000 a jedna je v minusu po peti letech placeni, z druhy mi vracej asi 4000. Zrusit to slo jednim dopisem, jen s tim ze vypovedni lhuta je 3 mesice, takze tem vandrakum jeste chvilku budu prispivat. Ted chci sporeni pro prcka a jedinne reseni je snad uz jen stavebko, nic jinyho nema tady v tom brajglu cenu.

o 12.03.2014, 07:09 | Only_One
no tak těžko hodnotit po pár letech když to je sjednáno na 40+ let a jestě předpokládám, že to je varianta, kde jsi se rozhodl splácet poplatek rozloženej do více let. Mám ji taky, ale protože jsou výsledky teďka mizerné, stáhnul jsem příspěvek na minimum 3kila a víc to neřeším.
o 12.03.2014, 08:56 | HIGHTOWER
Co to je za srágory? Já když rušil jednu pár let zpátky, dostal jsem krom poplatku za ukončení předčasné nějakých 800,- Kč zpátky, měl jsem tam 25. Daň jsem nevracel, neodepisoval jsem si to.
o 12.03.2014, 09:48 | Only_One
no tenkrát to vypadalo jako zajímavej produkt, ale skutečnost je jiná a podmínky ještě horší :(
o 12.03.2014, 10:45 | Jeffry.j
M.a.R.i: mám obdobný produkt (Evropská penze plus - důchodový program) založen 2009 a nyní také jako ty zvažuju vypovězení. V mém případě bych dostal odkupné kolem 4tis. Zvažuji buď zrušení nebo minimální měsíční vklad=350kč s tím, že jde opravdu minimum na životko, úrazovku a minimum na spořící složku. Řeším to už tak dva měsíce a stále nevím.

Dost rozdílný od investičního i kapitálového je rizikové živ.pojištění, ale už nemám důvěru. Sám nevím co s tím.

Řekl bych, že je vysmátej ten, kdo tyto pochybný produkty nemá.
o 12.03.2014, 10:52 | Only_One
no je ještě bohužel moc brzo po 5-6ti letech hodnotit zdali to je nebo není Ok..
o 12.03.2014, 12:15 | Jeffry.j
Tak spoření pro prcka mám stavebko zřízený v lednu tohoto roku a cíl.částka je 150tis.kč. Díky tomu, že je mu kolem roku a půl, tak neplatil žádný vstupní poplatek.
Jinak nevím jak to bude když bude stavebko končit a my bychom chtěli peníze použít na něco do domácnosti.
S příchodem nového občanského zákoníku je prý nutnost žádat o výpověd stavebního spoření dítěte přes opatrovnický soud.
o 12.03.2014, 12:23 | Jeffry.j
To životko asi stáhnu na minimum jak jsem psal a jak psal Only_One.

Nojo, jenže všude jsem četl, že pro základ rodiny je životní pojištění kde je pojištěnej živitel rodiny minimálně na částku jeho tří ročních platů, aby byla rodina zajištěna v případě jeho smrti, popř. invalidity, nebo trv.následků.

Budu mít jedno životko stáhnuté na minimum a pak jedno bez spoření na zajištění rodiny?
Nevím.
o 12.03.2014, 12:25 | AllInOne
K tomu opatrnovnickému soudu.

Některá spořitelna to má, některá ne.
V televizi to prezentovali tak, že se to týká všech, ale netýká.
Nevěřím tomu, že to zůstane u toho, že se to bude muset schvalovat, protože většinou spoří rodiče, takže peníze sou dá se říct jejich, i když spoří dítěti.
o 12.03.2014, 12:28 | AllInOne
a citace z médií - ukradnou dítěti naspořené peníze je dost mimo.
o 12.03.2014, 13:27 | mrazik
Nejdrive je potreba si uvedomit, ze zivotni pojisteni neni to same jako rizikove zivotni pojisteni. Nejhorsi je prave zminovane investicni zivotni pojisteni, ktere je spise zamerene na vydelek financniho poradce nebo pojistovaka.
o 12.03.2014, 14:38 | Jeffry.j
Ano, to kdybych věděl před před podpisem smlouvy, tak to nedělám. Neměl jsem v tom přehled, bohužel.

Takže pokud rizikové, tak např. od koho, jaký produkt, jak nastavit parametry? Má v tom někdo přehled?
o 13.03.2014, 07:16 | Camča_v
Stavebko na dítě : s vybráním peněz musí souhlasit oba rodiče, pak není problém. Když jeden dělá problémy, pak je to otázka pro zmíněný soud.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3204 sekund.