Navštíveno 4652x

11.03.2014, 20:55 |
Daryl (A)
jak se vymaze naprogramovani webasta ? V aute je nastaveno na 3x denne a mame podezreni, ze to po 3 dnech nejezdeni uplne vymlatilo baterku. Je to vubec mozny ? Nema tam byt nejaka "ochrana" ?
mame k tomu jak dalku, tak ty hodiny v aute. manual jsem stahl, ale moudry z nej nejsem ...

11.03.2014, 22:01 |
Jozzo Naprogramování vynuluješ odpojení od baterky. Ty hodinky ti nevymlátí baterku ani náhodou. A samo se to nezapne samo, pokud to dopředu nepotvrdíš a nebo nezapneš dálkáčem.
Ako Jozzo, alebo poistka na ktorú je zavesené. Aký wagen?

11.03.2014, 22:30 |
Daryl (A)
nemyslim hodinky. Ale webasto se da naprogramovat na spusteni v urcitou dobu. POkud bezi 3x denne po dobu jedne hodiny, nerikejte, ze to nezere baterku ...zejmena pokud spina i ventilaci.
Takze mne jde o to, jak zrusit to naprogramovani. Muzu menit casy, ale ne je smazat .. nebo jsem neprisel na to jak ...

11.03.2014, 22:31 |
Daryl (A)
S80

11.03.2014, 22:34 |
semtex | Upraveno: 2014-03-11 22:35:11
Vynulovat odpojenim AKU a ano, WEBASTO dokaze sezrat AKU do mesice kdyz bezi 3 krat denne. Ale cele je to samoska o tom jak pak je dlouha cesta z prace a do prace :-) zda se to stihne dobit...
Vseobecne pri existenci nezavisleho topeni v aute dobit AKU min 1 krat rocne.
Me to vybije 100ah behem hodky chodu. Ochranu to nema, pouze kdyz je mene paliva. Jinak nezavisle topeni v kombinaci s kratkymi trasami je rychla smrt pro batetku. Dobry jsou na tohle pry Banner.
Tak u exE39 nebol problém a bawo to má celkom ošetrené, kedy sa to nezapne = nedostatočné napätie, alebo veľký skok v úbytku napätia po nabehnutí, nedostatok paliva, dostatočná okolitá teplota aby nebolo potrebné ho zapínať, dostatočne teplý motor (zbytkové teplo) aby to v daný moment nemuselo zapínať... :-)
Podle auta a typu zástavby NT. Třeba SAGy měly origo druhou baterku, ze které jelo NT, takže i když jí vycuclo, baterka pro startování byla OK. Ochrana by tam měla být, ale jen nejspíš na pokles napětí, takže by to baterku nemělo vybít úplně, ale na start už to taky nemusí stačit.

12.03.2014, 05:16 |
Jozzo A to si ho zapínáš sám, 3x za den na hodinu? A nebo dle těch časů, co tam vidíš si myslíš, že se to fakt zapíná samo?

12.03.2014, 07:16 |
Daryl (A)
Jozzo: naprogramovano. A naprogramovani nevynulujes odpojenim baterky. Vyzkouseno :) Proto se ptam tady.
Default settings:
Time 1: 6 o'clock am
Time 2: 4 o'clock pm
Time 3: 10 o'clock pm
NOTE:
The default settings are overwritten when
new values are entered. The preset
times are saved until changed. If you discon
nect the clock from the electrical
system (for example by disconnecting the battery), the factory default settings will
be reset.
zlatej dálkáč bez hodin. Naprogamováno mám na max. dobu 20minut funkčnosti = cca cesta z práce.
A defakto pouštím před každým startem
ještě sem přemejšlel doplnit to o GMS modul, ale nějak zjištěno, že bych to ani nevyužil. Mám tu horší (starší) variantu dálky s dosahem až 600m a doma zapínám z chodby přes x zdí na dálku 100m úplně bez problému. V práci je to horší, kde je hromada sraček se signálem a tam musim aspoň na dohled auta (100m) bez problému

12.03.2014, 07:44 |
Jozzo Ty časy Nikdy nesmazes. Ale aby se ti to seplo v ten daný čas, musíš to přece dopředu potvrdit.

12.03.2014, 07:50 |
Daryl (A)
dalku mam taky a radeji chci pouzivat tu. Nicmene je tam i ten casovac a ten potrebuji vypnout - vymazat automaticke starty.
Zkus se zeptat u Šípa www.autosip.cz nebo v Adus servis www.adusservis.cz.

12.03.2014, 20:27 |
Jozzo | Upraveno: 2014-03-12 20:30:30
Daryl: Asi se opakuji, ale tobě se opravdu fyzicky zapne webasto 3x denně podle těch časů, aniž by jsi něco potvrzoval nebo mačkal?

13.03.2014, 09:57 |
Daryl (A)
Jozzo: od toho snad casovac je ne ? je asi kravina si vynucovat zapinani pokazde ... a pokud ano, tak v manualu jsem nic takoveho nenasel.
viz:
[ Link ]

13.03.2014, 10:13 |
Jozzo Tak na tohle už nemám sílu. Aby mi tady nějaký chytrolin vyvracel funkci toho časovače, postnul tady dokonce i link na manuál, ve kterém je jasně napsáno, jak se to nastavuje a ještě aby mi tvrdil, že je kravina, aby to musel On, pán veškeré moudrost, pokaždé potvrzovat. Tak to fakt ne. Když chci po někom ať mi poradí a pak mu ještě budu odporovat, že je to kravina.... To jsem fakt nežral
2 Daryl: Jozzo sa snaží zistiť nasledovné. Je jasné že tam budú nejaké default časy nastavené, aniž by si ich menil. Je jasné že sú od toho, aby Webasto v nastavené časy zaplo. Ale tiež je jasné že NEZAPNE kým nemáš povolené zapnutie v nastavené časy. V každom UI nech je to akákoľvek automobilka, okrem nastavenia času ešte zapínaš (ON/OFF alebo fajvka) ten schedule, inak to tam ostane akurát nastavené ale Webasto sa nespustí. Takže čo sa vlastne deje? Alebo to má Volvo tak stupídne že akonáhle tam je nastavený nejaký čas, berie to automaticky že sa má púšťať?

13.03.2014, 11:53 |
Jozzo Já mám ten samý časovač a vím přesně jak funguje. Mám k němu i slovenský návod.
muSlim: Na tohle nemá automobilka vliv. Ten strojek je webasta. Bylo to totálně dementní, aby se ti zapnulo topení 3x denně, 365 dní v roce, bez toho, aniž by jsi to potvrdil.
2 Jozzo: ale má. Napríklad v E39 je komplet vynesené menu Webasta aby sa dalo používať aj bez diaľky a prídavného hnusného budíka, do menu palubného počítača. Nemáš tam okrem jednotky Webasta nič, čo vidíš v klasických autách (diaľka, oválny hnusný časovač, atď.). Všetko komunikuje po CAN zbernici s jednotkou Webasta a to potom vykonáva to čo dostane prikázané od BMW Infotainmentu. A áno, ten tvoj záver, presne to sa snažím zistiť z Daryla, lebo tak hlúpi ani vo Volve nemôžu byť aby to tak nebodaj fungovalo ;-)

13.03.2014, 14:27 |
Jozzo Jo beru tvoje BMW. Ale tohle je Volvo a hodil link na ten origo budík, tak předpokládám, že má ten samý
Link mi ušiel, moja chyba. V tom prípade Daryle, toto nezaberie?
Deactivate preset time
Briefly press the 'set' button.

14.03.2014, 00:02 |
Daryl (A)
mno at tam mam cokoli, tak se mi spina jak vetrani, tak asi i bufik. Pokud jen zmacknutim tlacitka "set" vypnu cely webasto bez ohledu na to co je tam nastavene, tak u mne to asi nefacha. Pripadne je tam jiny problem.
kdykoli se na budik webasta podivam je prazdny (off).
prozatim jsem to vyresil odpojenim baterky

14.03.2014, 19:15 |
Daryl (A)
tak to bylo webasto. Neresim zatim co je tam spatne, ale kdyz v klidovem stavu ma odber 1,5A a porad na nem blikaji nesmysly, tak asi neni v pohode. Na leto bufika nepotrebuju a na podzim to nejak vyresim
No ono Webasto je super vec, ale nie moc stabilná. Docela sa samovoľne sere aj v E39, či už jednotka ako taká, alebo riadiaca jednotka... Mňa to našťastie obchádzalo a dodnes funguje ako za nova aj u nového majiteľa :-)