Navštíveno 1570x

Delší dobu uvažujem s přítelkyní o pořízení nějakýho "lepšího" foťáku. Doposud jsme fotili nějakým obyčejným kompaktem za pár korun co jsme vyhráli v tombole.
Váháme jestli pořídit zrcadlovku nebo kompakt s vyměnitelnýma objektivama.
Bude se fotit vyloženě rekreačně - dovolená, výlety, oslavy atd. Určitě nemáme v plánu vyloženě vyrazit za focením nebo se tím přiživovat.
Cenový strop je řekněme 10 000,- a rád bych pořídil novej foťák, ne stroj z bazaru.
Rád uvítám každou radu k věci, případně tip na konkrétní model.
Díky
zbytečný tahat se s dospělou zrcadlovkou, dnes i malá těla umí pěkné věci

10.03.2014, 21:45 |
Tuner#2 | Upraveno: 2014-03-10 21:46:32
V téhle ceně jednoznačně tohle:
[ Link ] Má to to super světelnost f1,8 - 2,8, slušnej snímač, perfektně odolné kovové tělo a plný automat až plný manuál.
Zrcadlo za 10 je bakelit se seťákem - nebrat.
Kompakt s výměným sklem v téhle ceně bude sklo klasika f3,5 a akorát hrozí zaprášení snímače a reálné využití výměn skla moc není. Stejně to skončí s nasazeným jedním uni sklem - takže za mě taky nebrat...
Šel bych taky cestou špičkovýho kompaktu. Přesně jak píše Tuner, tak za desítku seženeš buď shit zrcadlo se seťákem nebo budeš mít kompakt s výměnnýma objektivama, kterej stejně velikostně nenacpeš do kapsy a budeš na něm mít jeden univerzální objektiv kvalitativně na houby.
Já bych si osobně sice připlatil za RX100, který je přeci jen obrazově výš než G15, ale taky stojí o trojku víc :-) Takže za desítku asi fakt ta G15.

11.03.2014, 07:31 |
Crimson | Upraveno: 2014-03-11 07:32:14
Souhlas .. ikdyž kolega mě tu zásobuje denně fotkama z jeho nového Canonu EOS M
a musím uznat, že to je masakr ten DIGIC V, to jak tahle malá mrcha zvládá šum mi hlava nebere
a s tím "shit zrcadlovka za 10k" bych byl opatrný, ono až na to odlehčené tělo, což je možná spíš plus na výlety,
to dělá stejný obrázky jako řada za 20-30tis. tam fakt záleží co na to člověk nasadí..

11.03.2014, 07:44 |
Tuner#2 | Upraveno: 2014-03-11 07:46:34
Ozzy nenapsal jsem shit, ale ze to je bakelit se setakem. Kdyz ma na fotak deset, tak na to nic jineho nez setak nenasadi (to uz by to nebyl fotak za deset) a v takove konfiguraci je pro laika foticiho i rodinu doma daleko lepsi kompakt s f1,8 nez zrcadlo.
to také nebylo na tebe, to napsal Mr.Scully ;-)

11.03.2014, 10:07 |
koren třída "top" kompaktů už neni jen canon a nikon - co třeba
[ Link ] ?
LX7 je taky varianta. Těch kompaktů v podobné cenovce a relativně srovnatelnou kvalitou pár je... taky třeba Canon G1X, pro spořivější Canon S110 a pak ty dva, co doporučil Tuner a já. Ještě se tam tlačí Fuji X10, ale tam jsem googlova problémy majitelů s bordelem na snímači a navíc jsme Fujinu před pár lety měli a byl jsem těžce nespokojen.
Ozzy: Vidíš a to jsem si znova četl co se tu psalo a až pak reagoval. Asi jsem byl u ranní kávy ještě rozespalej :)))