Navštíveno 2746x

Hola, vie niekto doporučiť nejaký obchod/webshop, kde by naraz požičali oproti nejakej zálohe, dajme tomu na 3+ dní slúchadlá (konkrétne typy sú B&W P5 a Beyer T50p) na otestovanie a rozhodnutie sa ktoré brať a následné vrátenie loosera a ponechanie si a doplatenie winnera?
2 323Marty: vďaka, mrknem na nich :-)

10.03.2014, 16:37 |
Draxx Jako Marty, dobra zkusenost.
Pak dej echo co sis vybral. Svého favorita mám, ale nebudu psát abych neovlivnil porotu :-P
2 Tuner#2: Sem s tým, možno si rozšírim obzory. Ono som si ešte na jedno spomenul a zaradil som ho, takže vyberám z troch, to tretie je Senn Momentum On Ear. Z tých dvoch hore menovaných je P5 brutálne komfortný na dlhé nosenie, poskakovanie, eskalátory, všetko, ale zvukovo mi príde pri určitých žánroch trošku nudný a plochý oproti Beyerom. Beyer sa mi zvukovo mrte ľúbi, ale mrte mrte, je tam také to malé nepopísateľné niečo čo sa mi na zvuku páči (zase v určitých žánroch), ale zas oproti P5 keď to poviem na hulváta, tak ergonómia na piču. Nie že by boli zlé, sú lepšie než čokoľvek okolo 2-3 tisíc, ale keď ich dám vedľa seba, teda všetky tri, tak pohodlie P5, potom Momentum a nakoniec T50p. Zvukovo sa ale neviem rozhodnúť, T50p mi znejú najlepšie, po nich asi P5 a nakoniec Momentum, alebo Momentum a potom P5, proste každé má niečo a vždy sa to prejaví inde, na inej skladbe a iným "nedostatkom" oproti tomu druhému priamo porovnávanému. Celkovo si myslím ale že všetky tri sú veľmi slušné :-)

10.03.2014, 22:00 |
Tuner#2 | Upraveno: 2014-03-10 22:00:31
Z toho co vybíráš bych šel jednoznačně do P5. Taky mě nejvíc sedí komfort nošení a příjemnost materiálů + zvuková kvalita, je to prostě Bowers. Na první poslech nudný zvuk co nezaujme, ale to je právě to správné! když Tě zvuk ohromí při první půlminutě, tak na 99% je tam něco špatně, nějaký peak a ten bude na jiné skladbě problém a po hodině z toho bude bolest hlavy... Sennheisery jedině velké Momentum a to má na můj vkus až moc velký spodek a posez je tak něco mezi. Beyer mě osobně nesedí a to jak posezem, tak zvukově. neříkám, že hrajou špatně, ale třeba vyšší středy jsou dle mě to co po delším poslechu alespoň mě nesedí.
Čakal som túto odpoveď a presne v tomto znení :-D Mne je jasné čo máš na mysli, čo sa zvuku týka, tak áno, a pravda je že nehľadám prebasované alebo presičené slúchadlá, chcem to čo podá zdroj tako ako bol nahraný. Zdrojom bude z 99% iPhone a z neho m4a a občas FLAC, a na tom keď som testoval, najprirodzenejšie a s priestorom hrali práve Beyerdynamics, aspoň pre moje uši. P5 boli tak nejak aj priestorovo ploché, Beyer sa ukazujú ako celkom dobre maskujúce svoju veľkosť a kategóriu. Aspoň sa mi to tak zdalo z tých všehovšudy dvoch hodín počúvania. P5 by som najradšej bral práve kvôli komfortu, ale jedna vec mi na nich dosť nesedí a to keď si ich "zhodím" do stand-by na krk, že tie náušníky sa vytočia a trčia tam vo vodorovnej polohe ako lopúchy. Tak to mi vadilo trebárs o dosť viac než keby boli slúchadlá trochu prebasované (čo Beyer po druhom zamyslení trochu asi boli, ale nijak výrazne) :-) Už to vidím že to bude ťažké rozhodovanie kua a to som si myslel že už to mám rozlúsknuté a zajtra objednávam :-D
Boha ešte stále niesom rozhodnutý... <joke> počkám si či Apple neprerobí od základov Beats slúchadlá? </joke> :-D
Tak joke sa stal skutočnosťou, Apple Beatsy fakt prekopal, ale ja som vybral nakoniec P5-ky... :-)
A pak kdo je tady nerozhodnej :)))) At slouzi ;)
Vďaka! No tak ľahké to nebolo a určite je niekde aj lepšia voľba, ale vždy to bude veľký kompromis. Otázka je ktorým smerom to bude viac do mínusu. Tieto sa musia rozohrať, ale čo je bomba od začiatku je ten komfort, fakt sedia suprovo. Lepšie než kúsky s ktorými som si krátkodobo hral, asi preto že tieto sú moje :-) A ako mi zneli že priestor nie je dostatočný, tak zase po dlhom počúvaní mojich špuntov (žiadne audiofily, AKG za ~1.5k v dobe zakúpenia) a prechode na P5 je to rozdiel docela dosť veľký. Tak časom uvidíme, dám im tých doporučených ~300h a potom zhodnotím zas či sa mi to stále páči :-D
Já si myslím, že si budeš libovat. Bowers se nikdy nelíbí na první poslech, ale po dlouhodobém bádání zjistíš, že je tam všeho akorát a poslech tě neunavuje ;) Já myslím, že dobrá volba. Lepší než zbrkle koupit to co poradí první pisálek na fóru ;)

11.10.2014, 01:55 |
Daryl (A)
Mam P5 a urcite budes spokojen :)
Tunere, ale já radil pouze e-shop :o)))) Budu si muset sakra ty P5 někde poslechnout. Na doma mám starý dobrý Senny 595 a na ven sem si vždycky vystačil s bum tuc od PortaPro. Stejně ty MP3 z nokie žádnej extra zvuk nevylouděj a sluchátka za sedmičku tomu moc nepomůžou.

11.10.2014, 14:31 |
Daryl (A)
Marty: by ses divil :)