Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: Vybavení kuchyně po Xté - Mora vs. Whirpool

o Navštíveno 2319x o
o 04.03.2014, 22:04 | Radeggast
Ahoj klubáci.

Budeme v brzké vybavovat novou kuchyň a rád bych se vás zeptal, ke kterému řešení byste dali přednost, případně co jiného byste doporučili.

Snad pár požadavků na sestavu - plynová varná deska s pěti plotýnkami (už toto výrazně snižuje výběr), nějaké ty ochrany proti dětem a opilcům, aby to nějakou dobu vydrželo a nemusel bych to vyměňovat hned po záruce, střední cenová třída.

Varná deska:
Mora VDP 775 X (např. [ Link ] )
Whirlpool AKT 780 IXL (např. [ Link ] )

Trouba:
Mora VT 526 MX (např. [ Link ] )
Whirlpool AKP 671/IX (např. [ Link ] )

Myčka:
Mora IM 630 (např. [ Link ] )
Whirlpool ADG 4820 FD A+ (např. [ Link ] )

Bosh atd. jsou sice super, ale cenově to už nedáváme. :)

Dotazy:
Kterou sestavu byste vybrali, či navrhli něco jiného?
Jak je to u obou značek se zárukou a pozáručním servisem (lze opravit, ceny náhradních dílů, ...)?
Je lepší brát věci od jedné značky nebo se to v kuchyni ztratí (přístroje nebudou na sebe nalepeny, budou rozmístěny po kuchyni)?

Díky moc za jakoukoli reakci.

o 04.03.2014, 22:08 | rover (WoodTech)
POkud se nepletu tak Mora patří Whirlpoolu takže je to asi jedno. A pokud se pletu tak je to i jedno, s W obecně problém není moc reklamací na to není a pozáruční servis bez problému.
Takže podle mě trouba a deska čistě co tě zaujme designem, u myčky už rozmyslet hlučnost a spotřebu vody.
o 05.03.2014, 08:35 | duke
Já měl za to, že Mora patří Gorenje. Když jsem koukal na spotřebiče do kuchyně, vždy v ceně Mory šla najít obdoba od Gorenje s lepší výbavou.
Já se ale nakonec rozhodl pro Beko a jsem maximálně spokojený (americká lednice, trouba, plynová deska).
Myčku máme komplet vestavnou Ikea (takže Whirlpool nebo Electrolux) a maká už druhý rok bez problému.
o 05.03.2014, 08:38 | duke
Konkrétně:
Trouba [ Link ]
Lednice [ Link ]
(zde nechápu nárůst ceny po vánocích, nás stála 34tis Kč)
o 05.03.2014, 11:28 | macomb
Měli jsme plynovou varnou desku od whirlpoolu (jiný model se sklokeramikou a jen 4 hořáky) asi tři roky a bez problémů, fungovala jak měla. Zůstala na předchozím bytě.

Jinak v současnosti máme i myčku whirlpool, umývá slušně (možná se mi zdá že i lépe než předchozí AEG, ale možná dělá rozdíl voda). Akorát jsem musel řešit nefunkční rozdělovač vody mezi ramena, což vyřešilo výměna mikrospínače a těsnění :)
o 05.03.2014, 16:14 | Freerider | Upraveno: 2014-03-05 16:17:14
Mora patří určitě Gorenje.

Máme vybavení od Mory 1,5 roku.
Digestoř, desku, troubu, myčku.
Všechno naprosto v pohodě, myčku máme přesně tuto z toho odkazu - vestavba, je to tichý, meje to dobře, v pohodě, nejsou s tím žádné problémy.
U digestoře nám odešel displej/spínač asi po dvou měsících provozu - servisák dojel k nám domů, nechtěl ani žádné papíry, displej vyměnil bezplatně a zase odjel, takže spokojenost.
Jediný, co mě sere, že rok vydržely původní halogenky, pak odešla jedna, vyměnil jsem za jinou, odešla druhá, vyměnil jsem ji taky a od té doby praskají co měsíc (ale to nebude chyba digestoře (změřeno), ale spíš nekvalitních žárovek).
Dají se na to koupit i sólo náhradní díly, celkově ten servis je úplně v pohodě.
Troubu a desku (sklokeramika) máme z řady premium, koupil jsem to v setu a za ty prachy jsem nic lepšího a vybavenějšího nesehnal. :-)
za mě spokojenost.
o 05.03.2014, 20:21 | Tea
Myčku Moru (vyšší model 640) jsem koupil loni, po dvou měsících přestala fungovat, záruční servis nesehnal díly, prej tyto myčky nemají s gorenje nic společnýho, nějaká čína a myčku jsme vraceli i když to zřejmě bylo nějaký čidlo nebo jiná blbost. Nakonec jsme vzali bosch od toho máme skoro vše, drahý jak prase, nenadchne, neoslní, ale šlape.
o 06.03.2014, 23:06 | Radeggast
Oukej, díky za reakce.

Vypadá to, že do sporáku a trouby půjdeme Mora - ještě je potřeba to omrknout naživo. U myčky (jestli půjdeme do skrytých tlačítek) tak se ještě rozhodneme.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.394 sekund.