Navštíveno 1373x

04.03.2014, 07:09 |
Losky Ahoj, kupuju moto, co je dovezena z EU a nechal jsem si ji dovozcem přihlásit. CZ TP má moto od pátku. Jak je to s povinným? Moto mi dovezou dnes. Dovozce mi tvrdil, že povinné stačí uzavřít těsně před tím, než to na sebe půjdu přepsat.
Pojišťovák mi tvrdil, že to musí být zaplaceno od prvního dne, co to má český TP, ale pojišťovákům moc dvakrát nevěřím.
Díky

04.03.2014, 07:42 |
koren pokud nejsi v technicaku jako majitel (nebo to neni na tebe odhlaseny) tak logicky CKP nema po kom vymahat event pokutu, takze bych si tipnul ze pred prepisem staci

04.03.2014, 07:43 |
Hanes Má to vystavenou značku nebo je to na čistopisu?
Pokud to dovozce dal na čistopis, není vystavena RZ tak poviné ručení sáčí až na přihlášní na tebe. Jestli je vystavena RZ tak bys to měl mít pojištěný od dne kupní smlouvy.

04.03.2014, 08:21 |
Losky Značku to nemá, to si musím přihlásit sám. Takže logicky pojistím na VIN těsně před přihlášením.
Logicky by to vše mělo být, jak píšete.
Snad to tak teda bude, protože ČKP otravuje život snad všem a vždy bezdůvodně

04.03.2014, 09:55 |
Rudi Až to půjdeš zaregistrovat, tak je teprve povinnost mít povinný. Teďka je to fakticky v depozitu...

04.03.2014, 10:49 |
Losky ok, díky. Nerad bych, aby se mi ČKP po roce ozvala:-)

06.03.2014, 22:59 |
Losky Tak CZ TP už mám a nikdo tam není uveden jako majitel. Zítra nechám pojistit. Pak evidenčka. Můžu na ní jet po ose, když to nemá RZ ani žádnou převozní? Mám to asi 3 km.