Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Stavba - přístavba k valbové střeše

o Navštíveno 5684x o
o 28.02.2014, 12:11 | AR | Upraveno: 2014-02-28 12:12:06
Dokázal by některý z místních stavitelů zhruba odhanout cenu za realizaci valbového zastřešení přístavby? V podstatě něco jako je na obr jen valba a přístavba by měla cca rozměry 2,75x5,25

foto k příspěvku  od AR

o 28.02.2014, 13:38 | cupra.165
troufnout si to neodhadnu...ale neprijde mi to moc vkusne ...co to zkusit vyresit nejak jinak?
o 28.02.2014, 14:04 | AR
ee tohle mělo ilustrovat o co mě jde, ale více méně je to už asi jedno, protože to co mě nacenila firma, kde jsem doufal že to nacení rozumně, budu řešit jinak individualně :(
o 28.02.2014, 14:05 | AR
A jen tak mimochodem, když v nějakém kalkulátoru oken spočtu velkoplošná okna dá se tomu věřit nebo při velkých oknech se připočítává něco navíc? Okno cca 2,5x1,25
o 04.03.2014, 18:52 | AR | Upraveno: 2014-03-04 18:53:59
cupra.165: v plánu máme něco takového

foto k příspěvku  od AR

o 04.03.2014, 18:54 | AR
bych potřeboval zjistit na kolik cca by mohlo vyjít zatřešení toho výklenku/přístavby.
o 04.03.2014, 21:07 | cupra.165
To uz vypada o dost lip :-)
Jinak neuvazoval si o te bocni pristavbe vyhrnout ji podel cele zdi? V zime by jsi z toho mel o dost lepsi tepelne zisky ze slunce...samozrejme dost zalezi na jakou stranu je to prave situovano. Navíc by jsi usetril i problematicke uzlabi a defakto zjednodusil krov
o 04.03.2014, 22:34 | AR
abych pravdu řekl tak nee neuvažovali jsme, zatím ;)ono původně nemělo být ani toto ;) Ono ve finále se asi bude realizovat to co výjde výhodněji jak finančně tak i na následný provoz. Tato současná přístavba má 2,75x5,25m takže prostorově to je akorát, celá stěna má necelých 9m a už řešíme jak udělat napojení na obyvák/kuchyň co je v téhle části.

Co se týká střechy tak ten "základ" dodáva firma s barákem, ale když jsem u nich poptal dodělávku i té jídelny tak mi spadla čelist při jejich ceně, kde to chlapci nakalkulovali na 400t s obyč plochou střechou zasazenou pod hlavní střechu. Proto se zajímám co by stála cca realizace valbové střechy jen nad tou přístabvou. Já se zatím takovým nějakým net kalkulem dostal na nějakých cca 120tis v materiálu (okna, trámy, tašky, atd.) ale nemám šajn co by si za to řekl tesař.

Jinak orientace je taková že okna jdou cca západním směrem, resp ten roh co je vzdálenější směřuje cca JZ. Ad tepelný zisk, on ten domek je poměrně malý, jedná se o montovanou dřevostavbu takže ty tepelné zisky si mslím nebudou až tak potřeba, jelikož není problém ten baráj přetopit.

To úžlabí je problém? Může hrozit nějaké zatékání nebo proč?
o 05.03.2014, 09:16 | DaveF
buď bych postavil typovku bez úprav, nebo bych šel cestou vlastního projektu, ono se to může zdát drahé, ale při investici 3M+ se i 10% z ceny musí vyplatit
o 05.03.2014, 09:35 | AR | Upraveno: 2014-03-05 09:36:31
DaveF: tak ono máš typovku jako základ a pak si k ní můžeš přihodit doplňky což tohle je zrovna doplněk ale dle mě až moc předražený takže by snad by neměl být problém si jej dořešit individuálně třeba za polovic. Ono my berem typovku ale jen základní hrubou stavbů a to z důvodu rychlosti výstavby.

jinak vlastní projekt by vyšel na docela ranec v jejich realizaci.
o 05.03.2014, 11:51 | Luke_288
původně jsem vůbec nechtěl nic psát, ale to je to, co jsem tu prezentoval kdysi- typovej projekt je dobrej v momentě, kdy se podle něj víceméně bez zásadnějších změn staví.
jakákoliv změna je vykoupena vysokými vícenáklady.
v tomhle případě si to moc neumím představit- tohle základní zastřešení bude na 95% řešený sbíjenýma vazníkama (jestli ne, opravte mě). dodatečný zastřešený musí na tenhle systém adekvátně navázat. tu návaznost dokáže vyřešit průměrnej tesař. ve chvíli, kdy firmu, co bude dělat barák na klíč v jistý rovině střechy zastavíš a řekneš, že přijde někdo jinej a naváže na to, tak si zaděláváš na velkej problém.
bejt já na straně tý firmy, tak do toho nejdu, protože za to nepřevezmu záruku jako za celek a nebudu doufat, že ten někdo mi při svý realizaci nezničí něco, co jsem dělal předtím já. mít záruku za střechu od dvou firem je peklo. další věc- kdo to bude pokrejvat- už vidim, jak pokrejvač jedný firmy nadává na druhou, že to blbě usadila, že to musí opravit apod.
za mě- buď nech střechu udělat původní firmou a nebo jim střechu vyjmi z dodávky a nech si jí udělat komplet někým jiným.
vzít projekt novýho zastřešení a objet s ním pár firem je to nejjednodušší.
o 05.03.2014, 12:43 | AR
Ano střecha je vazníková a je to samozřejmě na domluvě. Může se to realizovat tak že prvně udělají střechu nad domem a pak přijde jiná parta a zase ji bude muset rozebrat a dodělat zastřešení a to je to čemu se chci vyhnout. Samo že ideál stav by bylo aby to celé udělala jedna parta.
o 05.03.2014, 12:53 | AR
a ad nechat to celé udělat u někoho jiného, tady zatím vidím problém v tom že tohle dodavatel stavby zřejmě nezkousne :(
o 05.03.2014, 13:06 | Luke_288
a myslíš, že zásah do části střechy někým jiným kousne?
o 05.03.2014, 13:21 | AR
v okamžiku kdy předá dílo je mu to jedno že.
o 05.03.2014, 13:31 | Luke_288
a ty nebudeš chtít mít záruku za zastřešení? jakmile ti předaj dílo a ty do něj zásadním způsobem zasáhneš, tak o ní přijdeš.
o 05.03.2014, 13:37 | AR
a proto řeším jak to udělat k oboustranné spokojenosti.
o 05.03.2014, 17:14 | AR
Mno po dnešním rozhovoru s dodavatelem jsem moudřeší a nechal jsem je spočítat kalkulaci dodávky střechy od nich. Abych to mohl porovnat dokázal by někdo to přibližně odhadnout? Konstrukce na 6ti sloupech, ukotveno k domu a vazníková střecha s bramac taškami. Jako nedělám si iluze že kalkulace bude rozumná, ale ať to můžu aspoň trochu porovnat.
o 21.03.2014, 09:27 | AR
Mno zajímavé, tak mi došla kalkulace firmy co bude stavět barák. Vytvoření zastřešení o rozmšrech 5,25x2,75 si kalkulujou na nějakých cca 150tis. V ceně jsou dřevěné sloupy, krov, tašky, foukaná izolace stropu, oplechování a podbití.

Celkem zajímavé že když to srovnám se zastřešením vchodu které je třetinové a napočítáno na 60tis a ještě více funky je že když to dodělají jako komplet místnost tak to poskočí o dalších 400tis (přidání oken a podlaha)
o 21.03.2014, 09:30 | Only_One | Upraveno: 2014-03-21 09:30:53
za střechu 5x2,7m 150 litrů? :-))))))))))))))))) dělají si prdel? to je z nějakého super chráněného stromu káceného načerno v děštném pralese dopravovaném ručně otroky z afriky ne?
o 21.03.2014, 10:04 | radek.613
Včetně podnájmu pro červotoče :-D :-D :-D
o 21.03.2014, 10:06 | Luke_288
z tohohle je z mýho pohledu jediná cesta ven- nech si to aspon schematicky nakreslit tak, aby to šlo nacenit jinou firmou, nech si na to zpracovat rozpočet a pak uvidíš a můžeš porovnat celkovou cenu střechy od původní firmy bez zastřešení navíc, potom plus těch 150tis za zastřešení a pak s variantou od několika jiných firem.
takhle to vytrhávat z kontextu při neznalosti dimenzí, návazností apod, to je dost ošemetný.
a velmi doporučuju mít precizní výkaz výměr, tzn ne cenovou nabídku stylem. barák bude stát x+y+z s tím, že x=svislý kce, y=zastřešení a z=zbytek a to všechno naceněný v kompletu.
kdybych měl bejt hodně důraznej, tak ještě všechny položky rozdělený na dodávku a montáž.
ty francouzský okna uplně levný nebudou, s tím je třeba počítat.
o 21.03.2014, 10:21 | AR
Luke: no nacenení od jiné firmy si necham udělat, s tím počítám, už mám domluvené i nějaké schůzky s tesařema z okolí že na to hodí čučku. Problém je akorát ten že firma musí dodat barák se střechou, bez střechy to neudělají, takže případný tesař co by šel dělat přístřešky by musel střechu znova otevírat a zároveň zrušení záruky na tu střechu. Ono já ani nečekal že to u firmy vyjde na normál prachy, sice sem počítal že si na to naučtují tak 200+ ;)

Ad okna, to že nebudou zrovna levné v tomto rozměru počítám, snad jediné plus je že to jsou pevná okna, max jedno s otvírací funkcí.
o 21.03.2014, 10:36 | Luke_288
to co píšeš jsem ti psal už kdysi, že to tak nejspíš dopadne.
musíš mít konkurenční nabídku na celej dům od jiný firmy, bez toho nemáš žádnej podklad k jednání o ceně. v momentě, kdy najdeš firmu, co udělá barák a jejich tesař se přiblíží ceně tvýho tesaře, pak můžeš začít tlačit s tím, že jestli nechtěj, necháš to postavit někoho jinýho. dokud budou vědět, že máš jenom tesaře, tak s cenou moc hejbat nebudou.
a nebo jak říkám, at ti cenovou nabídku rozklíčujou po jednotlivých položkách. prtž předpokládám, že tak jak je dneska standard, ti nacenili zastřešení položkou kpl (komplet), pak budeš vědět, kolik stojí vazníky, kolik tašky, izolace a práce
o 21.03.2014, 10:43 | AR
Luke: nepočítám že by firma cenu poladila, více méně jsme rozhodnutí že tyto dodělávky pak udělá někdo jiný "za polovic" holt s tim že případně padne záruka na střechu. A je to naceněno jako celek s malým rozepsáním.

Cena valbového zastřešení na sloupech - rozměr 5,25 m x 2,75 m: 153 400,- Kč vč. 15% DPH

- cena uvedena jako za standardní provedení valbového zastřešení vchodu

Cena obsahuje:
- konstrukci zastřešení / sloupy zastřešení na ocel. patkách
- opláštění kastlíku palubkami
- krovová konstrukce + latě + střešní krytina Bramac
- oplechování - okapy + plechy do úžlabí
- spojovací materiál

Cena neobsahule:
- základovou desku / zpevněnou plochu pod zastřešením
- konstrukci pro možné zasklení a zasklení
- další dokončovací práce na dokončení jídelny
o 21.03.2014, 10:53 | Luke_288
to je rozpis k ničemu.
osobně bych do toho nešel, stavět barák na klíč, pak něco dodělat, přijít o záruku a když ti v průběhu 5ti let začne zatejkat, tak budeš platit rozborku, opravu, zborku...
to už mi přijde lepší udělat to celý bez firmy s nějakou partou řemeslníků.
o 21.03.2014, 11:33 | Only_One
střecha mého domu 11x10m + vykýř ve kterém je koupelna a záchod protažení přes vstupem. Takže střecha jako kráva, tašky bramac, stála včetně okapů z mědi, střešních oken, vylézáků a dalších seerpetiček 210 000Kč... izolace pak cca 50 tisíc na celé podkroví. Takže to co ti oni nacenili je zlodějina a vykrmování nenažraných firem.
o 21.03.2014, 12:25 | AR
jop s tím souhlasím ;) ono stačilo vidět přesnější rozpisy některých položek a protáčely se panenky. Proto je necháváme stavět jen "hrubou" akorát tady u střechy se naše očekávání nesešly.
o 24.03.2014, 13:30 | CervinVega | Upraveno: 2014-03-24 13:32:33
co to zkusit nakreslit jako postavenou/povesenou rovnou/sikmou strechu na tramech/sloupkach zcela bez kotveni na barak? to zvladnes s tesarem a neovlivni to zaruku... nebo kovove/polykarbonat a pod?
napr. [ Link ]
design dle vkusu, foto jen pro inspiraci provedeni...

foto k příspěvku  od CervinVega

o 24.03.2014, 13:31 | CervinVega | Upraveno: 2014-03-24 13:31:53
double
o 01.04.2014, 09:41 | AR
CV: dík ale to není to pravé ořechové.

No už mám kalkulaci od tesaře. Čistě za práci na střeše nad jídelnou cca 35tis. Matroš tipuju tak padíka co? no a jsme baj vočko na 85tis vs cca 150tis od firmy. Ještě jsem jej nechal nacenit ten přístřešek nad vchod, tam se dostal na 15tis za prácu a tu odhadem 15t za matroš? Takže se dostanem na cca 30tis vs 60tis firma. Výsledkem je úspora cca 100-110tis ale ztracená záruka na střechu a vše co ovlivňuje :(
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3481 sekund.