Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Hodinky, automaty, levné ?

o Navštíveno 5532x o
o 28.02.2014, 09:21 | Sau
Někdo kdo máte přehled v hodinkách - jak si s kvalitů, výdrží apd. stojí automaty v cenách ne zrovna desítek tisíc ? Má význam si jich kupovat ? Například strojek ETA 2824-2 ?

Chtěl bych si pořídit nové hodinky ale zas někde 50 litrů apd. za ně dávat nechcu. Vyhlédl sem si třeba [ Link ] nebo [ Link ]

Nějaký názor na ně ? Díky ! :)

o 28.02.2014, 09:39 | War
Četl jsi tenhle článek? [ Link ]
o 28.02.2014, 09:49 | Luke_288
Jestli ma vyznam kupovat automaty v tyhle cenovy nevim, tissotky urcite spatny nebudou, jen jestli vis do ceho jdes. Spousta lidi je prekvapena, ze hodinky za dva tisice s quartzem jsou mnouhem presnejsi nez automaty za desitky tisic, divi se, ze se jim po 2-3dnech zastavi apod. Automaty jsou jina hodinkova kultura a je treba vedet do ceho jdes. Coz predpokladam, ze vis, tak je zkus.
Osobne bych za tyhle prachy do automatu asi nesel.
o 28.02.2014, 10:02 | Sau
Že sů oproti najlevnějším quartz hodinkám nepřesné vím, stejně tak že sa musí v podstatě pořád nosit. Spíš mě ide o kvalitu jako takovů.
o 28.02.2014, 10:05 | koren
eta je v pohode, primo ety nebo jeji modifikace jsou v hodinkach za X desitek, takze v tom bych problem nevidel.
u tech tisotu bych spis videl jako problem velikost, 38 je spis pro zensky...

a hlavne nekoukat na chronomag :-D
o 28.02.2014, 10:16 | Luke_288
Kvalitu ceho? Ja mel tissotky s quartzem na ruce temer nepretrzite 6let a bez jedinyho problemu. Byly sice drazsi nez ty tvy automaty, ale takovyhle hodinky ti vydrzi celej zivot.
Etu snad pouziva i omega, posledni generace ma rezervu 72hodin.
o 28.02.2014, 10:36 | Kamil
v týhle ceně bych šel do quartz
o 28.02.2014, 11:15 | CervinVega
doporucuju jich hodne vyzkouset fyzicky na ruce, protoze bejva propastnej rozdil mezi tim jak vypadaji na foto a z pocitu pri noseni/pohledu pod uhlem a pod... me prijdou fajn nizke a lehke, kdyz to spojis s pozadavkem na WR min 50, safir sklo a nerez telo, mas vyber vcelku zuzenej pri danem rozpoctu...
o 28.02.2014, 11:48 | Sau
CervinVega : z toho třeba já nic nějak neřeším. U ma je najdůležitější vzhled, jak vypadajů. Mosijá sa mě lůbit. Což ty co sem sem dal splňujů. Teď je enom právě otázka jestli do nich jít nebo ne, no.
o 28.02.2014, 12:16 | Verano
automat zbytečnost, mám 2 roky tyhle a max spokojenost [ Link ]
o 28.02.2014, 12:37 | Sau | Upraveno: 2014-02-28 12:37:28
Verano : Já neřeším jestli je nebo není automat zbytečnost. V tom mám vcelku jasno. Enom jestli má smysl ho za takto relativně málo kupovat. Za hodinky s Quartz bych už v životě nedal víc jak pár stokorun.
o 28.02.2014, 12:59 | koren
Sau: neni quartz jako quartz, mě se třeba moje colty líběj. blbý je že už koukám po 44 chrono:-)
o 28.02.2014, 14:10 | Sau | Upraveno: 2014-02-28 14:11:28
Koren : pro ma osobne uz dnes je. Ale samozrejme jich nikomu nerozmluvam.
o 28.02.2014, 15:16 | All
Já automat měl a bylo po nich hovno. Byly ale levné asi do 5000,- kaček. Teď mám Casio nabíjené sluníčkem a řízené rádiem. Mám je 6 let a jiné bych nechtěl. Vteřinovou přesnost neřeším a to ostatní je v naprosté pohodě. Stály taky kolem pěti tisíc.
o 28.02.2014, 19:35 | Midi34
na sledování času používám hodiny na telefonu

na ruce nesnesu hodinky

ale na to se nikdo neptal :-)
o 28.02.2014, 20:20 | koren
Sau: jasny, podle vkusu kazdeho soudruha, o tom zadna... ja se teda taky kroutil, kdyz sem platil colty, ale jsem za ne rad (btw ty maj termokompenzovanej heq quartz)
o 28.02.2014, 21:10 | noclue | Upraveno: 2014-02-28 21:12:00
Mam Orient Deep - je to dcera seika....
cena 200e, ja som si ich nechal poslat z ameriky, kde boli po 120usd

su aj modre a cierne
[ Link ]

foto k příspěvku  od noclue

o 01.03.2014, 10:24 | addamec
Viděl jsi ty hodinky naživo? Průměr 38 mm je málo. Budou na ruce vypadat komicky.
Jinak já mám automaty Seiko 5 a nedám na ně dopustit. Stály pár korun.
Kupoval jsem si je tady (ceny cca poloviční, co u nás)
[ Link ]
o 01.03.2014, 16:13 | Barthez
Podivej se na nejakou modelovou radu hodinek od - steinhart. Uroven zpracovani dobra a pouzivaj origo etu ( omega ji treba upravuje pro sve modely ). Je to relitivne mlada firma co ma velkou budoucnost. Nektere modely vypadaji az napadne k roladam, ale maji opravdu hezke kousky.

Sam uvazuji ze od nich nejake testnu za ty ceny co se daji sehnat. Sam jsem zahucel do omeg po a sportovnejsich tagu carrer. Nemenil bych.

Zalezi co od hodinek chces...
o 01.03.2014, 18:31 | Fresh
Neznáte někdo tuhle značku?
[ Link ]
Byl jsem na pár akcích, kde jsem měl možnost si jich pár vyzkoušet na ruce a podle zpracování, materiálů a vizuálního dojmu jsem si myslel, že to bude stát minimálně třikrát tolik.
o 01.03.2014, 19:52 | koren
Barthez: pochlub se ;-)

steinhart jsou gutt, napadnost se submarinerama bych neresil, neni to uplna kopie - a jako inspirace tyhle rolady slouzej spouste znackam

a ja provarim jednu znacku [ Link ]
osobne jsem jeste nemel tu cest, ale kvalita/cena je prej neskutecna

video treba tady
[ Link ]
o 01.03.2014, 19:59 | Barthez
Koren:

Prave kolega je ma a jsou fakt hezke za ty ceny s etou. Neni k tomu co vytknou pro nekoho kdo nechce uplne sberatelskej kousek.

Ja jsem provarenej

foto k příspěvku  od Barthez

o 01.03.2014, 20:01 | Barthez

foto k příspěvku  od Barthez

o 01.03.2014, 22:58 | Sau
U ma je najvětší problém aby sa mě prostě lůbily :( A najít takové, to sů snad ani ne jedny z tisíca...

Můj ideál krásy sů Omegy "bondovky", klasické Seamastery, ale cena je pro ma prostě neakceptovatelná. A než kupovat nějaké kopie či přímo repliky, to zas radši nic.

Takže hledám a hledám a ty Tissoty a Certiny z prvního odkazu sů zatím designově pro ma najpřijatelnější.
o 01.03.2014, 23:08 | koren
jety bondovky v peknym stavu chodej kolem 30 - tak nevim jestli neni lepsi trochu pritlacit nez to resit nejakym kompromisem, kterej me stejne neuspokoji?
o 02.03.2014, 10:53 | KFL
Fresh: Ingersoll nebrat!
Sau: Mrkni na chronoshop.cz. Jinak jako koren :).
o 02.03.2014, 11:12 | koren
kazdopadne "A než kupovat nějaké kopie či přímo repliky, to zas radši nic." se mi libi moc, naprosto schvaluju a chvalim!
o 02.03.2014, 12:43 | Davados
jak mě hodinky do teď nějak extra nezajímaly,tak dík za link na D-F a třeba někdy pořídim low cost něco od Vostok europe
taky zajímavej link
[ Link ]
o 02.03.2014, 13:13 | Sau | Upraveno: 2014-03-02 13:19:43
koren : 30 tis. je podle ma za hodinky už šílená pálka. Netvrdím že takovů hodnotu nemajů, ale to už není nic pro ma. Jako když zničím hodinky za 10 tis tak ma to nasere pořádně, nevím ovšem jak bych sa cítil kdybych doničil hodinky 3x tak dražší. Neříkám že jich mám zrovna jako spotřebák, to zas ne, ale zas uplně nějak super péči jim věnovat nechcu/nedokážu.

No, třeba tyto by šly, enom proč sa nedělajů s kovovým řemínkem :( [ Link ]
o 02.03.2014, 18:10 | Barthez
Jak jsem psal a to same i koren. Strop mas. Predstavu take. Vubec bych se nebal koupit bondovky v dobrem stavu a klidne nekolik let stare. Omega ma prvni servis kolem 10let ( co-axial ). Dal je dopucu ze je nepoznas a mas je jako nove. Kompromis nema cenu. Budes pak stejne koukat po jinejch, kdyz te ta vasen veme.

Je to o tobe a vztahu k hodinkam. Samosebou to neni na montovani motoru v aute a nejakem chovani.... ja jsem hodne nacetl a prostudoval nez jsem si uvedomil co chci a co ma cenu....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3359 sekund.