Navštíveno 1260x

Vzhledem k tomu ze me ceka nejspis intalace new OS Systemu. A v budoucnu uvazuji o macbooku, tak si pohravam s myslenkou, ci nejprve ten system vyzkouset na stavajicim PC.
Zjistuju neco malo na netu ze udajne je to mozne. Pri pouziti tzv. "Hackintosh".
Zkousel jste to nekdo vubec? Ma smysl nad tim travit X neli XX hodin aby to pak vse behalo?
jestli tě to zajímá a jsi softwarový kutil tak proč si to nezkusit a nějaký čas tomu nevěnovat, ale jestli to chceš jen jako uživatel tak bych se na to vybodnul a rovnou pořídil appla

27.02.2014, 12:29 |
Diner Pokud si to chces jen vyzkouset bez vymysleni chujovin, sel bych cestou virtualizace, treba pres VirtualBox, ktery je zadarmo

27.02.2014, 12:30 |
choze take jsem to resil, je tam plno zadrhelu vcetne toho aby to podporoval hardware.
Nakonec jdu do maca :)
Hoď si to do virtuálu, mne to s Hackintoshom šlo (vo VirtualBoxe), inak na Hackintosh Wiki máš aj zoznam podporovaného/nepodporovaného HW, takže si ľahko vieš určiť či to pôjde alebo nie u teba fyzicky, alebo prípadne čo nebude fungovať. Ja som to skúšal kedysi na notebooku HP a okrem Bluetooth-u fungovalo všetko.
No na Virtuale bych to testnul (dobry napad), kdyby se mi ted nezhroutil Win 8 po pul roce. Uvidim normalne soubory co vidim ve Winu? Neni to jako u Linuxu ze ma to ma jinak reseny uplne?
A prave ze ted je takovy bud a nebo. Nejak ten PC nepotrebuju nutne, mam jeste 3 notebooky po ruce. Takze na hrani a experimentovani by byl cas.
Jde mi o to, ze bych si otestoval prostredi, zkusil se s tim naucit. A zjistil jestli ktere aplikace tam jdou a ktere ne z tech co pouzivam a jsem na ne nauceny.
Asi k tomu sednu a nez Win 8.1 tam zkusim nejprve dostat ten Mac OSX.
Provozuju Mac-ka na normalnim PC a neni problem, mel sem to i ve virtualu, ale nakonec sem skoncil u instalace na disk s dualboot s Windows. Nejjednodussi je pouzit instalacku z
[ Link ] je tam i spousta navodu a podobne, projdi si to a zkus to ;-)
Je toho sakra hodne. Vic nez jsem cekal.
Uz jen to v ktere verzi vybrat, pode te WIKI hledam jestli mi to podporuje muj HW. Zatim to vypada ze asi jo.
Vzdy najdu ten muj typ HW u nejaky verze ale pokazde jiny typ HW u rozdilne verze OSX.
Jestli dobre chapu, musim najit takovy OSX ktery podporuje vsechny moje HW komponenty najednou?
A pak tma jsou jeste psane ruzne postupy... silenost :D
A jak je to eventuelne s cestinou? Je ten system cesky uz v instalacce ci se nejak doinstalovava ci neni vubec?
Protoze abych chtel aby na tom PC delalo vicero lidi, bez te CZ se to neobejde :/