Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > SSD disk - cim testovat vady?

o Navštíveno 5457x o
o 27.02.2014, 11:53 | Knightey-
Mam SSD Disk uz nejakou dobu, cca 4-5 let.
Jedna se o OCZ Vertex Turbo 60GB.
Ted se mi stalo, ze relativne mlada instalacka Win 8 po cca pul roce nabehne, a za chvili zamrzne a je slyset akorat kousnuta smycka zvuku ve sluchatkach (a to se zadna hudba nepousti - spis jen piskani). Mam podezreni ze asi uz odesel disk, ci nejaky ten vadny "sektor" kde se nachazel systemovy soubor ci driver pro neco.
Disk je pouzivany jako systemovy. Dalsi PC kde bych ho otestoval nemam, pouze notebook. Musel bych ho nejak pripojit pres USB ci eSATA.
Kazdopadne nemate nejaky nastroj jak otestovat systemovy disk? Cili ze bych nabootoval pres USB ci CD do nejakyho Live systemu a tam pak spustit ten potreby HDD testovaci SW.
Eventualne nejak naformatovat? Nebo u tech disku se maji nejak "prerovnavat" data? Tusim ze to neni neco jako defragmentace ale spis donutit disk aby zapisoval na mista ktere maji nejmin zapisu aby byl vytezovan postupne cely najednou. A ne aby zapisoval jen do urciteho prostoru a tim se opotrebovaval. Novejsi disky to uz delaji automaticky, tusim funkce TRIM? Tak bych neco co by tohle zkontrolovalo jak na tom je.
Nez bych se pustil do reinstalace systemu :/

o 27.02.2014, 14:15 | Chris
potrebujes zapnut trim, avsak 8 a 8.1 rozpozna SSD a namiesto defragmentace spusta cez task scheduler TRIM.
Obecne par veci by si si na OS na SSD mal vypnut:
- ako indexovanie

- cache, to riesim vecsinou ramdiskom a prepisem variables na temp folder, aby ukazovali na ramdisk.

Ak chces vediet stav svojho SSD, pozri napr. SSDlife alebo SMART napr. v HD tune.

OCZ ak to mas v zaruke, daj to reklamovat a buducnosti sa im vyhni. Pripadne este skus firmware upgrade.
o 27.02.2014, 14:33 | tomas.V
zrovna na OCZ není moc chvály díky spolehlivost a stabilitě. Měl sem OCZ Agility 240Gb a sem rád, že je fuč

nahadil sem SAMSUNGEM PRO a max spokojenost
o 27.02.2014, 14:59 | nome | Upraveno: 2014-02-27 15:02:59
tak hlavně OCZ je už od listopadu v bankrotu což se tak nějak už delší dobu čekalo vzhledem ke kvalitě jejich produktů
o 27.02.2014, 19:46 | Knightey-
Oki diky za tipy tech programku, zkusim ho otestovat jinde.
Ja jsem na nej daval nejnovejsi firmware prave diky podpore trimu. To bylo uz dlouuuho zpet.
Ale tyhle OCZ tenhle model byt v te dobe nejvykonejsi po Intelu X25 kterej ale stal X krat tolik tusim. Takze jsem ho vzal diky pomeru vykon/cena.
Je jasny ze dneska je to nekde jinde uz ;)
A zaruka je tim padem davno fuc ;)
o 28.02.2014, 07:37 | Knightey-
Pujcil jsem si od kamose nejakou redukci, pres kterou jsem pripojit ten SSD disk k notebooku pres USB.
Zda se mi, ze to ale bere neco mezi SSD diskem a USB flashkou.
Stahl jsem asi 10 programu na testovani s cteni ze SMARTu.
A i ten primo na SSD Life a nebo primo od OCZ software. Ale prave tyto disky, mi napsali, ze nemam SSD disk v PC, takze se ani nesputili defakto.
Ale v nejakem mi to napsalo, ze stav disku je DOBRY a na 39%. Ma nabehano cca 5500 hodin jsem koukal. Coz neni malo ani nejak zavratne hodne ne?
o 03.03.2014, 08:53 | Knightey-
Tak problem vyresen.
Nakonec to SSD diskem nebylo.
Doslo k nejakemu vypadku proudu a vymazalo se nastaveni BIOSu a hodilo do defaultu.
Cili napajeni na DDR3 pametech se hodilo na standarnich 1,4V, vzhledem k tomu ze tam ma pameti k taktovani, vyzaduji o hodne vetsi napajeni defaultne - 1,65V tak proste to snima nabehlo a seklo se to kdyz se vic vyuzily. Zajimave ale je to, ze jsem nabootoval do Mem86+ a tam probehl cely cyklus v pohode :)
Jinak pres SSD Life zjistena zivotnost disku 39% a pri soucasnem vytizeni mi pise ze mi jeste vydrzi pres 8 let :D Coz je velmi zajimave a nevim na kolik se tomu udaji da verit.
o 07.11.2014, 10:45 | madmaik
ja se vetru s dotazem,at nezakladam novy tema,mam SSD disk ocz vertex 3,asi 2,5 roku a nastesti v zaruce. z niceho nic se mi stalo ze mi nenabeh system a ejhle,disk neni videt v biosu,po pripojeni jako externi k ntb disk neni videt,takze pocitam ze je KO. nastesti byla cista instalace takze by na nem nemeli bejt zadny dulezity data,ja se zeptam,je nejaka moznost zkusit se na nej podivat jestly na nem neco bylo? jinak disk pujde na reklamaci a ja se budu muset porozhlednout po nejaky nahrade.jaky disk vzit dnes? idealne 200-500gb.diky
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2971 sekund.