Navštíveno 2094x

zdravím kluci nevíte co znamená když mi ted za jízdy začla blikat diagnostika a pak zhasla, trvale nesvítí auto jako by jelo na tři válce a netáhne prosím poradte co je to to blikání P12 1,8 benzín Navíc je v autě cítit neskutečný smrad jako by se pálil plast

25.02.2014, 18:44 |
Kamil sorry za OT, ale když už, tak "s Nissan" - takhle to vypadá, jako by ses z něj nemohl dostat...
pripad Kamila je holt problem dnesnich diskusnich for :-) jinak v prvy rade test na Consultu, nebo obyc uni diagnostika, ta rekne co se mu nelibi a podle me to vypada na pricpanej katalyzator a ten se zacne ohrivat a neco Ti tam smrdi.. jinak kdyby to byl stejnej pripad, ale bez toho smradu.. tak to vypada na zapalovaci modul, nebo svicku... a v nejhorsim pripade Ti nekudy utekla komprese z jednoho valce, coz je u Nissana beznej problem... :-)
Věř že momentálně jsem v takové situaci že i kdybych tam napsal xy tak je mi to fuk. Bohužel napsal jsem co jsem napsal.
Samantus: Katalizátor už tam není byl ucpanej tak se vytáhnul ale tak cca měsíc zpátky. Consult myslím že nic nevyhodí ne? kontrolka momentálně nesvítí jen mi při jízdě asi cca 5x blikla a pak zhasla. Tohle se opakovalo asi 3x. kdysi se mi párkrát za jízdy stalo, že když jsem přidal plyn tak joby mne někdo zezadu přidržel, prostě jakoby díra v plynu.
Consult nevyhodi momentalni chybu myslim, ale kdyz si vlezes do "past" tak tam by mela spinkat ulozena chyba :-)
aha a udělá to i u klasické dignostiky nebo jen u originální nissan
hele klasicka diagnostika Ti tu chybu napise.... pokud to blbne a sviti OBD nebo blika, tak to znamena signal pro rozsviceni kontrolky a zapis v pameti zavad proste bude.... kor kdyz je to chyba zapalovani... zkus to necim nacist a uvidis...
Tak teď jsem zkusil sednout do auta ( ještě ani nevychladlo) a najednou nic auto jede jako normálně zkusil jsem i vytáčet čekal až se zahřeje na provozní teplotu jestli to nevyskočí a nic, nechápu
Pokud by to byla mechanická závada tzn. podpálený ventyl pístní kroužky atd. tak je závada zřejmá a stálá ne?? tzn. bych řekl že to bude spíše elektrického rázu
To bude nějaká zapalovací cívka. Pokud ti to teda smrdí podobně jak zkažený vajíčka.
Chadzi: no... ten smrad, okamžitě se mi vybavilo jako by jsi pájkou zajel do plastu
otázka je proč někdy jo a někdy ne
Podívej se jestli tam není nebo nebyla vlhkost.
Takže po konzultaci s nisan mechanikem jsem znovu vlezl do auta a vyblikal chybu P0301 což je CYL1 MISFIRE takže zapalovací modul na prvním válci ale proč jednou jede a pak nejede
To někdy tak dělá než to odejde úplně.
třeba na fábiích zapalovací moduly odchází naprosto běžně... zkusil bych i mrknout na svíčky, změřit případně sklepat odtrh a tak... a možná bych i kouknul jestli je tam správnej typ... takhle přijel ke kámošovi na servis nějakej úžasňák že prej mu v oktávce cuká a nejede to...měl nějaký hustokrutý svíčky s trojitým jiskřištěm za nesmysl, který tam vůbec nemají co dělat... daly se obyč svíčky za kilo kus a auto jezdilo jak nový :D