Navštíveno 1376x

25.02.2014, 18:02 |
drebb potreboval bych zjistit jak se resi nasledujci vec: situace se mela/ma tak: pred cca 7 lety jsem ridil auto pojistene na jinou osobu, ja mel "nehodu - borec to uhral na to, ze mi nesvitila zpatecka a policajti mu to sezrali (neb mel na filete praskly blinkr, ktery byl uz tehdy cely dolepeny paskou)", problem je ze osoba na kterou bylo tehdy pojistene auto si chce zridit ted novou pojistku na nove auto a v pojistovnach typu CP, Alianz mu tvrdi, ze bude muset diky udalosti vyse, platit jednou tolik. Co je na tom pravdy a jak se to da resit, kdyz zminena osoba, nebyla vubec vinikem nehody? diky moc
To je naprostá pitomost. Pokud uplynulých sedum let tim autem jezdil, tak má u pojišťoven prostě rozhodnou dobu sedum let a tudíž cca 40% bonus. Nevim ale jak by to bylo v situaci, kdyby od té nehody žádné auto neměl a až teď si po té době koupil nové. To by nejspíš žádnej bonus neměl, ale zase to by na to neměla naprosto žádnej vliv nehoda sedum let stará... Je to prostě pitomost!

25.02.2014, 21:32 |
drebb To jsem zapomel napsat.cca 5 mesicu po udalosti jiz auto nemel a ani pojistku
vždy záleží na konkrétní pojišťovně a jejím systému vyhodnocení klienta. Škodní událost 7 let zpátky nebude mít rozhodný vliv a pokud je jediná a takhle časově daleko, tak uplně v pohodě. Je však možné, že u nějaké pojišťovny to vyhodnotí jako riziko a cena bude vyšší. chce to vyzkoušet více pojišťoven

27.02.2014, 10:53 |
Spooky1 | Upraveno: 2014-02-27 10:59:00
At mi kamarad posle udaje o aute + jmeno,RC a bydliste do mejla ;) Zkusim mu na to kouknout ;)
Jinak jak pisou kluci bude to spis asi o pristupu.Samozrejme ta nehoda je zaznamenana v CKP kde to vsechny pojistovny videj.Taky zalezi jak dlouho mel auto predtim ale rozhodne je hloupost aby kvuli tomu platil 2x tolik. ;)
To je pravda, může si to pojistit u pojišťoven typu Slávia nebo Wüstenrot, tam budou rádi za každého ...., který k nim přijde, tak mu dají i lepší cenu.
Pokud od nehody neměl auto, tak si mohl těžko lepší bonus vyjezdit. A pokud si ho s nehodou dostal s bonusem na nulu, tak má samozřejmě smůlu.

28.02.2014, 16:12 |
Sau Ne ze by snad seslo na tom kde pojistku mas :) K tematu - jo, mozne to je.