Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Izrael-byl někdo?

o Navštíveno 2500x o
o 21.02.2014, 10:29 | Zdeny60
Příští týden letím do Izraele, samosebou služebně. Byl někdo? Na co se tm připravit?
Info vítáno.

o 21.02.2014, 10:35 | .mycTD
minimalne se ti pridelenim viza omezi moznosti dalsiho cestovani :-)
o 21.02.2014, 10:41 | Zdeny60
Do Izrale žádné vízum nepotřebuješ, dokonce nevadí vízum ze Saudské Arábie:-) tedy na cestu tam... To jsem už zjišťoval na KAS Ambassy.
o 21.02.2014, 10:42 | CervinVega
na letisti na serii nejapnych otazek ohledne zavazedel, ktere maji celemu svetu sdelit, ze jsou pripraveni "HhtjdIl" ihned poznat a zneskodnit...

HhtjdIl - hodne hloupy terorista jedouci do Israele letecky
o 21.02.2014, 11:16 | Zdeny60
O nějakém pohovoru na letišti jsem už slyšel:-) Doufám, že mluví lépe anglicky než ti malamuti v KSA.
o 21.02.2014, 11:23 | Rudi
Já když tam byl před asi 6 lety, letěl sem s izraelskou společností, tak sem musel projít pohovorem před vstupem do letadla, kde se pokládali otázky typu - znám tam někoho, proč tam jedu, kdo mě vezl na letiště, kam jel potom atd...stejnej pohovor na nás čekal i na letišti zpět, to už se týkalo asi úplně všech, kde se ptali, kde jsme byli, jak dlouho, s kým jsme se seznámili, jestli tam někoho znám, jestli něco vezu domů atd a na dalším stanovišti nám prohrábli kufry. Cestou zpátky jsme chytli i docela v pohodě holku, tak to byla jenom formalita, ale nějakej mlaďoch před náma tam chytil asi "podnikatele s mladou sekretářkou", která nemluvila anglicky a těžce se tam po ní vozil a dělal tam z ní chvilku děvku...

Jinak bych se připravil na velkej výskyt zbraní, kontroly na silnicích, před letištěm, před hotelama atd...mě nejvíc vadilo, když jsme bydleli v americkým hotelu, jak se tam občas zatoulali mlaďoši kolem 20-25 s kalachama u těla, to sem si občas říkal, aby jim neruplo v kouli
o 21.02.2014, 14:09 | Zdeny60
Kuwa nestraš, já americkejm raplům vůbec nevěřím:-(
Co žrádlo, pití? Ceny? Lze tam nějak svobodně cestovat, třebas k moři? Tam se dá už koupat...
o 21.02.2014, 15:54 | kozlustechnykus
Tohle nejspis byli Izraelsti rapli. Tak nejak pochybuju, ze tam americani pochodujou s kalachama.
o 21.02.2014, 16:08 | JoPi
Pohovory se týkají jen US a El Al Israel Airlines třeba u Smart wings vůbec ne , Strašně záleží kam letíš , moje sestra žije 20km od Haify ve Shefar´Am a tam je klid .
jídlo je tam super , na to jsem si nestěžoval že jsem vybíravej na mořskou havěť tak tam ji umí udělat naprosto špičkově , to samí třeba hovězí nebo skopové , pití to je jiná , pivo tam maj hodně drahý ( já tam lemtal Hainekena), alkohol sem tam nepil vůbec , jinak vodu tam piju z kohoutku a žádný střevní problémy jsem neměl , ale když se tam sestra přestěhovala tak to 2 měsíce nemohla rozchodit , takže určitě si vem černý uhlí a kup si tam někde jejich endiaron( nevim co používaj můžu zjistit)
Jinak moře když sem tam byl naposledy v listopadu tak 24 stupňů a byli jsme za exoty jak se v takové zimě (27 stupňů vzduch) můžeme koupat :D
Na cestování je to relativně v pohodě co jsme cestovali půjčeným autem tak to šlo ale zase záleží kam poletíš.My jsme byli převážně na severu ( Haifa , Akka , Nazaret ,Rosh HaNikra - Hranice s Libanonem ( nevím jak je to teď jestli se neservali ale stojí za výlet )
Na Jih ( Jeruzalém , Mrtvé moře a spoustu jiného se chystám až příští rok, na to jak je to malá země tak má opravdu co nabídnout.
o 22.02.2014, 06:38 | Zdeny60
JoPi
Díky moc. Jedu do Hadery. Koupit v marketech tedy asi lze vše, jak se dočetl už jinde? Nerad bych platil těžký prachy jen za žrádlo v hotelech. Jak to je půjčením auta?Na letišti asi v pohodě?
o 22.02.2014, 07:29 | JoPi
My jsme půjčovali auto ve víceméně takové rodinné půjčovně takže jsme to měli bez problémů , potřeboval jsem jen pas a řidičák , jinak se připrav na to že se tam jezdí úplně jinak než tady ( trochu adrenalin ale zvykneš si rychle a bude tě to bavit) ;) jinak silnice jsou fakt luxus.
Mrkni i sem je tam taky pár užitečných rad. [ Link ]
o 22.02.2014, 10:21 | Ladic
Tak za 1. je tam draho jako prase, některý veci i ve vobchodě stojej nesmysl, např. zmrzlinka magnum za 130 na naše mě prostě přišla moc :) Spousta mladech - holky i kluci ve vojensky s M4A1 na rameni, v hromadný dopravě jim to padá po zemi a podobně :), pátek nepoužitelnej den to maj ten sabat nebo co za nesmysl, to nefungoval ani bankomat, ale jinak tam všechno funguje normálně :)
o 22.02.2014, 11:28 | JoPi
Ladic: hlavně ty baby v uni sou naprosto boží ale to je asi pro Zdenyho60 informace dost nepodstatná žejo :o), jo je to tam dražší ale cca tak jednou tolik jako u nás , zase spousta věcí je v porovnání s našima nepoměrně levnější a srovnávat ceny s našima je tatálně off protože platy tam mají taky samozřejmě jiný než tady , to je v tom případě draho i v Itálii když to přepočítáš ... S těma vojákama je to trošku pravda třeba když jsme jeli vlakem tak ano, ale postupně se to vylidní a hodně jich právě jede do kasáren atp třeba v Haifě jsme nepotkali vojáka ani jednoho - ono je to totiž s těma vojákama trošku jinak a je blbost někoho strašit páč je tam povinná vojenská služba takže jich je tam víc , ale mezi něma poznáš že se tam projde chlap skoro v civilu M4 a to už je ten pravej voják a né tele co jede do kasárny.
Jo a s tím pátkem je to trošku jinak protože oni nemají jako my Evropani sobotu a neděli ale mají pátek a sobotu .
Jinak Sabat ( též Šabat nebo šábes) je v překladu sobota a žádnej pátek a automat nešel protože byl beztak rozbitej :D

foto k příspěvku  od JoPi

o 09.03.2014, 07:40 | Zdeny60 | Upraveno: 2014-03-09 07:43:07
Jsem zpět.
Izrael mě velmi mile překvapil.Pohodoví lidé, multináboženství, nikdo nic nehrotí.Protože nemají žádné nerostné bohatství, kromě trochy zemního plynu, tak vsadili na high-technologie.
Já byl v Hadeře v jisté nejmenované velké papírně. Je vidět, že jsou dobře orientovaní na trhy a podle toho to je patrné-mají velmi dobrý profit a proto investují, naposledy v roce 2010 postavili papírenský stroj s výkonem 32tun papíru za hodinu a rychlostí 1000m/min-což v evropském měřítku patří mezi největší, ve světovém mezi střední velikost.
Infrastruktura je na velmi v ysoké úrovni, od dopravy, přes služby, ale i lékařství, například. Překvapilo mě, že tam žije a pracuje asi 1/4 Rusů a Ukrajinců, mnohde jsou i ruské nápisy, zejména na letišti v Tel Avivu.
Co se týká bezpečnosti, člověk za chvíli přestane vnímat skutečně velký počet poliscistů a vojáků se zbraněmi, ochranka u hotelu ozbrojená atd. Holt, je to tam takové.
Služby v hotelu jsou na vysoké úrovni, tak jako obecně jídlo. Kdo rád ryby a sea food, je ve svém živlu. Měl jsem obavy, aby mi za těch pár dnů nevyrostly plouve a žábry, mám najedeno ryb na rok dopředu:-)
Přátelští lidé, kde je zvykem pozdravit, al zejména i odpovědět a zeptat se, jaký měl člověk den, jak je? Nějak marně pátrám v paměti, kdo se u nás kdy na hotelu zajímal, jaký jsem měl den?...Prostě kdo prohodí jen něco víc, než bůůů, jetsli vůbec.
Nebylo moc času, ale přesto jsem navštívil Caesarea park na pobřeží, stavby z dob všech možných kultur a prošel se aspoň kus po pobřeží. Sezona tam je už v očekávání, už se dá koupat a surfuje se. Překvapilo mě, kolik tam bylo možné potkat zvířat - poprvé jsem viděl v přírodě papouška!!, jinka dudci, asi půl metru dlouhé lasice, motýli...Vše tam teď kvete, je svěží, prostě chtělo by to tam pár dnů navíc a trochu zrelaxovat. Bohužel, tato oblast je dost turisticky exponovaná a bordel na pláži (dílem naplavený mořem),je dost citelný. Možná, že před sezonou to uklidí.

foto k příspěvku  od Zdeny60

o 09.03.2014, 07:43 | Zdeny60

foto k příspěvku  od Zdeny60

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3219 sekund.