Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Subwoofer k domacimu kinu - inspirace

o Navštíveno 2340x o
o 21.02.2014, 09:30 | masinka | Upraveno: 2014-02-21 09:31:58
Po lonskych cervnovych zaplavach se vyskytla prilezitost presvedcit manzelku na upgrade subwooferu k domacimu kinu (stary pri vyssich hlasitostech absolutne nestihal) :-). Uz dlouho jsem mel v hlave koncept od VISATONU, jejich brutalni TL-SUB, jehoz zakladem jsou dve basove horny, takze co postavim bylo uz dopredu jasne, pouze jsem ten koncept trochu poupravil. Jako reproduktory jsem si zvolil cenove dostupne JBL GTO 1514. Spodni je osazen do basreflexoveho boxu dle navodu vyrobce, u horního jsem trochu zariskoval a udelal jsem z nej basovou hornu (bez vypoctu, jenom odhadem). Risk se nastesti vyplatil a musim rict, ze to hraje velmi ale velmi hezky, zejména ta basová horna, konecne jsem s basy spokojen :-).
Vyska bedny cca 2 m, tloustka sten je 19 mm, bedna je lakovana a zakomponovaná do rohu knihovny, dle přání manželky :-).
Vykon 2x350 W pri 4 ohmech
Jako zesilovač jsem použil hudební CROWN XLS 1000 [ Link ]

Kdybyste chtel nekdo pro inspiraci zaslat planek, tak si napiste, poslu ho v PDF.
Omlouvám se za kvalitu fotky, foceno pouze mobilem.

foto k příspěvku  od masinka

o 21.02.2014, 09:52 | Tuner#2
A kde jsou ty horny? Horna vypada zjednodusene nejak takto: [ Link ]

Kdyz pominu, ze v rohu a u knihovny nebude wooferu zrovna nejlepe, tak na dupot dynosaura a zakomponovani v interieru to neni spatna. Co se me vylozene libi je knihovna ;)
o 21.02.2014, 10:00 | masinka
Mozna jsem to spatne nazval, ale princip je ten, ze zvuk z toho horniho reproduktoru jde nejdrive dolu a pak nahoru, kde je vypusten do volneho prostoru stále stejným prurezem (plosnym ne tvarem), myslel jsem si, ze se tomu rika horna :-).
o 21.02.2014, 10:03 | Milhauzz
Mno, jak to nazvat? Kdo si hraje, nezlobí :)
o 21.02.2014, 10:03 | Tuner#2
Aha tak to pak jo, to dole teda asi nebude bassreflex, ale terminal? Z fotky to na tabletu nejde poznat.
o 21.02.2014, 10:05 | masinka
nene dole je basreflexovy box, je to oddelene od horniho reproduktoru.
o 21.02.2014, 10:10 | Tuner#2
Takze dole je oddelena ozvucnice klasika bassreflex a to horni je horna?
o 21.02.2014, 10:12 | masinka
ano, presne tak :-)
o 21.02.2014, 15:50 | RadekFM
To neni horna, ale transmission-line. Proto "TL sub"
o 21.02.2014, 19:30 | masinka
Radku, diky za pojmenovani.
o 21.02.2014, 21:18 | FSAL
Pekny, vydal ses podobnou zesilovaci cestou jako ja (Crown XLS2000), jen ja teda volil 10" Alpine SWX1043, coz je mnou nekolikrat overenej menic, kterej znam moc dobre z auta ve 12" vydani a musim rict, ze teda moje domaci B&W ASW1000 se teda vubec nezadejchava nebo ze by nestihala, naopak ji mam v ramci bezpecnosti a zachovani sousedskejch vztahu na ctvrt volume, ale Alpina, i kdyz je v docasny bedne (ale se spravnym objemem), ma navrch, jak co se tyce presnosti, hloubky, tak i nasranosti, kdyz je potreba :D, ted mi jen zbejva este dodelat Alpine kamennou ozvucnici a B&W pude do loznice :) ted je sice vyply, ale i tak hraje, kdyz je na nem polozena :)))

Ke Crown zesiku: cim jej budis, jakym zesikem? U tehle PA je vyssi vstupni citlivost (1,4V) a ne kazdej domaci zesilovac je dokaze vybudit na plnej vykon, coz nastesti neni pripad myho Onkya

foto k příspěvku  od FSAL

o 21.02.2014, 23:27 | masinka
FSAL: Taky ho krmim z recieveru Onkyo z vystupu pro subwoofer a myslím, že ho dokáže vybudit dostatecne, ale je fakt, ze jsem musel trochu stahnout ostatni reprodukory a subwoofer trochu vybudit.
Crown XLS 1000 jsem si vybral zamerne, protoze vykonove odpovida pouzitym reproduktorum.
Tohle mas umistene v byte? Jsem vzdycky premyslel, ze kdybych bydlel v byte, tak bych si domaci kino urcite nemohl poustet tak, jak jsem zvykly, obzvlaste ne s timhle subwoferem, kdy rezonuji obvodove zdi :-).
o 21.02.2014, 23:58 | FSAL
jj v byte :) tak musi se samoze s rozumem a neni to na nejaky pulnocni kino, ale zatim sem zadnej konflikt se sousedy nemel, mozna sem je jen neslysel ;) ale vetsinu casu stejne jedu FLACy v 2.1, kdy je sub jen tak na dokresleni spodniho pasma, kde nejsou takovy dynamicky spicky, jako pri kine, teda kdyz si zrovna nepustim koncert v DTSu :)
o 24.02.2014, 06:32 | Zdeny60
To není horna, ale jakýsi Transmission line.
Knihovna je hnus na ento, sorry, ale tohle je naházený bordel, bedničky od rajčat.
Umístění SW v rohu je diskutabiln, protože lineární průběh tam rozohdně nebude a nárůst citlivosti na některých kmitočtech při tomto umístění bude takový, že to jen bučí a nehraje. Jsem si jist, aniž jsem to slyšel.
Resp, ještě jsem neslyšel nikdy dobře hrqjící SW a to ani v cenách za set tisíc korun.
Ale jako snaha dobrý.
o 24.02.2014, 06:34 | Zdeny60
Radek FM byl rychlejší:-)
Jinak TL má propti BR určité výhody, ale návrh je velmi obtížný, proto ej na světě velmi málo dobře hrajících TL beden (např. dobře zvládnuté to má PCB).
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4401 sekund.