Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vytapeni domu - eurotopin.cz

o Navštíveno 3370x o
o 19.02.2014, 21:58 | codexx
Zacinam planovat rekonstrukci rodinneho domu a premyslim jaky system vytapeni zvolit.

Nahodou jsem narazil na toto - [ Link ]

Dum je cihla, cca 200m plochy. Vytapeni aktualne ustrednim topenim na uhli. V kolalite neni plyn.

Vzhledem k tomu, ze v tomhle se zatim rozkoukavam a tady uz hodne z vas vytapeni resilo, tak bych byl rad za vase komentare k tomuhle systemu.

Podle jejich tragickeho webu to zni jako idealni reseni (instalace, udrzba atd...).

Mate s tim nekdo nejakou zkusenost resp. potkali jste nekdy tenhle system?

Diky.

o 19.02.2014, 22:12 | tesil
Je to asi stejnej system nebo podobnej jako infra panely. Ty mam v tretine baraku, protoze se pred par lety pristavovalo a docela jsem to chtel vyzkouset. Mne to funguje dobre, ale je pravda, ze jsem to radeji predimenzoval. Ono je to celkem jedno, sice vetsi prikon, ale zase rychleji vytopeno a termostaty to vypnou. Tehdy v tom byl obrovskej rozdil v cenach. Bohuzel si uz nepamatuju kde jsem to kupoval, ale mala chodbicka, chodba, kuchyne, schodiste, obyvak, loznice a koupelna vysla urcite do 20t komplet. Montaz jsem si udelal sam, el. nachystal elektrikar uz pri stavbe. A 8 let to topi i v nejvetsich mrazech bez problemu.
o 20.02.2014, 09:03 | mrazik | Upraveno: 2014-02-20 09:05:19
Ja bych mel par dotazu :
topi jako kachlova kamna - pokud si na ne pamatuju u babicky spravne, z nich salalo teplo, protoze byli teple od roztopenych kamen (drevo, brikety).
dlouhovlnne tepelne zareni - nejak nevim co si pod tim mam predstavit
neviri prach - pokud to funguje stejne jako kachlova kamna, pak teplo z toho kamene stoupa vzhuru, jako z klasickeho radiatoru a prach tim padem virit musi
Infratopeni - tak jsou to kachlova kamna nebo infratopeni ?

Jsem uplny laik, fyzika neni uplne moje silna stranka, ale tohle me zaujalo.
o 20.02.2014, 11:57 | Pekys
Mám to v bytě, akorát se tam stěhuju až za týden, ale nějaký poznatky o tom už mám, v provozu to má kamarádka cca 3 měsíce.

Mám nějaký rakouský panely GemeTherm - případně můžu dát kontakt na kluky, který mi to montovali a dováží to sem přímo, nebo mají zastoupení, to nevím.

A teď k panelům - je to způsob infratopení, čili ti to ohřívá předměty v bytě, od kterých se ohřívá zbytek místnosti. Proto když si stoupneš před něj (i do větší vzdálenosti) máš pocit tepla. Co jsou výhody, že to nemá žádnou údržbu, nejsou potřeba revize apod. Je to elektrický, což má spousta lidí spojeno s vysokými náklady na vytápění z dob přímotopů, ale tady dostaneš 20h levnou sazbu na celý dům, takže to tak hrozný není. Co jsem koukal na netu na srovnání, tak nákladově to průřezem uživatelů z celý republiky vycházelo levněji než plyn. Není potřeba topit na tolik stupňů jako u plynu.

Prach nevíří, protože vzduch od topení necirkuluje, ale infra ohřívá předměty, který ohřívaj vzduch v místnosti. Ne že by to bylo všemocný, ale proti sálání z radiátoru je to diametrální rozdíl.

kdyžtak mrkni na gemetherm.cz, tam se taky něco dočteš, a pak samo recenze a zkušenosti. Já ti budu moct říct ze svých zkušeností až třeba za 3 měsíce.

o 20.02.2014, 14:42 | jp1
máme v baráku podobný systém, je z toho fajn teplo, každá místnost má svůj termostat a funguje to skvěle, ale máme skleněné topení v hliníkovým rámečku od firmy [ Link ] které se k nám víc hodily, máme je na stěně i na stropě a spokojenost.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3566 sekund.