Navštíveno 1917x

16.02.2014, 15:28 |
Komba Čau mam otázečku,když jsem zaměstnaný jako řidič a náklaďák má tachograf na kotoučky,tak je povinností zaměstnavatele mi je zařídit nebo si je musím zajistit sám?Díky za odpověď:)

16.02.2014, 18:07 |
Komba oukej,díky :)
Samozrejmě zaměstnavatel, ale pokud tě chytnou, dostaneš pokutu dostaneš velice tučnou pokutu ty i následně on. Jinak jsou tam nějaké vyjímky kdy záznam nemusí být veden, (MHD, živelné pohromy atd) ale to se tě předpokládám netýka. Jako řidic by jsi ale mel byt profesně proskolen a odtamtud vše znát, včetně 561/2006, nějak to nechápu jak muzes delat ridice a neznat to...?
haskyvr6: on se ale jen ptá kde je vzit :-DDDDDD
Ja myslel jestli je ma použivat, špatně jsem to pochopil :-) Sorry , ale i na školení ti každoročně tlučou do hlavy co je povinností řidiče a co je povinností zaměstnavatele a tohle je základ. Jinak máš narok i na rukavice, mycí a ochranné prostredky, pracovní oblečení a obuv atd ;-)

20.02.2014, 17:35 |
Komba Jo školení mám každoročně,ale jako řidič jsem spíš vyjímečně občas a zrovna není práce,tak jsem musel skočit po řidičovy v PPL.Proto se v tom moc neorientuj u a nemam to zaběhnutý.Už jsem konečně dostal celý balík,tak jsem v klidu,ale abych ještě dostal rukavice apod. věcy tak tam to nehrozí.