Navštíveno 1371x

11.02.2014, 21:14 |
kupis Mám dotázek... koupil jsem použitý tablet. V inzerátu bylo napsáno, že zboží je se záručákem a dokladem o koupi. Zboží přišlo a funguje v pořádku, akorát jsem si všimnul, že v dokladu o koupi je uvedeno, že zboží bylo koupeno na splátky a ještě nebylo doplaceno... Tak jsem majiteli zavolal, jestli bude nějaký problém při eventuelní reklamaci a on říkal, že splátková smlouva je na něj a že to bude řešit on...
A teď ten dotaz: Je to pravda, že když přijdu reklamovat to zboží a oni zjistí, že třeba nebyly splátky doplaceny můžou mi zboží zabavit nebo tak něco?
Děkuji za případné odpovědi...
můžeš být v klidu, zbožím se neručí, takže bez problémů. I kdyby si odstupoval od kupní smlouvy (tablet mi třeba po měsíci nešel) tak Ti vrátí plnou kupní částku. To, že byl koupen na splátky nic nemění.
Vubec nic se neděje, když to hodně zjednoduším prodejce splátky sepíše a a od splátkovky dostane peníze tak jako by to zaplatil zákazník hotově. Tim to pro prodejce končí.Dál je to v podstatě jako klasická uvěrová smlouva mezi splátkovkou a člověkem na koho je to psaný. Často ve smlouvě ani není napsané jaké zboží je financováno ale jen poskytnutá částka a naopak o na prodejním dokladu tak jak bývá placeno hotově/placeno kartou tak je placeno úvěr a jméno na koho byl psaný.

12.02.2014, 13:24 |
Big_Max | Upraveno: 2014-02-12 13:25:07
2x

12.02.2014, 13:35 |
gizmi Nemej strach, je to OK, jak pisou ostatni. Horsi situace ovsem je, kdyz koupis tablet/mobil presne takto, on se pokazi a tobe vrati prodejce 1,- pac to bylo koupeno za 1,- plus smlouva, nebo body :D