Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > HELP: Smlouva na nákup/prodej nemovitosti 2014

o Navštíveno 1517x o
o 11.02.2014, 12:17 | Thullo
Přátelé,
prosím pěkně, nemáte někdo vzor smlouvy pro nákup/prodej nemovitostí, která je platná v roce 2014???

Jde o to, že já mám jen tu, co platila před novým občanským zákoníkem (tedy platila do 31.12.2013) a díky tomu jsem právě přišel na katastru nemovitostí o 2.000,-

Ona totiž slečna na podatelně mi nejprve řekla, že je od 1.1.2014 nový občanský zákoník a musím tak předělat vklad práva do katastru nemovitostí (2 kusy teda přesně) - když jsem donesl tedy nový vklad, tak už mi ale neřekla, že je vše stejně špatně, neb mám notářsky ověřenou smlouvu, kde je uvedený starý paragraf a navíc že už se nepřevádí parcela a stavba zvláště, ale jen parcela a stavba už je součástí parcely!

To jsem se dozvěděl až dnes, když mi došlo zamítnutí - no a jestli to předělám (tedy nová smlouva, znovu notářsky ověřené podpisy atd.) musí být i nový návrh na vklad a to zase stojí 1.000,- za kus... takže fakt super :o(

foto k příspěvku  od Thullo

o 11.02.2014, 12:35 | Cenda | Upraveno: 2014-02-11 12:35:26
zajdi za právníkem, ať ti udělá nové smlouvy. Bude tě to stát 3-5t, ale budou kloudný a přímo pro tvůj případ, ne staženiny z netu.
Změny s NOZ tam jsou a podstatné.
o 11.02.2014, 12:52 | HIGHTOWER | Upraveno: 2014-02-11 12:55:25
Ted trochu nechápu to převádění parcely a stavby zvláště / dohromady? Přeci v určitém článku popíšeš, jaké nemovitosti se převádí, např. Rodinný dům čp. 123 na stavební parcele č. 321 v tom a tom katastrálním území, bla, bla, bla...

Dnes jde už podávat a nebo alespon vyplnovat návrh na vklad bo jak to ted nazvali, na webu katastralniho úřadu, zase tolik změn tam není...

Když tak tady máš vzor nové smlouvy na nemovitost za 99,- Kč od Ústavu práva a právní vědy, takže to bude správně - [ Link ]
o 11.02.2014, 13:06 | Thullo
2 Hightower:
Draku, návrh na vklad jsem dělal online na cuzk.cz, jako v loni - moc změn tam není, ale i tak to bylo k prdu, neb ve SMLOUVÉ (kterou přikládáš k návrhu a od nového roku už né v počtu uchazečů + 2 ale pouze v jedné ověřené kopii) jsem měl uvedený jiný paragraf a navíc také to, jak jsem psal o těch parlceách a stavbách...

Já tam měl ve smlouvě zkráceně toto:
Převod parcely č. (to a to)
Převod stavby (té a té)

Teď se tam prý musí uvézt toto:
Jedná se o parcelu č. (to a to) jejíž součástí je stavba (ta a ta)

A tak je to prý správně, neb od nového rku je STAVBA již součástí parcely... no nervy moje :o(

Ale díky za tip - jdu to stáhnout - 99,- je sranda :o)
o 11.02.2014, 13:13 | Thullo
Tak, stáhnuto - předělám si to jak potřebuji, neb tam mají nějaký rozhodčí soud z Bratislavy a to fakt nechci :o) lítat někde na Slovensko v případě problémů...

Díky moc kluci ;o)
o 11.02.2014, 13:14 | HIGHTOWER
jasně, takže asi dbají na přesném pořadí slov, takže se ted neprodává stavba, ale pozemek a v podstatě je jedno, co na pozemku je...

Počet smluv na 2 je skoro k ničemu, jen ušetří úřad za odeslání. Tak snad ti to už projde, i když kdo ví, zda mají jednotnou metodiku ke smlouvám, když NOZ je stále ještě v plenkách v praxi...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3248 sekund.