Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > high/low převodník

o Navštíveno 2349x o
o 09.02.2014, 12:15 | Hodor
Zdravim, zajimalo by me zda jste někdo někdy rozebiral high/low prevodnik a jake bylo uvnitr zapojeni, zda jen s odpory nebo i prevodnim transformatorem

o 09.02.2014, 15:53 | Shr3k
No, z NF elektroniky jsem ledacos zapomněl, ale nějak mě nenapadá zapojení, které by bylo schopno udělat ze symetrických vstupů (plus a mínus) asymetrické výstupy (plus a kostra) bez použití transformátoru... :-D
o 10.02.2014, 19:16 | Hodor
Tak jsem zkusil postavit symetrický dělič napětí a fungovalo to, jen to chytalo neskutečně velký ruchy a signál byl hodně zkreslený...
o 10.02.2014, 19:18 | MARWiN
není lepší koupit už hotový?
vždyť to stojí od 150korun
o 10.02.2014, 19:38 | Hodor
A nemáte někdo zkušenosti s takovým převodníkem za cca 150kč a víc?
o 10.02.2014, 20:37 | cezetko | Upraveno: 2014-02-10 20:38:17
máme to v manuálu k zesilovačům jen z odporů. Normálně nám to funguje i když to moc často nepoužíváme.

Ale je pravda, že nám to na jedné akci pořád vypínalo zesík, tak jsme dali krabičkovou verzi za cca 500,- a maká to v pohodě.
o 10.02.2014, 20:53 | MARWiN | Upraveno: 2014-02-10 20:55:37
asi záleží co od toho očekáváš.. na SQ bych asi tohle řešení uplně nevolil, nebo třeba něco lepčího jako Helix AFC, ale jinak na sub třeba stačí i tohle [ Link ]
a jinak se dá udělat defacto cokoliv, od obyčejnýho děliče napětí až po trochu sofistikovanější převodníky například s operačníma zesilovačema a vlastním napájením... fantazii se meze nekladou a záleží jenom na tobě k čemu to chceš použít
například jeden od Sinus Live [ Link ]
stojí to okolo 3 stováků
o 10.02.2014, 21:00 | cezetko
Jo, to co poslal MARWiN je dokonce i ono, co jsme použili...
o 10.02.2014, 23:23 | Hodor
Potřebuji to k subwooferu do laguny. Mám ji teď nově krátkou dobu a chtěl jsem lehce podpořit spodek subem co mi leží doma. Jenže rádio nemá OUT na zesík a měnit se mi ho zatím nechce už jen z důvodu, že bych přišel o dálkové ovládání pod volantem(strašně návyková věc)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3444 sekund.