Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Legislativa - výměna kastle

o Navštíveno 4584x o
o 04.02.2014, 11:36 | šedivákk
Jelikož je tady určitě pár lidí, kteří se v dané problematice orientujou, rád bych se zeptal na postup či zkušenosti při výměně kastle. Věc se má tak... sehal jsem zdravou kastli s německejma papírama z Corra G60... rád bych jí od podlahy udělal a přeskládal do ní všechno z druhýho Corra VR6... je možný tohle vůbec legálně provést? Díky za názory, případný další info doplním.

o 04.02.2014, 12:19 | Hanes
Ahoj, co vim tak jde vyměnit karoserii když ti to povolí vw a neradi cokoliv povolujou.Navíc musí souhlasit prvních 9 míst vinu
Následující postup je že ti na dopravce povolí přestavbu, zajedeš na stk kde ti udělají stejnou technickou jako při dovozu a vedle originál Vinu (který znehodnotí raznicemi XXX) ti vyrazí vin co máš v CZ dokladech, vypadá to strašně, viděl jsem i otočené číslo, při kontrole v zahraničí nastávají problémy-jsme jediní co to tak dělají a hlídka to nemůže vědět a jebou tě za zprasenej vin.

Já bych to spíš řešil požádáním o výměnu motoru v té G60 karoserii na VR6 a přihlásil tu karoserii co máš.

V DE je výměna motoru za jiný silnější a podobně úplně bežná a tam by ti to bez problémů zapsali.

Je to o ekopoplatek víc peněz.
Obě cesty jsou legální pokud ti VW napíše povolení, ale já bych ten legálně přeraženej vin nechtěl.
o 04.02.2014, 13:14 | šedivákk
Ještě mě napadla jedna věc...jalikož stávající VR6 má už taky překlepaný vinko náhradní technologií, takže by se na tý nový kastli přebouchalo stejně a mohlo by to bejt v suchu ne? A prdět na EKO výpalný. Starý VIN nikde v TP nefiguruje mám za to...?

(tenkrát to přitáhli z německa a měli jen CZ paptíry na G60..a v tý době se to ještě dalo přepisovat, tak to překlepali a udělala se "přestavba" z G na VR6...)
o 04.02.2014, 13:24 | AR
tak pokud ti to už jednou bouchli a máš k dispozici stejné raznice tak jebat na všechny a normálně to přebouchat ;)
o 04.02.2014, 15:41 | Samantus
jako AR... papiry ze zapsanou nahradni technologii VIN se platej zlatem a Ty mas ted vyhodu...
o 04.02.2014, 16:25 | Pepíno_Honda
jak ty dva nade mnou :)
o 04.02.2014, 16:34 | Honza2.016v
jako ti 3 nademnou...

kámoš takhle na 1 papíry už jede několikátou karoserii (kteoru vždy nějak šikovně zničí...střecha, strom atd...:)) přeskládá svoje dobrý agregáty, vybouchne číslo, přendá SPZ a jezdí dál..
o 04.02.2014, 18:04 | šedivákk
tak to je sapr :) díky za postřehy
o 01.08.2014, 13:56 | šedivákk
OK, další "problém" :)
Ví někdo jak je to s přemístěním VINka?

Mám ho na příčce, příčku bych dal do pryč a vinko napálil někam pod okno (samožřejmě tak, aby to nebylo poznat)

Jsou nějaký předpisy či směrnice, kam se VIN smí dát? Vzheledem k tomu, že už v TP mám zapsanou změnu náhradní technologií, ale není tam umístění, tak by se to dalo nějak "okecat" ne? :)
o 01.08.2014, 15:05 | radek.613
VIN má pevnou pozici danou výrobcem, na lokace jeho umístění (mnohdy je jich na autě i několik, a ne všechny jsou "vidět" pro laika) odkazuje ZTP (základní technixcký popis při schvalování vozidla a homologaci), odkazuje oficiální dokumentace pro potřeby STK,ME a PčR. VIn si libovolně přesunout nemůžeš, je to něco jako "trestný čin" padělání/pozměnění základního identifikátoru vozidla....
o 01.08.2014, 15:15 | AR
radek.613: myslíš že když má VIN vyraženo náhradní technologí že jej má přeražené na všech místech? pokud jej teda má na vícero místech? bych řek že frajer co to dělal bouchl Xka přes staré a pod to nové VIN
o 01.08.2014, 15:24 | radek.613
Ano, Xka přes staré a hned k němu nové náhradní - lokace se nemění. Není možné si jen tak rozhodnout, že teĎ místo na podběh si to vyťukám třeba na přepážku nebo na dnou kufru, protože se mi to líbí víc. I proto neodkazuje zápis v TP na UMÍSTĚNÍ náhradního VIN, ale informuje o vyražení NÁHRADNÍHO, implicitně tedy na místo původního VINu, v souladu s dokumentací. Co se týká toho "frajera" nevím, já když byl onehdá na přeražení VINu z důvodu výměny kastle, kromě přebouchání na nosníku pod původní VIN mi sloupli samolepku s VINem z A sloupku, čárové kódy s VINem co byly na dveřích a kapotách a pak ještě maník s diag přepisoval VIN v central logic unit v autě a v přístrojovém štítu, aby neměli do budoucna problém při servisu/s dílama .... ale je fakt, že jsem to nevyřizoval u žádníého garážníka, ale v importérském autorizáku, kde na to měli postup a směrnici.
o 01.08.2014, 15:31 | šedivákk
Původní VIN mám přebouchaný a nový mám vyražený na klobouku tlumiče...cca 30 cm vedle... a všude jinde je VIN původní.

Zkusim se zajít poptat na evidenci vozidel.
o 04.08.2014, 10:53 | Angličák
Viděl jsem již několikrát VIN oficiálně vyražené náhradní technologií asi 2 metry od původního umístění tak nechutným způsobem, že samodoma by bylo i lepší, takže bych to asi moc neprožíval, přebouchal to a jezdil. Úřadu bych se neptal, nebo si tě náhodou zapamatuje a bude sranda :D Co si pamatuju, tak to dělali na STK, kde k tomu mají nějaký oprávnění, ale vypadalo to opravdu silně amatérsky.
o 04.08.2014, 10:54 | Angličák
Viděl jsem již několikrát VIN oficiálně vyražené náhradní technologií asi 2 metry od původního umístění tak nechutným způsobem, že samodoma by bylo i lepší, takže bych to asi moc neprožíval, přebouchal to a jezdil. Úřadu bych se neptal, nebo si tě náhodou zapamatuje a bude sranda :D Co si pamatuju, tak to dělali na STK, kde k tomu mají nějaký oprávnění, ale vypadalo to opravdu silně amatérsky.
o 04.08.2014, 11:03 | AR
hlavně to chce mít ty správné raznice ;)
o 04.08.2014, 11:06 | šedivákk
Já tam byl půl roku na praxi kdysi, takže tam jednoho chlapa znám, dělal mi vedoucího absolventky, takže to je v klidu. Zjistil jsem, že v TP ani jinde v prohlášení o změně VIN není uvedené ani umístění ani fotka. Takže by neměl být problém to přemlasknout jinam a torpédo upálit. Jinde už VIN na autě neni, krom samolepky v kufru.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3241 sekund.