Byl jsem v létě s tatíkem ze stejnýho důvodu. Jeli jsme na 2 dny.
Po příjezdu jsme dali loďkou Konigssee a procházku na Obersee (cca 10-12 minut pěšky pohoda chůzí). Loďka jede dlouho, ale je to fajn výlet.
Druhý den jsme dali Orlí hnízdo a muzeum (Dokumentation Obersalzberg). Hnízdo je OK, výjezd busem slušnej (pěšky se dá z parkoviště vyjít nahoru za necelý dvě hoďky, ale je to vostrej vejšlap). V hospodě nahoře nás obsluhoval Slovák, což mě překvapilo :).
Muzeum je bezva, pro fandy WWII nutnost. Otec, kterej je studií WWII posedlej a je z něj poloviční nácek (nadsázka), byl unešenej.
Nutností je potom procházka na vyhlídku Teehaus, kde byl AH focenej u dřevěnýho štanglu se svym psem a dalšíma pohlavárama. Je to z muzea asi 15 minut z kopce příjemnou procházkou. Zpátky samozřejmě do kopce. Pozor - vyhlídka není nijak značená, ale všude na webu je popis cesty a je to veskrze jednoduchý.
Od muzea spadneš pěšky kolem ruiny Adolfova baráku ke golfovýmu hřišti, kde je rozcestí. Pokračuješ přes něj rovně a cca 50-70 metrů za ním je lesní cesta doleva mezi stromy. Ta kopíruje okraj golfovýho hřiště. Jdeš po ní tak dlouho, až se zjevíš u pozůstatků čajovny a vyhlídky. Zpět se jde stejnou cestou :).
Další zajímavostí jsou potom solný doly v Berchtesgadenu. Prohlídka trvá cca 45 minut, s CZ audioprůvodcem pohoda. Je to spíš atrakce - jezdí se na důlním vláčku, jsou tam skluzavky a přejezd podzemního jezera. Tatík, kterej je těžko pobavitelnej, si to ohromně užil.
Víc jsme toho nestihli, páč poslední den už jsme dali jen oběd v Salzburgu a frčeli domů. Ale chtěl jsem ještě vyjet lanovkou na Untersberg (myslim), protože to je masakrální zařízení :).