Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: Odvlhčovač vzduchu do baraku

o Navštíveno 2251x o
o 31.01.2014, 08:40 | Kapka (M)
Mátě někdo osobní zkušenost s odvlhčovačem vzduchu do baráku? výrobce a typ?

o 31.01.2014, 09:25 | PlusOne | Upraveno: 2014-01-31 09:28:26
Chceš to na vlhký sklep, nebo tě trápí vlhkost a plíseň v obytných prostorech? Do baráku volil bych něco výkonnějšího, průtok vzduchu má být cca takový, aby přístrojem veškerý vzduch z uzavřeného prostoru za hodinu prošel dvakrát.

My teda máme byt, po dlouhém zvažování jsem vzal tenhle:
[ Link ]
recenze je pod nickem Pavel - 25.12.2013.

Pokud si doma ale nepodchytíš plísně, přístroj sám o sobě tě jich nezbaví - nebo aspoň u nás to tak nefungovalo. Nejdřív zničit veškerou plíseň doma, a pak teprve začít s odvlhčováním.
o 31.01.2014, 17:18 | fredh
a jak ses jí zbavil?
o 31.01.2014, 20:10 | Kapka (M)
Plisen se nam prave dela..bohuzel cast baraku je nevytapena..nova plastova okna,zatepleni baraku dela asi taky sve..
o 31.01.2014, 21:13 | fredh
myslel jsem plusone, jestli se jí zbavil
o 31.01.2014, 22:33 | Mac Háček
Mám tenhle: [ Link ] a jsem s ním spokojenej, nemá moc velkej odběr a není hlučnej na první rychlost.

Docela funguje i při nižších teplotách. Používal jsem ho na vysušení místnosti po rekonstrukci ted na podzim. Předtím byly orosené okna amokré parapety...

Na plísen nastříkat savo nebo nějaký přípravek (v bauhasu jsem koupil bezchlorovej), hlavně jí neodstranovat mechanicky před nastříkáním.
o 01.02.2014, 00:03 | PlusOne
fredh, Háček:
Savem se samozřejmě dá, ale ne dlouhodobě, Savo obsahuje chlornan sodný, který se rozkládá na sůl a vodu, a sůl na sebe váže vodní páry, takže je to jenom řešení na chvíli, plíseň má snahu se rozjet znova.

Kombinace sava a odvlhčovače zatím funguje, plíseň se nám zatím nevrací, ale neočekávám, že bychom hned v prvním kole zvítězili, dostal jsem tip na tohohle človíčka: [ Link ] - údajně to funguje, neobsahuje to bordel a ještě to navíc voní.
o 01.02.2014, 07:18 | fredh
Savo funguje, ale jak pises, tak ne dlouhodobe. Nejvic mi na nem vadi ten smrad v baraku. O vysouseci sem az doted vubec nepremejslel. Zkusim na to mrknout.
o 01.02.2014, 09:23 | Kapka (M)
na ten Master DH-716 jsem už koukal v recenzích že ho docela chválí..ted ho jenom sehnat za nějakou spec.cenu
o 01.02.2014, 11:11 | Mac Háček
Jj, SAVO je sajrajt smradlavej.
Toto je bez chloru: [ Link ]
o 01.02.2014, 12:19 | Dudelina
Spíš bych řešil příčinu plísně...
o 01.02.2014, 18:36 | PlusOne
Dudelina:
příčinou plísní jsou u nás děti - pereme i pračku denně, bud plen, nebo dětského oblečení. K tomu je v domácnosti myčka, koupelna bez odvětrání, je to panelák bez izolace a plastova okna. Topíme, větráme několikrát denně, ale ta vlhkost se prostě drží. Jen ve dvou místnostech teda - v kuchyni a v ložnici. Obývák, decak i jádro jsou bez problému.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3155 sekund.