Navštíveno 2740x

31.01.2014, 07:21 |
Zdeny60 | Upraveno: 2014-01-31 07:24:27
Kdo nic nedělá, nic nezkazí. I mistr tesař se někdy utne. Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne... A tak bych mohl pokračovat.
Ale nejlépe to vstihuje ..i na vola sedne smůla.
Včera jsem spáchal těžký trestný čin, za který budu náležitě potrestán, odsouzen a možná i zastřelen. Dostanu exemplární trest.
Co to znamená? Znamená to to, že naposledy jsem platil pokutu za rychlost v roce 2006. Na ten den nikdy nezapomenu. To jsem se vracel z nemocnice, kde umírala na rakovinu moje matka. Myšlenkami jsem byl zcela jinde a v obci mi naměřili víc, než bylo povleno. Tenkrát to bylo za tisícovku. Co bude ovšem po včerejšku, to netuším. Vracel jsem se z cesty, po celkem náročném dni s několika jednáními a samosebou, jak to už bývá, člověk v autě přemýšlí nad ledasčím, zejména v místech, která notoricky zná a kde je člověk na silnici úplně zcela sám. Tak, jak tomu bylo i včera. Čas plyne, cesty ubývá, soumrak se snáší, myšlenky plynou. Prostě do obce jsem vjel bez rychlosti, z kopce, ovšem rychlostí kolem 80km/h. Když jsem spatřil policejní oktávii s radarem, bylo na brždění už pozdě, přesto ale tachometr ukazoval asi 78km/h, těsně pod 80.
O tom, co bude následovat, jsem si přečetl na webu - sazebník hovoří jasně. 2500-5000 a 3 body, při opakovaném přestupku zadržení ŘP na 6-12 měsíců.
Nu což, stalo se. Úmysl to nebyl, spíše jsem nějak nereagoval na značku, prostě nevím. Rychlosti dodržuji, o čemž svědčí celkem 2 pokuty za rychlost od roku 1978 a po cca 2,5 milionech kilometrů.
Postavím se k tomu čelem, zaplatím. Více než pár peněz, o které přijdu, mě mrzí, že na mě bude pohlíženo, jako na piráta, kterého je třeba zavřít, který veřejně ohrožuje okolí.
Takže tak to je. Jsem zvědav, jakou to bude mít dohru...
Pes by si ode mně kůrku nevzal.
PS: jak dlouho trvá orgánům, než mě nějak vyrozumí o přestupku?

31.01.2014, 07:32 |
Crimson | Upraveno: 2014-01-31 07:36:56
to ještě neznamená, že tě vyfotili .. a od těch 78mi ještě tak 6 odečti
když jsme u toho přeměřování, srovnával jste si někdo tachák s GPSkou ? asi každý
mě překvapilo ted u Myšáka dálnice tachák 150 = 135 GPS
u VW takový rozdíl nemám
To chce klid a nohy v teple. Jsou horší věci. Morálně sis to srovnal, květnatě sdělil, takže tíha tajemství zločinu je pryč :)
Pokud tomu rozumim spravne, nezastavili te na miste, takze jen asi vyfotili. Pokud jsi na tachometru mel 78, tak v realu to je nejakych 72, radar ma diferenci +- 3Km/h takze ty odecteme a jsme na 69, to jsi se vesel akorat pod hranici, takze dostanes dopis s konkretni castkou, tu zaplatis bez vlivu na body a je hotovo, vypalne zaplaceno a je klid.

31.01.2014, 08:26 |
tommas | Upraveno: 2014-01-31 08:27:31
Tohle se mi stalo taky, dvakrát, nic nepřišlo.
Když Octávka nevyjede hned, je docela pravděpodobný, že to nedojde nikdy. Když mě s Octou nedávno změřili, hned po mě šli.
Jinak pro tyhle případy doporučuju koupit staršího Beltronicse, stojí to pár korun a pro tyhle případy to dost pomůže. Na laser je krátkej, ale na bradavice funguje parádně.

31.01.2014, 08:29 |
AR 75km/h na hranici obce, 2,5t pokuta na místě a asi i nějaké body, ale že bych o tom musel psát esej?
ad gps, dálnice, tacho 140km/h, GPS 138km/h a takto i u dalších rychlostí, odchylka dle gps cca 1-2km/h až sem čuměl jak přesně to měří ;)

31.01.2014, 08:29 |
m mrazik, no tak tyhle dopisy zrovna chodej dle legislativy pouze z pevnych (stacionarnich) radaru bez obsluhy s automatickym zaznamenanim prestupku (aktualni, prujezdove..) . kdyz maji trojnozku nebo radar v aute, prestupek nelze takto vyresit.
No jo vlastne pravda pravda, na to jsem uplne zapomel.

31.01.2014, 08:34 |
m | Upraveno: 2014-01-31 08:39:49
,
pokud to chapu dobre, nezastavili Te.
v tom pripade se to da vyresit pokutou bez bodu, stejne jako jsi mohl mit stesti ze zrovna nemerili...
Nedelal bych paniku.
da se to vyresit "i osobou blizkou", ale to asi neni pointa threadu
A nebo se taky nestane vubec nic a zbytecne to dramatizujes.

31.01.2014, 09:04 |
capo No já nevím, ale není škoda toho nevyužít a zastřelit ho tak jako tak? Beztak je to otázka jen dnů kdy zas bude vybírat další auto.... :D

31.01.2014, 09:49 |
Alííí Jako H-Honza.
A hlavně zodpovědný Zdeny neměl vůbec sedat za volant, když byl myšlenkama jinde, vyčerpaný...no prostě svým způsobem nepřizpůsobily k řízení :-)
Já bych to nehrotil, prostě něco dojde, zaplatí se to a pak už jen 12měsíců dávat bacha a max 50+20
Zdeny60 | Upraveno: 2014-01-31 07:24:27
PS: jak dlouho trvá orgánům, než mě nějak vyrozumí o přestupku?
Netuším, ale ty si orgán určitě :D

31.01.2014, 10:28 |
gizmi Jako CAPO: poveste ho vejs!!!, at se houpa!!! :D :D Neee, docela usmevne napsano a jako ostatni. Muze neco prijit a taky nemusi. Kazdopadne se mi na tobe libi, ze se nehodlas vymlouvat, volat nejake firme, pravnikum, atd. Na druhou stranu jsem stejny hrisnik jako ty (platil jsem 1x za kravinu vjezd do zakazu, kde lezela prenosna znacka a ja tam zrovna bydlel a chtel domu) a tak nema smysl z toho delat Buh vi co. Zaplatime, zanadavame si, jaky jsme pitomci a zivot jde dal.
Tak jo, no. O placení mi nejde, včerejšek mi vydělal x násobně více, ale v duši mě to mrzí. Kdybych byl hovado a prase, ok, ať trpím. rozhodně se nevykrucuji a nevymlouvám, udělal jsem přestupek, o tom žádná. Ale teď musím být 11 měsíců ve střehu, což je zase cca 60.000km. A to jeden nemusí vždy uhlídat. To je to, co ě nejvíc vadí.

31.01.2014, 11:33 |
gizmi Zdeny60: kdyby to takhle fungovalo na kazdeho :)
Takže do teď si ve střehu nebyl? Nějak nechápu...
No hlavne tohle tvrdi i ty nejvetsi dobytkove za volantem, ze 15 let jezdi 50/90/130 a zrovna ted se zapomneli
Tohle tezko organi tezko odlisi.
worm03: teď by měl mít podmínku, tak musí dávat bacha dvojnásobně.
Zdeny: Pořiď si antiradar, taky jezdím slušně, ale v tom množství kilometrů to občas holt může ujet, no.
Já nechchi, aby nic odlišovali. Já se stydím sám před sebou a jsem připraven za to pykat.
Worme: an, byl jsem ve střehu 7 3/4 roku od poslední pokuty. Tj cca 8x60000 =480.000km. Celkem se mi to dařilo, ne? za tu dobu jsem neplatil ani halíř, takže asi tak pro tvoje rýpavé poznámky.

31.01.2014, 12:21 |
AR třeba si měl štěstí a hlídky tě míjely ;) to nic nevypovídá o tom zda jezdíš předpisově či nikoliv.

31.01.2014, 12:55 |
capo S tím "ve střehu" - je docela šance že ti nepošlou vůbec nic, a je docela šance že když už něco, tak do bude do 70. Každopádně pokud už by to bylo přes 70 a přišlo to, tak rok je to nepříjemnej, mě zbejvá ještě měsíc ;)
AR: takovej klikař nejsem a hlídek jsem za těch 8 let potakl stovky, včetně těch měřících i mobilních.Ale nedával jsem jim záminku.
Jinak o stylu mého ježdění vypovídají i zde na AHC notoricky známé spotřeby mých vozidel - Infi G37 - 9,2/100, Legacy SpecB 9,2, Mazda 3MPS 9,6, Legacy 2,0R 7,98... Tohle na rychlý ježdění a divoké jízdy neukazuje.
Ale to je jedno, z divokjech let jsem už dost dlouho venku. Prostě včera se stalo a nic s tím neudělám. Myslím, že i tak patřím k tomu lepšímu na silnici, co se týká dodržování předpisů.

31.01.2014, 13:26 |
zipp Zdeny60: takovej dlouhej post a rozčilování se jen pro to, že jsi se "zamyslel" a překročil rychlost? Jakej to má prosímtě smysl? Máme tu všichni psát takový věci, kdykoliv dostaneme pokutu?
samozřejmě si to vysvětlíš jako rejpání a tím se budeš snažit snížit hodnotu toho, co napíšu, ale nezlob se na mě, pořád tu moralizuješ a když dostaneš pokutu, tak se ještě pochválíš, jak dodržuješ předpisy... jen mi to přijde úsměvný...
worm03:
zatím jsem pokutu nedostal.
Moralizovat v některých ohledech opravdu mohu. zejména třebas takové, co mají za pl roku bodovou nouzi a jezdí, jak vepř domácí.
Ty jsi nic nikdy neudělal, co nebylo zamýšlené? Nenech se vysmát...
samozřejmě že jo, ale nenapíšu současně, že jsem spáchal přestupek a zároveň se vychválím... jinak zase nechápu, proč řešíš, co jsem udělal nebo neudělal, teď tu řešíme tebe :D
Zdeny60 moralizovat muzes maximalne sve deti, u ostatnich se zdrz jakehokoli moralizovani, nikdo na to neni zvedavy a nejsme tve ani male deti.
mrazik: ale tak to přeci nečti, když se ti to nelíbí, ne? :-)
worm03:Já se nestydím přiznat vinu, někteří s tím mají ale problém a snaží se z toho všemožně vykorutit, po česky s tím "vyjebat". Ještě něco se ti nezdá?
Jinak to, že jsem pochybil a udělal něco, co se dělat nemá, mě velmi mrzí, to mi věř, zatímco někdo vědomě prasí a ještě z toho má srandu. A ještě to točí třeba a postuje na youtube. O tom si myslím své. A to jsou ti, které se patří moralizovat a dle toho trestat. Bohužel řada těchto zůstává bez potrestání a když už k potrestání má dojít, vymýšlejí pohádky o osobě blízké a další báchorky. Já ne. Průser-zaplať. Tečka.

31.01.2014, 16:01 |
sts Zdeny, taky jsem od začátku bodů neměl problém. Až loni. Potom během půl roku 3za rychlost a následně 5 za oranžovou na baranďáku v sobotu v šest ráno. Několik měsíců jsem měnil jízdní návyky a na silnici si připadal jako blb. Rychle jsem si udělal kurz bezpečné jízdy s odečtem bodů, protože stres za volantem byl neskutečnej, živí mě to. Jednou za čas není špatné být něčím upozorněn a zas věnovat řízení trochu víc pozornosti..
sts - plně souhlasím. jen jde o to, že jsem dosud byl opravdu na silnici za blba, protože tam, kde totální většina jela 120, já jel 100, na dálnici, kde se mete 160, jedu 120-140. ve vsi, kde mě tradičně předjíždí střelci 70kou, se opravdu snažím jet do 60 dle tacha. Ale souhlasím.A sebrat si papíry nemohu nechat, protože mě to živí.
Jako H-Honza. Řešil jsem minulý pátek. Dostal jsem stejnou odpověď od PČR.

31.01.2014, 18:24 |
dddd Já jezdím jako ty, většinou se všem uhybám, páč na 90tce jezdí dost lidí 11O a víc. Taky jsem se jednou zamyslel a 75km\h naměřeno,ale vyjeli za mnou hned a 2.5 tisíce pokutka a asi i body.

01.02.2014, 13:22 |
jzxr Měl by ses zastřelit sám a zemřít jako chlap.
-Úmysl to nebyl, spíše jsem nějak nereagoval na značku, prostě nevím. Rychlosti dodržuji, o čemž svědčí celkem 2 pokuty za rychlost od roku 1978 a po cca 2,5 milionech kilometrů.
Postavím se k tomu čelem, zaplatím.-
Ale jo, pokud jsi poslušná ovečka co se ráda nechá buzerovat a odrbat tak zaplať, a já budu do roka a do dne očekávat další článek na téma "jak jsem přišel o papíry"
V opačném případě se pokus ojebat nenechat, možnosti (zatím) jsou.

01.02.2014, 14:27 |
pbjun No jestli jsem to spravne pochopil tak jsi nenaplnil skutkovou podstatu prestupku... V zahranici bys dostal o to nizsi pokutu. U nas kdyz pojedes v 2 rano v obci o 5km/h vic tak dostanes 500 + 2 body, v nemecku kdyz pojedes ve 2 rano v obci o 5km/h vic tak Te pouze upozorni ze bys mel zpomalit - osobni zkusenost. To same rakousko a francie... Kdyz je prazdna cesta atd tak se to vetsinou neresi, u nas si na Tobe smlsnou....