Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Životní pojistka - kdo se v tom vyzná?

o Navštíveno 1620x o
o 30.01.2014, 17:16 | HIGHTOWER | Upraveno: 2014-01-30 17:18:31
Vyzná se někdo více v této "problematice"? Docela mě dneska naprdli a tak bych se chtěl dozvědět, zda všude je stejný systém.

Mám aktuálně u Pojišťovny České spořitelny (měl jsem tam hypo a tak jí tam nechal), ale po 4 letech a vložení cca 14.000,- Kč je kap. hodnota jen 3.700,- Kč, za rok 2013 náklady na pojistku 4.300,- Kč!!!! (a to loni bylo "jen" 4.000,- Kč) Ročně platím 7.200,- a z toho jde jim 4.300????!!!!! grrrrrrrrrrrrrrr a to mi říkala, že tyto náklady se postupně snižují!!!, v tom je nějakých 35,- Kč měs. za vedení účtu Grrrrrrrr!!!!, tak jsem jim napsal, že chci zaslat kompletní rozpis co a jak, kolik za co, nějakou prognózu vývoje a tak - to mi řekla poradkyně na tel., že na to mám nárok a že prý mi to rozepíší a vysvětlí. Tak by mě zajímalo, zda nejít raději jinam...

Četl jsem také článek [ Link ] a něco o tom ukazateli TANK, o jeho hodnotu jsem si taky napsal. Pojistku mám kvůli hypo, ne spoření, na to mám jiné, ale nehodlám někoho dotovat!
Díky za vaše znalosti, postřehy, když tak do mailu, kdyby někdo nechtěl sem.

o 30.01.2014, 17:33 | gizmi | Upraveno: 2014-01-30 17:33:56
HT: vzdyt jsi to napsal defakto sam. Mas to jako pojisteni (proste jako HAVko u auta, tak ty to mas na sebe). Ta castka jde z x% na sporeni y% pojisteni a z% pojistovne. Nastavil jsi si to cele sam, kdyz jsi to zrizoval, tak popravde nerozumim tomu, na co se ptas. Nebo jsi neco uzavrel a netusis co a proc a kam jdou penize? Nemyslim to zle, zkratka nerozumim otazce. Doma by jsi mel mit smlouvu, tak si ji vyhrabej a jukni kolik jde kam ;) Mas to urcite rozdelene v pojistce na trvale nasledky, umrti, atd atd..a podrobne rozepsane..
o 30.01.2014, 17:49 | HIGHTOWER | Upraveno: 2014-01-30 17:52:06
Jako nastavit šlo max. do jakých fondů to chci dávat, apod. nějaké věci, mají asi 10 různých a v tom se normální člověk nevyzná, nechal jsem to nastaveno na nějaký standart.
Havarijko vs. životní pojistka, no, jaký tam je asi tak poměr vyplácení, tak 99:1? A garantuji ti, že i na těch havarijkách apod. vyplatí X-krát více než na těch pár žitovních, byť jsou třeba mega. Navíc když si přečteš pojistné podmínky a kdy vůbec plní a kdy ne, tak že vůbec prachy z pojistky dostaneš je 1:5 (samá vyjímka, podmínka, kdy platit nemusí apod.)? :-( Navíc havarijko ti jde úplně do háje, tady ti to má něco se vrátit po uplynutí pojistky, mě by to mělo dělat co mi ukazovali nějakých 300 tis. za 25 let nebo jak to přesně mám, ale s tempem 7.000 zaplatím a oni mi tam nechají 3.000,- mi to jaksi tak si nevychází a proto se ptám, navíc když se ty poplatky nesnižují, ale zvyšují...

A co podepisuji, no, kdybych chtěl pojistku a řekl, že chci, aby tam bylo uvedeno všechno, co a jak platím, tak mi pojistku nikdo nedá. Obecně obsahuje jen tvoje data, poj. částku, jakou variantu pojištění si vybíráš a to je tak asi všechno, že bych tam měl v pojistce či návrhu uvedeno, že měs. poplatek za vedení 35,- Kč, že za tohleto a támhleto, tak to fakt nehrozí, proto jsem si napsal, aby mi to poslali, před podpisem ti nikdo tohle neřekne, nedá...
o 30.01.2014, 19:04 | MazliG
občas do toho taky reju, ale tyhle kapitálové ... spíš už pro zajištění nemocí, odškodného apod, sjednat rizikovou, která je levnější, ale nejde ti nic na spoření - k tomu mlasknout stavebko a je to ...

tyhle kapitálové, investiční .... prvních pár let, samože jsi defakto v mínusu.

mít taky na paměti, že pojistka se nerovná spoření .o)

proto pojistit tak, aby to mělo smysl, tedy rizikovku, 100% jde na riziko, nemáš ani flok, ale stojí to řekněme třetinu až polovinu kapitálovky, nebo investiční. Nepovažuju za šťastný "dlouhodově" spořit na životce .... max. zprostředkovatel má za to kotel, ale tím to končí ...

a teďko mě sežerte .o)
o 30.01.2014, 19:06 | HIGHTOWER
A můžeš mi doporučit co máš konkrétně ty? :-)
o 30.01.2014, 19:28 | noclue
tiez povazujem za vhodne mat zivotnu poistku (uraz, choroba atd) len ako poistku, pripadne ak mas hypoteku a da sa poistit splacanie, ked nebudes ty moct platit(choroba, atd)
Tie sporenia popri poistke sa mi zdali strasne zle urocene, resp ked to o 30 rokov budem chciet vybrat, tak to sice v dnesnej hodnote vyzera ako pekna suma, ale nezabudajme aka inflacia bola za poslednych 20 rokov :(
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.315 sekund.