Navštíveno 2898x

[ Link ] konečně něco zajímavého, jen jsem zvědav, zda to vydrží. A pokud bude do konce roku nějakých 200 aut, bude to hodně zajímavé

29.01.2014, 23:35 |
gizmi Neni to spatne, jen si to neumim predstavit v realu. Kdyz to auto nekdo ponici, tak co? Jak maji osetrenou CCSku, ze si nenatankuje nekdo do sveho a tradaaaa? Co kdyz nekdo zaparkuje auto nekde docela nevhodne? To ho nekdo pak stahne? No otazek by asi bylo vice :)
v Mnichove som uz videl min. 3 firmy, ktore to ponukaju
drivenow car2go a tu tretiu si nespomeniem. Ked to funguje tu, tak to bude fungovat aj v Prahe.... otazka nastavenia systemu...

30.01.2014, 07:57 |
AR "Ked to funguje tu, tak to bude fungovat" mno nevim nevim, ono to je dost o mentalitě a přeci jen němci jsou na tom líp než češi/slováci kteří mají v bedně zakodova, přijít, využít a zničit :(

30.01.2014, 11:36 |
gizmi AR: jeste ti tam schazi "ukrast". Vidim to uplne jasne, hned prvni clovek cmajzne nahradni zarovky, lekarnicku, rezervu, atd atd.. Sam moc dobre vim, kdyz jsem delal predvadecky pro nejbohatsi Rusaky na noveho SuperBa, jak mizeli veci jako destniky, lekarnicky, atd :( Proste lidi jsou hovada a uz ted je mi tech vlastniku aut lito :D

30.01.2014, 13:02 |
AR gizmi: jop to sem zapomněl ;) prostě pro čr/sr trh je to hodně náročné, protože lidi tady jsou, co si budem nalhávat, svině ;)

30.01.2014, 15:49 |
IT-master | Upraveno: 2014-01-30 15:54:08
Pokud vim, tak nějaká taká služba snad funguje ve Štatlu několik let. Aspoň kdysi jsem něco podobnýho hledal a mám za to, že našel.
Taky, tedy nevidim důvod, proč by to nemělo fungovat.
EDIT: Předpokládám, že to bude asi o tom, co jsem měl na mysli...
[ Link ]

30.01.2014, 16:45 |
AR jo to funguje, ale je to drobátko jiné. než výše uvedená. Jako pokud bude na vstupu nějaká lustrace zájemcu tak by to mohlo odfiltrovat případné "nepoctivce" každopádně dle mě na to český národ není mentálně vybavený ;)

30.01.2014, 17:26 |
hanx Ty předsudky a negativismus mě dostávají. Nebuďte takoví, lidi.
Je tu několik faktorů, které zneužívání skoro vyloučí.
1. na užívání musíte mít smlouvu, kde o vás mají údaje a za kterou měsíčně platíte
2. auto je hlídané GPSkou a je tam zařízení na čtení těch čipovek. Je to dvojitá ochrana, jste pod smlouvou - mají vaše údaje, takže jsou krytí tím, že se snadno identifikuje, kdo tam něco šlohnul
3. Tankování do svého - to je blbost - použití karty se přece dá dohledat na vteřiny - tím pádem jejich systém ví, kdo měl auto rezervované a tedy kdo jí použil. Navíc benzínky maj kamery napojené na PČR takže no problem.
hanx:
tvl, sorry, ale vem si to jen tady na foru, jak se tu objevuje, jak obejít třeba "eko" daň za auto, jak "vyjebat" s prodejcem při reklamaci apod., :-(
Podle mě by měli chtít čistý rejstřík a případné změny nutnost jim hlásit, apod. opatření, prostě žádná sranda služba pro poskytujícího...
Zaplatíš jednorázově roční poplatek a pak jen za dobu půjčení a km ujeté, takže třeba 2-3 měsíce nic neplatíš, když nevyužíváš, žádný měs. poplatek.
Kamery na benzínkách napojené na PČR :-D :-D :-D kde jsi k tomu přišel? :-D :-D :-D
Jinak pár ještě ujasňujících informací:
1. Do kdy platí registrační sleva?
2. Když mám auto vypůjčené, zobrazuje se ostatním jeho poloha?
3. Když mám auto vypůjčené, otevře ho někdo jiný (budu tam mít třeba nákup a stále auto půjčené, tak aby mi z něj nikdo věci nevzal)?
4. Autem půjčeném např. v Praze mohu jet třeba Jihlavy a pak zpátky?
5. Uvažujete při rozšiřování vozového parku o aplikaci do mobilních telefonů?
6. Na co vše je vozidlo pojištěné (v případě vykradení apod.)
7. Platba se provádí zpětně fakturou a nebo se dobíjí předem "kredit"?
Odpovědi:
1. Registrační sleva je do té doby, dokud budete mít o naše služby zájem. Tzn. že pokud máte 50% slevu nyní, máte jí napořád.
2. Ostatní uživatelé polohu vozu Vámi půjčeného vozu nevidí. Daný rezervovaný vůz není vidět ani na mapě na našem webu.
3. Během jízdy vůz zamykáte a odemykáte klíči a vůz se chová jako normální vozidlo. Čtečka karet za oknem v tu chvíli není aktivní a vůz neotevřete ani svojí vlastní čipovou kartou, pouze klíči, které máte u sebe.
4. Ano, pakliže je to v rámci jedné rezervace.
5. Aplikace je v plánu. Její vypuštění do světa plánujeme v průběhu léta.
6. Vozidla mají standardní povinné ručení, havarijní pojištění a pojištění pro případ odcizení automobilu. CAR4WAY žádným způsobem za věci ponechané ve vozidlo neodpovídá a nedoporučujeme ponechávat ve vozidle cennosti.
7. V současné době platba probíhá zpětnou fakturou.

30.01.2014, 18:11 |
hanx HT: tyve ani mi neřikej že jsem byl obalamucen s těma kamerama.. :D viděl jsem to na samolepkách, neříkej mi že jsem moc naivní :-D Jako ve finále je to jedno, ale myslel jsem to tak, že PČR dostane ty kamerový záběry bez problémů, pokud k něčemu dojde.
:-D zcela vážně: věř tomu dál :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
A policie dostane záznam vs. kamery napojené na policii je jen malinkatý rozdíl :-D Asi jako spaní pod širákem a spaní v prezidentském apartmánu např. hotelu Hilton :-D

30.01.2014, 18:21 |
hanx No ale tak smysl je stejnej - usvědčit kriminálníka.. :-D Sice trochu OT, ale k čemu by vlastně kamera "napojená na pčr" byla... že ano... :D no nic, příště si to po sobě radši pořádně přečtu.. :D

31.01.2014, 08:56 |
AR hanx: heh leda by bylo plošně zavedeno že každá čerpačka musí mít kameru, stačí si skočit na pumpu kde kamery buď nejsou a nebo jsou jen ty fake krabičky a zvesela něco natočit do nádrže a zbytek do kanistru a jedeš ;) a když už by se to mělo hrotit tak snad není problém hodit hadičku do nádrže a naftu/béňo si cucnout ;)
Jinak je to celé postavené na důvěře, pokud budou lidi seriózní tak proč né, ale narazíš na kokota, co ti z toho vybere věci, pak dojde někdo narychlo a neprovede důkladnou kontrolu podle seznamu a přehlídne že mu chybí třeba lékarnička a nebo krabička se žárovkama a pak už to odsere, atd.
Já spíš moc nerozumím tomu registračnímu poplatku, aby to nebyl taky nějaký Honzík :D