Navštíveno 1663x

Zkusenosti s timto motorem ve fabii? Verze 55kw. Najeto 170 000 po rozvodech. Kolik napr na to stoji spojka a rozvody udelat?
Jedna paní povídala, ale prý je to dost hladový motor :)
P.S. Cenu spojky a rozvodů netuším :)

29.01.2014, 16:28 |
PK

29.01.2014, 17:02 |
gizmi Tchan ji ma od novoty a stale servisuje v Plzni v origo servisu. Kazdopadne 4x uz menil tesneni pod hlavou a 2x nadobku na kapalinu. Spotreba pri jeho stylu jizdy normalni a jezdi s tim kazdy den do prace a zpet cca 30km dohromady a 1x za mesic 120km celkem za jeho rodicema. Auto doma garazuje, v lete obcas umeje vodou s jarem (zvyklej ze 120acitky) a auto krome tech tesneni pod hlavou stale jen jezdi, funguje a kupodivu i vypada stale stejne. Jak on rika: "krome tech tesneni" stale jeste blbuvzdorne auto ala felda.
gizmi: Co odchází na nádobce?

29.01.2014, 17:23 |
gizmi Tuner: je to nasledek zamoreni okruhu vody (znecistilo se cidlo a to pak neustale svitilo). Bohuzel po vymene se to stalo znovu jeste jednou a ted uz je snad klid. Defakto nejvetsi problem ta tesneni. Prvni meneno ve 40t, druhe 80t, treti 110t a ctvrte chvilku pote :( A to se pri tom druhem delal komplet motor, aby vse bylo uz OK. Nevim zda ma smulu, nebo je to u techtoi motoru problem, ale je to nemile.
To je divné. Co tam dávaj za těsnění? U 8V se objevil černý Temac a ten by průserový (údajně výroba odsunuta na ukrajinu) přitom do té doby to bylo zcela OK a bez problémů. Jistota je Elring.

29.01.2014, 17:43 |
gizmi No pokazde to delal autorizak z origo dilu. S tchanem je to tezky, je tvrdohlavej a zbytecne vyhazuje penize za autorizak s tim, ze to je pro auto zajiste to nejlepsi :( Bude jednou nejdrazsi fabka v CR :(
Já myslel, že servis je za hubičku. Případně ať se dívá kolem cesty, když do toho servisu pojede, měl by tam najít hromadu dílů :)
Sory za OT
walish: Servis za hubičku skončil u Felicie... Fabia už je koncern jak vyšitej, naštěstí ještě v tom rozumnějším spektru cen.
Desky na Feldu jsou od 250,- po cca. 540,- co jsem dával teď v týdnu za to nejlepší od ATE. Fabia je od 500 až po 1.100,- za tu nejlepší sadu. Je to pořád lidovka proti ostatním autům dnešní produkce, ale ahc zřejmě žije "jinde"...

29.01.2014, 18:21 |
jok3r me se libi jak si lidi myslej ze v autorizaku mas origo dily,,, kdyz vidim kolik toho tam vozi kelly od starline atak :D
Tuner#2: Já to samozřejmě vím, byla to jen narážka na to,co se tady stále píše ;)
jok3r: Zrovna jsem chtěl napsat post gizmimu :)) ale on by to staříkovi asi stejně nerozmluvil. Proto říkám těsnění Elring a nemůže být problém, pokud není něco s blokem/hlavou...