Navštíveno 1254x

Hodne se tu resil opacny pripad.
Mel bych ted dotaz ale na obraceny postup.
Nejde mi ani tak o cas ale spis o postup.
Potrebuji odeslat balicek do USA, asi pres Ceskou Postu vzhledem k cene. Jak je to tam se clem?
Mam to poslat proste normlane jako do EU a nebo musim nekam na celni urad a mit nejakou celni zpravu ci ja nevim co vsechno.
Kdyz se to odesle bez toho, hrozi z toho nejaka sankce nebo co muze nastat?

28.01.2014, 19:06 |
Kamil jestli se nepletu, tak clo bude řešit příjemce, nikoliv ty
proste odesles, neresis...ale teda doklad k tomu je trosku slozitejsi nez na poslani z Prahy do Brna :D Vypisujes co to je, cenu a tak. PRoste to co mas obvykle napsane na balicku treba z ciny ;)
lukee_cz: myslis ten fialovo zeleny vicevrstvy papir? Ten jejich posahanej podaci listek? :)
uz je to dlouho, co jsem posilal baliky do USA a presne jak vypadal si nepamatuju...jen vim, ze sem toho vyplnoval vic nez bych chtel :D byla to velikost A5 nalezato...takze asi mluvime o tom samem.

28.01.2014, 20:17 |
TROY 3 vrstvej papír to je :D - zrovna včera jsem posílal :D
prostě clo jako když posílaj do čr :D - dárek, nějaká cena minimální a mužou lízat pr*el :)
TROY: ok a kdyz to naaahodou seberou celnici a zjisteji ze to neni ono?

28.01.2014, 21:59 |
CRK Kdyby si byl konkrétnější, dalo by se poradit líp. Ale zhruba takhle, když to bude levnější věc, tak stačí klasickej podací lístek, když něco dražšího, tak vyplníš ten průpisák - nic složitýho. Když na zásilku napíšeš úplnej nesmysl a zjistěj že to není ono, tak mu to doměřej podle sebe nebo bude muset dokládat hodnotu věci. Až nebudeš většinu informací tajit, je možno napsat víc.

30.01.2014, 20:58 |
TROY tak malej edit - posílal jsem balík do švajcu - není v EU jako US ;) - dal jsem to jako dárek a jak to přišlo na celnici tak hned propuštěný
Na krabici jsem navíc napsal francouzky jako že pro kámoše ze školy :-DDDD