26.01.2014, 19:41 |
mourl Ahoj,mám takový dotaz.Koupily jsme byt s přítelkyní.Novostavbu.Už je cca 40% bytů prodaných,bohužel prodávající jak je to v ČR bežné se dostal do platebních problémů a bůh ví jak to teď vůbec s ním je.
Teď to hlavní.Byty zřejmně už nejdou na odbyt a tak se rozhodli, že byty budou pronajímat ve velkém.Za vcelku rozumné peníze.Takže teď vlastníme v celku drahé byty v levné ubytovně.
Jde se proti tomu nějak bránit? zvlášť potom co pořád člověk vidí, co za typy lidí si byty pronajímá...viz "Fetka v bytu" viz pár odsrašujících případů na idnes atp. Navíc jako "velký" pronajímatel určitě nebudou dělat kontroly bytů atp.
Díky za rady (btw. vím že, v podstatě je to jeho majetek a může si s ním vcelku dělat co chce.Byt jsme ale kupovali s tím, že tam bude většina majitelů a né ubytovna)
Kdyz ja pred 6ti lety kupoval byt, tak z cca 80ti bytu ve dvou vchodech v dobe boomu asi 1/3 majitelu byt koupila za ucelem pronajmu, takze se obavam, ze ti nikdo nezaruci, ze zbytek bytu majitel nebude pronajimat. a ano, je to trosku neprijemny bydlet nekde, kde se velka cast osazenstva casto meni (vetsinou rusove).

26.01.2014, 22:57 |
gizmi Bohuzel s tim neudelas absolutne nic :( U nas v bytovce (staveno svepomoci rodici) si odkoupila vetsina a zname se od mala, takze pohoda. Bohuzel 2 byty se pronajimaji - prvni uz leta stejnym lidem (pohodari), takze klid, ale ten druhy peklo. Kdyz jsem jako domovnik volal majitelce, ze by mela jezdit delat uklid, tak me poslala kamsi (a to se zname od mala). V byte se vystridalo par lidi, nekdo slusny, nekdo na zabiti, ale prechozi bylo vazne peklo. Grilovacka na udelnem grilu v obyvaku tak, ze se valil kour skvirama ven a sousedka volala hasice (neotviraji dvere, pak jsem zjistil, ze po nich jde exekutor a par nadrencu v BMW, takze chapu proc), kolem pulnoci ohulena muzika, nebo zapnuta pracka (takova ta stara, ne jako mame asi vetsina, ze neni slyset), atd. Nakonec zabrecela i pronajimatelka (prisla prej o 50t v najmech (nechapu, ze neco nedelala driv). No ted tam bydli lesbicky parecek zenskych s pejskem a je klid. Tuky tuk. Na druhou stranu chce platby za 1+1, jako kdyby pronajimala 3+1, takze tam asi ani devcata nezustanou dlouho jako vetsina. Tyhle pronajmy jsou zlo.