Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zrušení stavebka u lišky

o Navštíveno 2947x o
o 26.01.2014, 15:18 | AR
Co je na tom pravdy že když u lišky ukončím spoření vracejí i poplatky které byly zaplaceny při jeho zřizování/změně cílové částky? Chceme jít zrušit dvě spoření a ty poplatky nebyly zrovna malé.

o 26.01.2014, 15:20 | Marťas1
já asi před rokem jedno stavebko u lišky rušil a poplatky mi nevrátily
o 26.01.2014, 15:29 | AR
No nám právě včera poradkyně vysvětlovala že když rušíš stavebko tak by poplatky za jeho zřízení měly být vráceny v okamžiku kdy se z něj nečerpá, ale zatím se mě o tom nedaří nic najít :(
o 26.01.2014, 20:21 | AllInOne
Blbost. Alespoň u Lišky.Ale pár let zpět mi někdo říkal, že mu je kdysi vrátily.
Lidé si to sem tam pletou s jakýmsi úrokovým zvýhodněním.

o 26.01.2014, 20:22 | AllInOne
Že mu je kdysi vrátily - ale co to bylo za spořitelnu,to neřekl:-D
o 30.01.2014, 09:58 | AR
Mno tak aktuální info, poplatky nevracejí, možná snad jen při nějaké záhadné kombinaci kdy se jim znova upíšete a ještě vemete úvěr...díky nemám zájem, od lišky raději co nejdále ;) a že těch výpovědí tam na stole měla naházených pořádnou kupu ;)
o 30.01.2014, 10:06 | AllInOne
Lidi jsou zblbý z toho, že se rok zpět vracely u bank poplatky, tady je to něco jinýho. A nechápu, jak to někdo může chtít vrátit, když v momentě sjednání to podepsat a nevadilo to.

Ani při sjednání nové smlouvy, ani při vzití úvěru banka tento poplatek nevrací.
A ukaž mi, která spořitelna ano :o)

Výpovědí je hodně, ale není to tím, že by lidem vadilo, že spořitelna nevrací poplatek za smlouvu :o)
o 30.01.2014, 10:41 | Mr.Scully
Mám pocit, že mně se paní taky snažila vysvětlit něco v tom smyslu, že pokud po zrušení stavebka podepíšu nový, tak mi něco vrátí nebo co... koukal jsem na ni jako blázen, jestli jako nepochopila, že zrušení stavebka znamená, že opravdu už stavebko nechci, protože ty peníze chci využít jinak a líp... no byla trochu nasraná, asi přišla o nějakou provizi, byl jsem rád, když jsem od ní vypadl.
o 30.01.2014, 11:17 | AR
AIO: tak u některých to údajně lze, v okamžiku kdy nečerpáš tak ti vstupní zřizovací poplatek vrátí a nechají jen nějakou část, ale co je na tom pravdy moc nevím, dále jsem nezjištoval, mě zajímala jen liška. Nicméně od mladej kolegyně z práce přišla s tím že jí ty poplatky vrátili a zřejmě jen proto že si jednu smlouvu zrušila a hned druhou zakladala, víc podrobností nevím.

To že se ruší smlouvy jsem samozřejmě nevztahoval k tomu zda poplatky vrací či nikoliv, zřejmě si špatně pochopil, spíš je ruší z důvodu že uvázat se lišce je snad horší než ďáblu

Mr.Scully: no hele taky nás lanařila že když uzavřem hned nové smlouvy a převedem tam část peněz z té rušené tak že nám ty prachy pošlou do měsíce že jinak musíme čekat 3 tak sme ji poslali do dža že to ty prachy raději investujem jinde.
o 30.01.2014, 11:32 | AllInOne
No, bohužel zákon o stavebním spoření je danej a to pro všechny stejnej. Ty si jen vybíráš dle toho, kdo ti dá větší slevu na poplatku u uzavření a zdá má ta či ona banka 2 nebo 2,1%, třeba.

Nevím co tě rozčílilo....klidně se pochlub, řeknu ti k tomu pravdu.
o 30.01.2014, 13:32 | AR
Tak nevím zda píšu čínsky nebo co. Píšu tu něco o rozčílení? Prostě jsem se zeptal zda vracejí či nikoliv. Je mě jasné že poplatek je pevně dán, mě šlo jen o to že když jsem jak kokot zvedal cilovku na 2mio úplně zbytečně, protože zástupce lišky byl taky kokot co to nedokázal pořádně vysvětlit tak zda tento balik co mě to stálo dostanu aspoň částečně zpět, nedostal ok, fuck liška potažmo stavebko.
o 30.01.2014, 14:22 | AllInOne
"uvázat se lišce je snad horší než ďáblu"

Chtěl jsem odpověď na toto. Podal si vysvětlení,hotovo. Špatnej poradce,špatně si se ptal nebo si to špatně pochopil a nebo ti to špatně vysvětlil on.
Proto máš volbu jít za kýmkoli.
To že je Liška špatná a všici jsou dobří - slušní, v to nedoufej.

26.01.2014, 20:21
Tady jsem ti to jasně napsal:-)
A poradkyně, která ti řekla, že by si měl dostat zpět poplatek nebo jeho čast, tak pro tebe nebude taky ta pravá.

Ale je fakt, že momentálně probíhají školení známých fin. společností,kde hlavní a jediné téma je JAK DONUTIT LIDI ZRUŠIT STAVEBNÍ SPOŘENÍ A PROSTŘEDKY POSLAT DO ŽIVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ.
To je teprve kšeft:-)

o 30.01.2014, 14:52 | AR
Horší než dábel je to v tom že je pak problém s koncem fixace apod. a co mám zatím informace tak liška jakmile zatne drápky tak nerada pouští a dělá vše proto aby nepustila, proto u mě liška skončila a když už stavebko tak jinde.

Možná že jsem se špatně ptal, pře pár lety sme řešili zda a jak financovat nákup bytu, poradce hustil hustil že se musi zvedat atd, tak se zvedlo a pak z nej vypadlo že ten byt stavebkem financovat nejde, takže ve výsledku prvně vytáhl prachy a až pak oznámil že máme smůlu a bohužel tuto zkušenost nemám jen já.

Já tady někde psal o poradkyni co mě řekla že mám dostat poplatek zpět? Jen mě informovala že jsou tady stavební spořitelny kde to lze, pak mě to u lišky zjistila a potvrdila že nelze, v kontrastu sem pak měl info od klienta lišky co rušil smlouvu a zakládal novou a tvrdil že poplatky dostal zpět, ale smlouvu jsem šel rušit už s tím že ty poplatky lišce zustanou.

Nevím, nejsem poradce, na školení nechodím a můj poradce mě do převodu financí na životko fakt netlačí, ja aktuálně řeším hypo. Ale chápu že kopeš za lišku a tak nerad vidíš negativa ;)
o 30.01.2014, 16:03 | Crimson
škoda že jsem to tu nezaregistroval, včera tu paní seděla u nás..
mohl jsem se zeptat
o 30.01.2014, 20:07 | AllInOne
AR

OK, to věřím, že to naštve, špatný informace ze strany poradce.

Je mi jedno, jestli podá výpověď 10 lidí nebo 95.
S útěkem ke konkurenci se to zkomplikovalo, dřív to bylo tak, že si překlenovák doplatil, sankce pár tisíc (2 měsíce úroků z MÚ a hotovo).

Od jisté doby řekla Liška ne (ostatní to měli zavedené už dávno) - a v podmínkách měla Liška psáno, že ke splacení musí dát souhlas - takže od jisté doby ho prostě nedávala, jenom když:

- končí fixace
- prodej bytu, domu
- rozvod
- a jiné nenadálé situace

Kopu za klienta, jen jsme se chtěl dopátrat toho, kde byla chyba. Všichni spokojení být nemůžou, já to chápu a věř, že ani pro mě ty změny nejsou nikdy potěšující.

Předtím jsem četl a psal z mobilu, tak se omlouvám, letěl jsme to narychlo.
o 30.01.2014, 22:51 | AR
Jop špatný poradce naštve, hlavně když tě jeho "rada" stojí nemalé prachy, ale co už holt sem se tomu moc nevěnoval a věřil zástupci lišky, moje chyba.

Nicméně jsem lišce dal druhou šanci a chtěli jsme přes dvě stavebka pořešit nové plány na bydlení, bohužel taky nedokázali navrhnout rozumné řešení, proto jsem od lišky utekl a pak jen poslouchal jak ostatní známe liška sere, tak sem si říkal jen dobře ;)

Nakonec naši situaci vyřešila mnohými zatracovaná KB ;) a zatím spokojenost, ale je mě jasné že jak budem chtít od KB utéct tak to už spokojenost nebude ;)
o 31.01.2014, 12:00 | AllInOne
Jo, to pak chápu.
Liška je limitovaná účelovostí,je to přísnější jak jinde a není to poprvé, co šel klient jinam a naopak.
Kdyby bylo někdy něco třeba.......:-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3061 sekund.