Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Pomluva a následky, Váš názor...

o Navštíveno 2365x o
o 24.01.2014, 08:45 | Freerider | Upraveno: 2014-01-24 08:47:09
Přihodila se mi taková věc.
Máme s kapelou zkušebnu, pronajatou na dobrý slovo od obce - malá, asi 30-40 čísel, patří pod Chrudim.
Nejsou s náma žádný problémy, ani hluk, ani bordel, nic, jen příjezd třeba v 5 ráno a vyložení krámů.
Před Silvestrem na zkoušce dostal náš kytarista epileptický záchvat, švihl sebou o podlahu. Přijela záchranka dvěma auty (sanitka a doktor zvlášť), kámoše naložili, odvezli.
Předminulý týden došel správce (a předseda osadního výboru, nebo jak se to jmenuje) s tím, že se máme vystěhovat, že na město došlo udání, že jsme se tam hrozně porvali, byla tam záchranka a zásahová jednotka PČR a že je tam permanentně bordel atd.
My to na městě vysvětlili, podložili kamarádovou lékařskou zprávou, takže o zkušebnu jsme nepřišli.
Nicméně po celý obci jdou tyto kecy dál.

No a teď k problému:
Dělám v leasingovce a jezdím na zkoušky autem polepeným logem. Pokud by se to u nás v práci někdo nějak dozvěděl (což už teď asi nehrozí, protože je to vysvětleno, jsem bez zaměstnání - na tohle jsou opatrní a ani se nedivím.

Malá perlička je, že já vím, kdo to udání poslal.
Mám dilema, zda na takové malé obci to rozvířit tak, že podám trestní oznámení pro TČ pomluvy - u mě se podle právníka jedná o zvlášť závažnou újmu (zaměstnání, pověst), takže pokuta, odškodné - nemajetková újma a v krajním případě rok natvrdo.
To v případě, že si nechci nechat srát na hlavu a malej pohlaveček by to chtělo :oD

Jenže na druhé straně - když to udělám, budeme se muset pravděpodobně odstěhovat, protože nastane peklo :oD

Když to neudělám, můžu, předpokládám, čekat v budoucnu to samý.

Vůbec nevím, co s tím.

Váš názor?

Díky

o 24.01.2014, 08:56 | Pekys
co si s dotyčným promluvit? Ono když víš kdo to je, tak už si dá příště pozor. A je určitě lepší, jestli ho něco sere, ať o přijde řešit s Váma, než šířit nějaký pomluvy. A rovnou bych ho upozornil na možný právní důsledky jeho jednání.
o 24.01.2014, 09:18 | Mr.Scully
No nevím, jestli by se jednalo o újmu, protože v případě ztráty zaměstnání to byla tvoje chyba, že jezdíš na zkoušky firemním autem. Aspoň tak to teda chápu. A poškození pověsti v případě metalové kapely bys taky u soudu asi neukecal.

S pomluvami se bojuje extrémně špatně. Doufej, že v tvém případě to nebylo myšleno s cílem uškodit a jak říká Pekys, chce to prostě přátelsky promluvit, zeptat se, proč si to vymysleli a lehce upozornit na právní důsledky.

O mně nedávno začal taky někdo šířit dost ošklivé lži (vydíral mě, protože po mně něco chtěl a já to odmítal) a ta bezmoc byla neskutečná, protože se jednalo o zloděje, který měl na sobě trestní stíhání a exekuce, takže mu bylo všechno jedno. Takže tě chápu.
o 24.01.2014, 10:11 | Thullo
2 Freerider:
Jako Pekys kámo, zajít za dotyčným osobně, vzít si ho někam stranou, zeptat se ho na to, co ho k tomu vedlo a říct mu, že jestli se nějaká takováhle kurvárna bude ještě opakovat, tak tohle všechno hezky rozmázneš a bude skutečně hodně zle...

2 Mr.Scully:
Myslím, že když píše v závorce, že je to už vysvětleno - nejde o to, že na ty zkoušky jezdí firemákem, ale o to, že by tam údajně měl dělat bordel a účastnit se rvaček atd. tak jsem to tedy pochopil já :o)
o 24.01.2014, 18:50 | noclue
su na to 2 moznosti:
1 priznat, ze vies:
urcite priatelsky a kludne sa spytat dotycnej osoby, preco Vam to neprisla povedat osobne, ze ved ste mili chalani a viete sa dohodnut. A ze Tvojmu kamosovi islo o zivot, tak nechapes preco to niekomu vadi, ze dosla zachranka.
Urcite sa nevyhrazat nicim konkretne, ale len podmienecne spomenut, ze ked o tebe niekto rozsiruje klamsta a kazi Ti dobru povest, tak sa budes musiet legalne branit...

Ak chces mat troska viac srandy,tak sa tvarit, ze nevies, kto to poslal a podat trestne oznamenie na neznameho pachatela za ohovaranie.
Potom si ist s tou osobou ist pokecat, stylom, ze niekto to poslal a Ty nevies preco, ved ste nic zle nerobili, to muselo byt hlboke nedorozumenie a ze Ty tej osobe nechces zle, len nemozes na sebe tieto klamstva nechat. A ze keby sa to nejak vysvetlilo, tak to trestne mozes hocikedy stiahnut... A nechat sa troska potit...
o 24.01.2014, 20:54 | TROY
hele napiš mi na fb co to je za vesnici ;) docela mě to zajímá
o 24.01.2014, 21:24 | CRK
řešil bych to asi takhle a bude klid :D
.
.

foto k příspěvku  od CRK

o 24.01.2014, 21:50 | Alííí
CRK: Ja bych ho teda radsi serezal nekde v lese, nez uprostred pole. :-))))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3481 sekund.