Navštíveno 3102x

Nenašel by někdo typový list na kola 8 x 18 et 35, rozteč 5x100 pro zápis kol do TP na škodu octavii?
Za pomoc bych byl opravdu velmi vděčný
jakou motorizaci máš a krátkou či kombi?
V typovém listu je to vždy uvedeno, vystavuje se pro konkrétní model vozu.
tak s touto motorizací bohužel nepomohu
i přesto díky za snahu, snad se tu najde nějaká další dobrá duše která bude mít typák někde v šuplíku :)
Na stránkách MDČR jsem si našel oficiálního dovozce mých kol do ČR, toho jsem oslovil, a on mi poslal typový list a TÜV Prüfung.
[ Link ] Stál litr.
PlusOne : díky za tip ale moje kola jsem tam nenašel (mille miglia 1002)
Měl jsem pocit že bude stačit jakýkoli typový list se stejným typem kola ale zřejmě se pletu nebo ne?
typový list je vždy vystaven na konkrétní model kola daného výrobce na konkrétní kombinaci modelu vozu a motorizaci a provedení a modelový rok

24.01.2014, 15:16 |
PlusOne | Upraveno: 2014-01-24 15:17:51
tykeev:
To sice ano, ale do TP to jednou zapíšou jako "8,5x18 ET35 s pneu 225/40/18 91V", a jednou jako "Tomason TN1 8,5x18 ET35 s pneu 225/40/18 91V" a ještě k tomu doplní poznámku o nemožnosti použití sněhových řetězů :D
Jednalo se o stejná kola, jedna zapisovaná v OL, a jedna ve Zlíně, na základě stejných podkladů (KBA a německé TÜV plus český překlad). Úřady v tom samy mají evidentně hokej...
měl jsem vystavený typový list na 18" kola, přesně na mojí motorizaci a typ a rok, jen to byli jiné kola než jsem tam měl (ale stejný rozměr, ET, šířka...). A na technické mi bylo řečeno že musí zkontrolovat číslo vyražené na kolech s tím v typovém listě. Takže musíš mít typový list pro tvoje kola k tvému autu přesně shodný s tím s čím tam jedeš. Zkusil jsem 3 technické ;) všude stejné, kontrola typ listu s kolama s kterýma přijedeš.