Navštíveno 2546x

22.01.2014, 10:39 |
CRK Potřebuju trochu poradit, protože zejtra ráno mám stání u soudu, kvůli úplný blbosti... Co se stalo. Měl sem povinný u Generali a protože jsem asi půl roku promarodil, měl jsem ve všem bordel a všechno řešil později. Přišly mi nějaký upomínky, že jim dlužím, tak sem se vydal, když mi bylo trochu líp, na pobočku Generali a že chci dluh uhradit. Tam byli úplně nemožný a že u nich to nejde atd. Je tohle možný? Tak sem k nim zavolal a bylo mi řečeno, že už mi smlouvu vypověděli pro neplacení a ať uhradím dlužnou částku a konec. Tak sem se zeptal, jestli nemůžu u nich pokračovat a na to mi bylo řečeno, že to musí dát na vedení a na odpověď potřebují až 4 dny. Když se konečně ozvali, tak sem jim řek, že si teda povinný zařídím jinde, protože jsou drahý (obsah 2.0 a cca 9.000,-) Na to mi zase řekli, že mi to ukončit nemůžou (i když už mi poslali výpověď dopisem!), protože samozřejmě na vedení viděli tu raketu, co platim, že jo... Tak sem zaplatil částku, kterou mi řekli a podal výpověď s předstihem a povinný si sehnal jinde. Od tý doby se nikdo neozval a až teď, rovnou od soudu, tak sem se odvolal a čekal, že na základě toho dostanu rozsudek a místo toho jdu kvůli k tomu k soudu, protože právník pojišťovnu zastupující trvá na plném rozsahu žaloby - já jsem uznal dluh (3.630,- Kč) a částku na případnou předžalobní upomínkou (do 1.000,- Kč), ale oni chtěj víc, jenže žádná předžalobní upomínka mi nedorazila - co se mi zatím podařilo zjistit, tak předžalobní upomínku poslali snad pouze obyčejným dopisem! Co si o tom myslíte nebo máte nějaký zkušenosti? To přece nemůžou myslet vážně s tím obyčejným dopisem? Díky předem za nějakou radu.

22.01.2014, 14:37 |
20bad já mám ted soud kvůli škodě při dopravní nehodě, kterou jsem nezpůsobil a bylo to tak, že advokát žalobce mi nejprve poslal obyčejný dopis at zaplatím. To jsem samozřejmě neudělal a pak přišel od soudu elektronický platební rozkaz proti kterému jsem podal odpor a následovalo přípravné řízení u soudu, kde nás soudkyně nabádala k dohodě na kterou nikdo nepřistoupil a tak následovalo první stání a ted se čeká na posudek znalce. Nevím jak to pomůže tobě, ale takhle to probíhalo u mě, je to občansko právní spor. On si také uplatnovali náklady řízení u soudu, ale to musí prokázat, že ti tu předžalobní výzvu poslali a ty jsi jí převzal, aby jim to soud přiklepl, bylo to i v poučení.

22.01.2014, 15:21 |
CRK 20bad: tak trošičku snad jo, já si myslím, že jí mohli poslat, ale kdo se zabejvá obyčejnou zásilkou? Pošťáci na to dlabou a ještě ke všemu mám souseda se stejným jménem, takže už mi asi desetkrát vnucovali jeho věci a dokonce asi dvakrát i vnutili, takže jsem je vracel... Ale pokud by třeba soused převzal doporučenou zásilku, tak se to dohledá, ale takhle? Takže, jestli to dobře chápu, musej ti oni prokázat, že to posílali (a jak) a ty sí jí převzal/nepřevzal nebo jak je to tam přesně specifikovaný? Díky
Pokud nekdo poslal neco obyčejnou poštou, tak ti tím nic nedokáže. Pokud poslal doporučeně, tak samozřejmě dokáže, že odeslal, případně by to poslal s dodejkou a tu bys musel při převzetí podepsat, což jsi nedostal, takže v tomhle máš asi klid... A ano, oni něco nárokují, takže by měli prokazovat, ty by ses měl jen bránit.
Každopádně hlavně na jednání dorazit, pokud bys náhodou nedorazil bez omluvy, tak mají vyhráno...

22.01.2014, 16:25 |
CRK Je to tak na 99 procent, že to bylo obyčejně a budou to dokladovat nějakým archem z pošty, že to posílali (na archu to snad mají, ale jen že to bylo obyčejně). Logicky jsem v právu, ale jak to prezentovat u soudu? Pořád nenacházím ta správná slova, jak to krátce a výstižně sdělit.
Občanský soudní řád a tam hledat doručování, co a jak má být, ohledně toho doručování. Ale jinak pořádně nechápu oč jim jde, když jsi vše zaplatit...
taky moc nechápu co jsi dlužil,, když pojistka zanikne nezaplacením po upomínce...
nebo jsi měl pojistku na dvě splátky?
007:
Je to jinak, příklad: máš zaplaceno na rok do 31.12., pak nezaplatíš, pojistka nekončí 31.12., ale jede dál, vyzvou tě doplatit, nedoplatíš, tak třeba až v dubnu, květnu pojistku ukončí a musíš doplatit tu dobu, od 1.1. do třeba 31.5. Bacha na to, a je to podle zákona. Stejně jako když pojistku uzavřeš a zaplatíš třeba za týden, platí od uzavření, ne zaplacení.

23.01.2014, 13:58 |
CRK Bart 007: zaniknout měla, ale když viděli tu částku, co platim, tak mi to najednou nedovolili (samozřejmě je to blbost, ale protože jsem dlouho marodil a ani v době, kdy jsem to řešil, mi nebylo nejlíp a byl jsem vyčerpanej, sem se do toho nechal vtáhnout...) Tak jsem jim zaplatil co chtěli, smlouvu vypověděl a tam právě někde vzniknul ten nedoplatek.

23.01.2014, 14:03 |
CRK Jinak už jsem odsouzen Jménem Republiky a mám pro všechny zajímavý informace. Prohrál jsem to ze dvou důvodů (logiku věci posuďte sami)
1. Nějaký dluh jsem měl předpokládat a měl jsem se starat sám a dotázat se, jestli něco nedlužím
2. Dopis opravdu poslal právník pouze obyčejně, ale prý to stačilo, pokus o dohodu učinil (z toho jsem byl opravdu v šoku, protože to mi mohli poslat rovnou pohled třeba...)
Hmmm, to aby člověk napsal všem, se kterými měl kdy co dočinění, aby mu vystavili bezdlužnost u nich. Jo, právo, ne spravedlivé, ale silnějšího...

23.01.2014, 15:05 |
CRK HIGHTOWER: je to tak, tihle lidi se tím živěj a ty nemáš prostě šanci... jakýkoliv malý zaváhání využijou ve svůj prospěch a maj tě na lopatě a udělaj všechno pro to, aby jejich hromádka byla zase větší... Já si totiž vůbec nedovedu představit, kdybych někomu něco neposlal doporučeně, ale pouze obyčejně, že by mi to někdo uznal a byl to důkaz něčeho...
Tak to je hodne smutny.. Jeden duvod horsi jak druhej,... Jen nejak nechapu, ze kdyby treba posta dopis ztratila, nebo hodila jinam do schranky, tak ses stejne v hajzlu jo?

23.01.2014, 15:42 |
CRK vondto: v hajzlu jsme tady všichni, pokud bude dopisy doručovat Česká pošta... Shodou okolností, včera večer, pár hodin před soudem na mě někdo kolem 21.30 zvoní, ačkoliv bych to běžně ignoroval, tak jsem otevřel a byl to člověk úplně z jiného vchodu, úplně jiného jména a že má moje oznámení zásilky ve schránce a že mi ho nese... Pře třemi týdny mi zase vhodili do schránky složenku na peníze nějaký ženský, jména ani trochu podobnýho mému, tak jsem to nes na poštu poctivě vrátit a musel jsem třikrát opakovat, že to nechci, protože ona mi to chtěla proplatit! Tohle se mi stává několikrát za rok a dokonce asi před 4 rokama bylo vyúčtování elektriky a pošta to samozřejmě zvorala (řešilo se to pouze mezi náma, protože pošťačka chybu uznala) a já přijel domu a jídlo se vesele kazilo v lednici a já doma 5 dní po tmě...
Dle mě právník by Tě z toho vysekal.
Kolik dle rozsudku máš tedy zaplatit teď?
Jinak to, kdy smlouva končí je, jak jsem psal, ne k tomu dni, kdy jí nemáš zaplaceno!!! Proto taky dříve PČR při kontrole pov. ručení nezajímal útržek od zaplacení pojištění, ale doklad o pojištění, protože pojištění jako takové a zaplacení pojištění jsou v podstatě 2 sami se sebou nesouvisející věci... Snad mě chápete...

23.01.2014, 18:57 |
CRK Rajdlos: taky si myslím, ale zase na druhou stranu, částka není tak vysoká a mohlo by se stát, že to sice vyhraju, ale nedaj druhý straně úhradu mejch nákladů a budu na tom nakonec stejně, možná hůř... Nehledě na to, že nemám žádnýho právníka, protože minulýho jsem poslal do prdele, protože jeden člověk mi dluží desítky tísíc a nakonec nemám nic a ještě mě to stálo jeho služby, takže super...
HIGHTOWER: tady je jedno, jak to bylo s tím pojištěním, o co mi šlo, že je minimálně slušností informovat dlužníka vhodným způsobem o dluhu a nějak nemůžu rozdejchat, že někdo bere v potaz obyčejný dopis.... K dlužnýmu pojištění budu platit navíc cca 5.000,-.
A ještě jednu úplnou píčovinu si dovolila soudkyně vyslovit a to, že pokud mám problémy s doručováním pošty, tak mám žalovat Českou poštu o náhradu škody. Dělá si prdel? Řeknou, že nebyla zvolená vhodná služba pro zaslání dopisu a zase končím...
Na to ty kurvy spoléhají ;)

23.01.2014, 19:20 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2014-01-23 19:25:40
:-D tvl., to jsou masírky... já bych před soud bez právníka nešel a to se v právu celkem vyznám a jsem schopen se v tom orientovat, jen třeba neznám takové ty finty a případné propojení různých zákonů, což dělá pak hodně. Doručování je těžké, když ti nemusel nic ani poslat, neb o tom nemá ani jediný důkaz, jen slovní tvrzení a na tom soud postavit případ, no děs...
Opravím: "budou to dokladovat nějakým archem z pošty" - taky dobrý, kdyby ti poslali prázdný dopis, tak vlastně pohoda jazz... Pokud toto dokladovali, tak bych se otočil na poště, tímto, pak bych nechal svědčit sousedy a jak jsou problémy s dopisy apod., jak jsi popisoval apod. a nenechal bych to jen tak...

23.01.2014, 19:26 |
CRK Rajdlos: příští tejden za jedním jdu a prej by měl bejt dobrej, tak uvidíme a od příště se bez právníka radši ani nevychčiju - a bere 2000/hod.
HIGHTOWER: bejt to víc peněz, tak tam samozřejmě sám nejdu... Nebylo to slovní tvrzení, ale dodal potvrzený arch od pošty, ale služba byla zvolená jen jako obyčejný dopis...
Teda, kdyz to tak procitam, uplne me mrazi v zadech. Me ceka za par tydnu spravni rizeni kvuli dopravni nehode a uz ted kvuli tomu skoro nespim, protoze to budou chtit uhrat na spoluvinu, ale ja se citim nevinen.
IMHO vsichni delate zasadni chybu v tom, ze sazite na zdravy rozum. Je treba se povznest nad pocit, ze je pod mou uroven predkladat uplne idiotske argumenty, anebo to nechat na pravnikovi.
jako mycTD... ked vas prvy krad niekto zazaluje (obcianskopravne) a citate si spis, tak sa vam chce ist a typka co to pisal poslat tahet... ked si nietko vymysla a klame (vedome interpretuje fakty uplne vo vas neprospech), tak vas to fakt nasere. Potom sa ukludnite a pochopite, ze potrebujete najat rovnake, ak nie vacsie hovado (pravnika), ktory tu udalost bude zamerne interpretovat uplne vo vas prospech.
druhu a vsetky dalsie zaloby uz citate celkom s chladnou hlavou

24.01.2014, 09:43 |
Cenda automaticky to házím právníkovi, i kdyby mě to vyšlo dráž. Ten pocit, že se mnou někdo vyjebal, mi za ty peníze nestojí :-)