Navštíveno 2175x

21.01.2014, 17:08 |
rcman | Upraveno: 2014-01-21 17:09:15
Ahoj,
budu muset investovat do Předních tlumiču na svůj povoz Passat B3 Variant 1,9TD.
Můžete mě tady někdo dát svoje reference a poznatky ať koupím ňáký střed poměr cena-kvalita...
Co to ted tak očumuju, tak mám v Elitu asi největší slevy. Takže si můžu vybrat ze značek Sachs, Alko nebo Kayaba a Bilstein.
Je teda ještě možnost Starline, ale to už je asi lepší to nevyměňovat...
Díky moc za pomoc při výběru a Vaše reference...
Jeste pisni jakou znacku za kolik muzes cca mit.
Starline nepocitam, pak tam nekde kvalitne je Alko a pak mezi dalsima jsou pramale rozdily. Jsou dle meho nazoru na hodne podobne urovni, cili neudelas chybu ani jednim z nich - Sachs, Kayaba, Bilstein.
Kazdou jednu z tehle znacek ma nejaka automobilka do urciteho auta defakto jako origio tusim. Nebo mela, jestli se nepletu.
Takze uz bych se rozhodoval dle ceny.
za mě Bilstein...oproti seriovejm maj silnější pístnici a jsou celkově mohutnější..mam je teda jen na zadku v kombinaci s pružinama -30mm
Alko taky nejsou špatný, mam je už 8 let na tipu co mam jako vejkendovku a občas i na denní ježdění (navíc sníženo o 50mm pružinama Eibach) a držej...dle záznamů je na autě mam 70000km a nějak nepociťuju že by jim něco bylo...to už bych měl jinak po vaně:) až dosloužej jdou na repas...
Kayaby.. no nevím... s nima jsme byl těžce nespokojen, po 10tkm šli do sklepa a pořídil jsem Weitecy s kratší pístnicí.. ty fungujou už obstojně 3 rokem...
jsem spíš příznivce tvrdšího a tužžšího auta...

21.01.2014, 21:31 |
rcman Knightey-: Tak Starline by vyhrálo na cenu... cca 850,- až 900,- /ks.
Ale nehodlám to pak měnit každej sudej týden...
Pak Kayaba 880,- až 950,- /ks.
Alko 900,- až 1260,- /ks.
Sachs 1650,- až 1800,- a 2050,- /ks.
Bilstein 4900,- až 5000,- /ks.
Ceny s DPH.
A vždycky za nejlevnější a nejdrašší tip. Musím tam ještě pak vybrat podle čísla karoserie apod, který tlumič je na moje auto vhodný.
Honza2.016v: Bilstein už trochu znám od pár lidí co je maji na autech. Ale na to že to mám na běžný ježdění a potřebuju peníze i na ostatní věci se mě to moc nevyplatí... Za cenu jednoho tlumiče od Bilsteinu mám tlumiče od Alka na celý auto. Ikdyž vím že se tyhle dvě značky nedají takhle porovnávat...