ahoj, nikdy jsem to neřešil, tak potřebuji poradit. Když vezmu např. nějaký okres, kraj - a zajímají mě veřejné zakázky, veřejné výběrové řízení a nechci lézt na každý městský úřad separé - je někde na webu seznam veřejných zakázek nějak centralizovaný a zdarma, nebo jen na nějakých placených službách ? nevíte někdo.
příklad: zajímá mě výběrka na pokládku zámkové dlažby v okrese louny apod.
díky za rady Honza
hm, takže ze zákona mají povinnost to bezplatně zveřejňovat...., o úrovni a předem vybrání si iluze nedělám - to jsem si nyní zažil až jsem se smál do telefonu .o)

20.01.2014, 23:22 |
Luke_288 | Upraveno: 2014-01-20 23:26:21
Mám pocit, že pokud je to nadlimitní zakázka, tzn pokud se něco nezměnilo, tam nad 1mio, tak to musí být otevřený výběrový řizení. Nevím teda jestli jsou povinni to zveřejňovat na centrálni adrese, ale logika mi říká, že ano.
Třeba státni tiskárna cenin to uveřejňuje i na svých www.
OT: už jsi se někdy zkoušel hlásit a soutěžit? Jen by mě zajímalo, jestli je to stejný jako v oblasti služeb ve stavebnictví, kam se bud´ přihlásí kdejakej ferda za ceny za který nemůže zaplatit ani jízdenky na vlak na dojížděni přes celou republiku a nebo je to výběrko napsaný tak, že ho z celý republiky můžou, díky kritériím, vyhrát jen dva lidi.
My už to vzdali, ztráta času.
A 3x jsem se účastnil losovaček, kdy se z cca 15ti firem losem zůžoval tendr na 5 (bez referencí, ceny, ničeho) a bylo mi divný, že ani jednou jsme se do užšího výběru nedostali, i když matematicky to bylo dost pravděpodobný. Pokaždý se do užšího kola dostaly stejný 3 firmy plus nějaky dvě náhodný. No a měsic na to už se zatýkalo, zabavovalo losovací zařízení....

21.01.2014, 21:51 |
Tony (M)
Oni sice bezplatne vyvesi vyberko, ale zadavaci dokumentace je za uplatu, nebo takove prasarny jako vratna kauce 50tis pro ucast ve VR.