Ahoj, potrebuji radu od zkusenejsich.
Mam moznost vymenit router (TP-Link)co vede do organizace s 35PC.
Momentalne sit vypada takto:
[ Link ] VDSL je od O2, TP-Link je model TL-WR340G a mam pozadavek na zasitovani jedne mistnosti o patro niz, kam je problematicke natahnout kabel (spatne umisteni, jedine tahnout venkem, ...). Cili chci pouzit Wifi AP (na obrazku popsany jako AP) a napojit ho rovnou na VDSL router, aby byl mimo sit s pocitaci. Problem totiz je, ze v siti je Win2008server, kde jsou sdilena data pro aplikace, jenze v siti jsou i PC s WinXP Home, cili je problem se sdilenim souboru - musi byt slozny nasdileny pro everyone, jinak se Win XP na Win2008 nedostanou a domenu zatim nasadit nemohu, jelikoz WinXP Home do domeny nedostanu.
A ted o co mi de, zvazuju TP-Link router pouzit jako AP rpo notebook v one vzdalene mistnosti a nahradit ho necim modernejsim, co poskytne lepsi zabezpeceni. Napadlo me reseni od Mikrotiku:
treba RACK reseni
[ Link ] nebo
[ Link ] jen mam obavu, zdali zvladnu nastaveni. Koukal jsem, ze na internetu je spousta navodu (i video navodu) pro nastaveni toho ci onoho (nejdulezitejsi asi zatim bude portforward, kvuli kamerovemu systemu).
Na obyc wifi routerech nastaveni zvladam, ale tady mam obavu...
Date nejaky tip, zdali jit do toho Mikrotiku (popripade ktereho) a nebo zdali koupit nejaky "obyc" router, ktery bude pro moje ucely dostacujici, napr.:
[ Link ] nebo
[ Link ] poste neco co vim, ze dokazu bezproblemu nastavit.
Jde mi o zabezpeceni, precijenom si myslim, ze dnesni i obyc routery na tom budou lepe nez ten stary TP-link
Diky za tipy, hold sem samouk, tak si radeji necham poradit