Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > pametová karta dotaz

o Navštíveno 2232x o
o 17.01.2014, 23:47 | Tweety_xx
kouil jsem si levnější ametové karty, mám 3 ale tohle co popíšu sem zkoušel se 2.
Mají 32gb dle vlastností a všeho to ukazuje že to tam je. Když sem tam dal ale přesouvat soubory co měly celkem asi 10 gb, tak se přesunula tak půla. Zkusil sem to i s druhou a udělalo to úplně identicky. Když sem tam dal kartu, která by měla být od samsungu prošlo to všechno.
Nahrávalo se to asi hodinu, ta od samsungu byla trošku rychlejší. Všechny by měli být class 10 stejný pamět. Kde může být problém že to tam nevlezlo, složky se nahráli, ale jen asi půlka obsahovala co měla. a přitom se to fakt nahrávalo cca hodinku možná ani ne, nesledoval sem to.

o 17.01.2014, 23:56 | tappaja | Upraveno: 2014-01-17 23:56:36
Fake kapacita... Ve vlastnostech se ukaze tech 32GB, ale fyzicky maj treba jen 4...

Je to na vyhozeni..
o 17.01.2014, 23:59 | tappaja
Stahni si [ Link ] a projed to
o 18.01.2014, 00:16 | Tweety_xx
to jako fakt? to taky už umí?
o 18.01.2014, 00:19 | Tweety_xx
ale že se to tam tu hodinu stahovalo a nezařvalo to že je pkná, jen to tam pak nebylo.
POkud to tak je, jak se to bude chovat třeba ve fotáku? pokud vyfotím nové foto, bude se to chovat že to foto ukládá a nebude tam pak?
o 18.01.2014, 00:23 | tappaja
Presne tak. Ale tohle uz umi davno, a kdyz tu kapacitu ma, je tam smejdsej driver a prenos dat je strasne pomalej, takze i tak nepouzitelny...
Ja kdysi nalit taky, rok 2006, pametovka Sony, mysel sem si jak sem chytrej, kdyz ji soupnu do ctecky a zkontroluju velikost...
o 18.01.2014, 00:30 | Tweety_xx
ááha, dobré tedy vědět, chtě sem uštřit a kulové.
o 18.01.2014, 00:31 | Tweety_xx
jak funguje ten program? není mi to 100% jasné co udělat
o 18.01.2014, 00:35 | Tweety_xx
nebo spíš takhle, co se stane s kartou když dám write+verify? Po jako by označení karty mi to píše že tam je cca 30 gb (ta samsung)
o 18.01.2014, 00:39 | Tweety_xx
tak ty levnejší mi ukazují 20 ale to je taky divné bo 10 sem tamm´nedostal, ale je to stále jen po označení.
o 18.01.2014, 00:41 | Tweety_xx
aha už to asi chápu. ted sem dal zapsat a ověřit a jestli to správně chápu, ono to zkusí zapsat a pak mi to vyhodí kolik tam toho vešlo. je tak?
o 18.01.2014, 01:51 | Mr.Scully
Třeba na ebay je velká většina karet falešných. Na Aukru tak půlka :-) Většinou to jsou ty větší kapacity. Pamatuju ty různý 64GB flashky za 500 korun a podobně. Reálná kapacita obvykle 2-4 GB. Kartu bych odjinud než z prověřeného obchodu nikdy nekoupil a to jinak nakupuju všude možně :)
o 18.01.2014, 09:57 | HIGHTOWER
já kupuju jen Pretec, dávají doživotní záruku, prostě stálou, pokud karta odejde - z 15-ti mi odešla asi před 7 lety 2 GB po 3 letech, poslal jsem to přímo jim a oni mi do 3 dnů poslali zpátky novou i bez faktury, záručáku, dokladu o koupi, a tím si mě získali :-)
o 18.01.2014, 12:08 | muSlim
To je tak keď chce každý na všetkom ušetriť :-P Ja nedopustím na Sandisk, v najhoršom ešte Kingston (i keď ten moc nemám rád), ani s jedným som ešte nemal problém a Sandisk má také závratné rýchlosti prenosu že si k počítaču vždy musím brať čiapku a bundu ;-)
o 18.01.2014, 12:24 | Tweety_xx
No oni hodnoceni meli dobre, ze jevse ok. Ale asi na tombyli lidi stejne jako ja. Mrkli dali ze ok a pak casem zjistili ze to ok neni. Ale hodnoceni se uz neda zmenit. No co poslu je zpet, psali ze pojud nebjdu spokojen daji vrati plnou nahradu.
o 18.01.2014, 12:28 | Mr.Scully
Když už jsme u toho, tak já nedám dopustit na Transcend. Rychlostně srovnatelná s výrazně dražším Sandiskem a spolehlivostí minimálně nastejno, zahraniční recenze velmi pozitivní a sám tyhle karty používám tak pět let bez problémů.
o 18.01.2014, 18:52 | Tweety_xx
A jaké karty teda dát, máte i ty zápisové rychlosti? Já mám jednu ten samsung a ta vypadá v celku ok. samo že pokud bude rychlejší, jen plus.
o 19.01.2014, 10:30 | TUNER
o 21.01.2014, 18:45 | Tweety_xx
Tak karty sem všechny 3 vrátil a dostal plnou náhradu, takže ok. Dneska mi přišla objednaná Adata a vypadá to že zase na h...o. Psal v inzerátu že balení přijde otevřené, protože karty před odesláním kontrolují aby si byli jisti že jsou ok. Tak sem si říkal fajn to zkousnu,
Co mi přišlo: Karta jen tak volně hozená do obálky a k ní přiložený prázdný, ale neotevřený obal. Dal sem kartu do pc a dle toho programu co ste mi sem hodili, tak to ukazuje rychlost někde kolem 5mb/s (v aukci psáni 45 a clas 10 by měla snad mít aspon těch 10 ne?)
No takže sem mu zase psal. TAk uvidíme
o 24.01.2014, 16:42 | Tweety_xx
Mám dotaz, at si sem 100% jistý. Dle toho programu má karta 7.8 Gb zbytek tam není.

foto k příspěvku  od Tweety_xx

o 24.01.2014, 17:00 | CRK
HIGHTOWER, muSlim, Mr.Scully: to je hezký, že máte svojí oblíbenou značku i u karet, ale i tyhle se dělaj fejkový, takže tohle mu moc nepomůže (Zrovna Transcend a SanDisk se padělá hodně)
o 24.01.2014, 17:03 | muSlim
2 CRK: no tak je potom na mentálnej zdatnosti daného jedinca či to kúpi niekde za lákavú cenu, alebo u renomovaných obchodníkov ;-)
o 24.01.2014, 17:06 | Tweety_xx
hele ted jsem koupil kingstone, vše jak mělo být obal atd a tohle je výsledek. Proto se ptám.
o 24.01.2014, 17:08 | CRK
muSlim: tak to taky myslím a proto mu podávejte také na této úrovni informace :D
o 24.01.2014, 17:09 | muSlim
2 Tweety_xx: tak schválne, kde si to kupoval? A o koľko sa líšila prípadne cena od tej v alze, czc, mironete, sfotcome a podobným :-)
o 24.01.2014, 17:12 | HIGHTOWER | Upraveno: 2014-01-24 17:15:22
jj, jako muSlim, koupil prvně levnější a vracel ji a pak to "napravil" koupí nějakých taky pochybný z aukra, no nevím, zda je pomoci...
Právě proto jsem napsal rovnou jakou značku kupuji já, není nejdražší ani nejlevnější, a pokud koupí někde u normálního prodejce, já kupuji jen CZC, tak není problém pak reklamovat a nechat vyměnit, pokud by byla špatná, jak jsem psal...

Tweety: nevím, asi ano, karty jsem nikdy na kapacitu netestoval, neb se mi tam vždy vešlo tolik, co karta měla kapacitu. Ale dle výsledku 7.8 GB je OK - použitelných, a 23.4 GB špatný - nepoužitelný, takže bych já jakož to nezkušený tohoto programu na testování to chápal tak, že kapacita je 32 GB, ale ve skutečnosti je to poškozené a vejde se tam jen 7.8 GB a kdo ví kdy i tato kapacita ti odejde na té kartě. Já už radit tedy nebudu ;-) Možná ještě bych zkusil dát v PC formátování karty a tam ti taky vyběhne výsledek, jak na tom karta je...
o 24.01.2014, 17:18 | Tweety_xx
Highty: Díky myslel sem si to.

Jinak co dneska renomovaný prodejce? Ten nejdrahší?

Jinak kupoval sem to na ebay (jsem v UK je to pro mě snažší) A cena se o moc nelišila od jiných. Ale podle všeho je to stejný typ karet, jen na to cpou jiné loga. První kartu co sem koupi sem kouil taky na ebay za podobnou cenu a byla ok. Po zkušenostech sem ted ale nejistý, či koupit tu samou i u toh samého prodejce že bude stejná, nebo to byla jen náhoda.
o 24.01.2014, 17:24 | HIGHTOWER | Upraveno: 2014-01-24 17:24:40
Fejk může být jakákoliv, stačí nálepka a je z toho něco jiného, tady jde hlavně o to, zda to jde reklamovat a vyměnit a pokud ano, tak holt stále reklamovat, dokud nedostaneš tu správnou. Tohle asi nikdo nekontroluje a jen to vymění za jinou, pak už kupovat jen u toho samého, kde to bylo hnedka OK a nebo reklamace byla OK. V podstatě nějaký velký, známý prodejce taky nemusí vědět, že je karta špatná. Proto si třeba na CZC čtu napřed i recenze, zkušenosti, mohla by být třeba blbá várka apod.
o 24.01.2014, 17:32 | CRK
Tweety_xx: tak asi za prvý bych to reklamoval, ale tobě stejně asi není pomoci, jak můžeš tuhle větu myslet vážně? "Po zkušenostech sem ted ale nejistý, či koupit tu samou i u toh samého prodejce že bude stejná, nebo to byla jen náhoda."
o 24.01.2014, 17:37 | HIGHTOWER | Upraveno: 2014-01-24 17:43:36
CRK: řekl bych, že tou větou myslel, že koupit tu první na ebay, co byla OK, ale bojí se, zda to nebyla náhoda, že byla OK :-D a že už teď jen čeká na samé špatné a proto ani u toho, od kterého ta první byla OK, nechce asi kupovat :-D, tak jsem to pochopil já tedy :-)

Kup si tuto: [ Link ] nechej si jí do UK poslat a máš po starostech, za těch pár korun poslání z ČR do UK si ušetříš nervy, čas...
o 24.01.2014, 17:51 | CRK
HIGHTOWER: díky za vysvětlení, ale píše a vyjadřuje se jak prase, tak sem si to hned nedomyslel
o 24.01.2014, 18:28 | Tweety_xx
JJ hightower to vystihl přesně. Jinak vybírám jen takové kde se to dá vrátit. Ale i tu jsou lidi různí. Jeden to se mnou už řeší týden a furt se mu do toho nějak nechce (je to přes ebay vím že prachy dostanu ale bere to čas)
Ten první co sem měl ty 3 karty noname, ten mi hned po mojí reklamaci poslal prachy zpátky s tím že mu mám karty co nejdřív odeslat a víc to neřešil. No a ten poslední mi ted nabídl kartu na výměnu. Brání se e žádné fake karty nenabízí a že musí jít o náhodnou chybu.

Jinak s tou nedůvěrou je to myšlono jak napsal highty.

CRK: Promin za vyjadřování, jdou my myšlenky všude jinde (mám před sebou stěhování atd) a někdy dokončím myšlenku trochu jinak než sem začal. Omlouvám se
o 24.01.2014, 18:47 | Tweety_xx
Tak za tu kingstone mi posílá náhradu. S tím že tohle musí být vadné. Tak bud sem měl opravdu jen smůlu, nebo dotyčný prodává fake a je v doměnce že jsou to origo a vše je jak má být.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3665 sekund.