Navštíveno 3097x

Tak tohle bude dost zajímavé. Detaily ještě nejsou, na nich to dost bude záležet, co a jak, ale když tak čtu postřelil do hlavy, no, bude potřebovat ten okrádaný hodně dobrého právníka!
[ Link ]

17.01.2014, 15:19 |
mr.brain | Upraveno: 2014-01-17 15:20:09
Škoda, že byli dva a oba přežili :/ U jednoho by to šlo udělat líp. Ono je asi fakt lepší, bohužel, když nemůže nikdo vypovídat... To jsme to dopracovali, člověk aby se bál bránit.

17.01.2014, 15:23 |
dr.marty | Upraveno: 2014-01-17 15:24:15
No a to je velký problém tohoto státu.Chtěl jsi mi něco ukrást?Tak budeš platit.Ve tvých věcech nemá zlodějíček co dělat.Nechci se otáčet na naše zámořské sousedy,ale v Americe stačí když ti vleze na pozemek.Upozorníš ho,aby ho opustil a po neuposlechnutí ho můžeš střelit jako obranu svého majetku a u nás?To musíš být v koutě,bát se o svůj život a jen čekat na PČR která v mnohých případech přijede pozdě.Prostě je to nefér..

17.01.2014, 15:23 |
Ravo "...bude potřebovat ten okrádaný hodně dobrého právníka!"
A to je na tom to nejsmutnější :-(
Samozřejmě záleží na mnoha detailech, ale obecně je to tady fakt zoufalé, když má pachatel větší právní ochranu a jistotu než jeho oběť.
Dokud zloději nebudou vědět, že kdykoliv od kohokoliv mohou dostat takto do kebule, tak se nám budou jenom smát do očí a žádné další zákazy či příkazy, nalívání peněz kamkoliv (represe, neziskovky atd.) to nevyřeší.
Obránci přeji hodně štěstí, dobrého soudce a co nejlepšího advokáta.
bojím se, že střelec půjde na 12 let, pořád tu platí, že zdraví má přednost, jsme v ČR:(

17.01.2014, 15:32 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2014-01-17 15:38:31
To o právníkovi to jen z těch málo informací, na novinky.cz třeba píší jen o 1 pachateli, ale jde o to, že ho trefil do hlavy. Tam bude záležet, jak to probíhalo, z jakévzdálenosti ho střelil, v jaké poloze, jak kdo byz fyzicky zdatný z nich, co kradli a co mohlo býtukradeno (mohlo tam být nic moc cenného např.), o věku postřeleného se ví, o okrádaném ne, prostě toho je hooodně neznámého... Známé je tedy střelení do hlavy a tam je tedy jasno, fakt dobrý právník bude potřeba...
Horal: no, při střelbě do hlavy už nelze mluvit o zdraví, ale o životě... A ono nikdy nevíš... Řešil jsem případ, kdy nějaký šmejd se vydával za majitele objektu na spadnutí a najal si 3 týpky v hospodě, každému dal 1000,- Kč a aby tam vyklidili železo před pozemek, on že si to pak odveze, uklidili tam a tak. No a ted si vem, takovýto lidi nepřemýšlí, zda je to opravdu jeho, pak tam přijede opravdu majitel, oni třeba budou mít v sobě 2-3 piva, začnou se s ním hádat no a těžko pak je střílet do hlavy, když oni prostě nevěděli, že dělají něco špatného... Nic není zas tak jednoduché, jak se na první pohled zdá...

17.01.2014, 16:45 |
Jozzo na videu to vypada na toho dědulu, takže to chápu
Souhlas s HIGHTOWEREM s tím posledním odstavcem, nic není tak jednoduchý a může se to snadno zneužít. US zákony bych tady nechtěl. Nicméně i tak samozřejmě doufám, že pokud to opravdu byli zloději, tak ten okrádaný bude zproštěn případného obvinění a vůbec to k soudu nepůjde.
US zákony v ČR :)))))))) Už úplně vidím, jak nějakej Tonda Procházka z Nemanic pozve souseda na kafe a tam ho odbouchne, s tím, že byl na jeho pozemku. Češi by s tím zase akorát vy*ebali, jako se vším.
Co píše za konstrukce Hightower je irelevantní. Vloupal se mu do garáže zloděj, tj. asi překonal překážku. Tady opravdu nejde naroubovat, že třeba byl někým vmanipulován aby tam vlez.. To se tu tedy hledá precedentní případ jak omluvit zloděje, místo aby se odsoudil? Nikdo z obyčejných lidí není připravený řešit tak stresovou situaci jako je načapání zloděje a případná potyčka s ním. Nikdo nebude vymýšlet během pár vteřin možné příběhy jak to asi je a jak co nejspravedlivěji se k tomu zloději zachovat.. V tu chvíli je to totiž buď a nebo. Dobře se pak v klidu soudí a každej je generál. Kdyby se mi tohle přihodilo tak ho taky trefím, prostě střelím jeho směrem. V tu chvíli budu rád, že ho zastavím a ne ještě zkoumat kam ho střelit. US zákony bych sem vůbec netahal, nežijeme tam. Je to jiná kultura, mají jinou historii.
ty irelevantní :-D Popsal jsem jeden příklad, co jsem řešil, co se stal. Je to reálný příklad, neříkám, že se to takto stalo v tomto případě, ty lojzku :-P. Víš co se vůbec bere dle trestního práva za překážku a tak? :-D A stresová situace, no, pokud je schopný mít zbraň legálně, tak by asi měl být "normální"... A já tu nikoho neobhajuji, ale jen píši, že střelit někoho do hlavy bez dalšího infa, tak počítám s tím horším. Kdyby ho třefil do těla, nohy a tak, tak je to něco jiného... Navíc i policisté se učí střílet do vitálnách zon a ne hlavy, protože hlava je tak malý cíl, že je to ztráta času mířit na ní... Přijdu, vidím, mám zbraň, vytáhnu ji, řeknu ať přestanou a zburcuji okolí a nebo sám zavolám policii a mezitím z dostatečné vzdálenosti si je pistolí hlídám, pokud chtějí utéci, tak stejně už nesmíš střílet, neb je to už "odplata" a ne nutná obrana. To leda když na tebe zaútočí, ale když si je držíš 5-10 m od těla, stihneš vystřelit do vzduchu a pochybuji, že na tebe dál zaútočí...
Teď tu zase ty vymýšlíš, že to bylo: přišel, viděl, oni na něj zaútočili určitě vidlema, bejsbolkou a tak hnedka střílel, bylo to všechno ve 3 vteřinách :-D Takže klid :-)

17.01.2014, 18:23 |
Pajk V prvé řadě musí naplnit podmínky nutné obrany. Tohle se bude teď vyšetřovat. A pokud je naplní, tak pohoda a právníka může mít i za 5korun.
- Co se bere jako překážka vím, neb jsem pracoval na GŘ Allianz a řešil zvláštní případy, tedy i vykrádačky. Samo ne tedy z pohledu trestního práva.
- Co se týče vydávání zbrojáků a normálnosti lidí... nezaručí chladný úsudek ve vypjaté situaci. Ale to by jsi měl vědět líp než já.
- Tohle jsem přece nikde nenapsal:"že to bylo: přišel, viděl, oni na něj zaútočili určitě vidlema, bejsbolkou a tak hnedka střílel, bylo to všechno ve 3 vteřinách :-D"
To co popisuješ je jistě ideální případ vyřešení takovéto situace, myslíš, že by ten okrádaný nevolil raději takovou variantu? Někoho vystrašit a pak zavolat PČR? Kdyby se děly ideální případy, tak tu nejste téměř třeba, ale tak to přeci v životě nechodí..:-)

04.09.2014, 17:33 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2014-09-04 17:33:50