Navštíveno 2758x

Tak, TV vybrána, koupena, zatím spokojenost.... :)
vybírám nějaké audio "na takové to domácí žvýkání" a docela se v tom začínám potácet....
TV jsem zvolil LG 47LA691s, potřebuji nějaký FM Tuner, DVD přehrávač a k tomu nějaké repro.
Jedná se o podkrovní otevřený, malý byteček, provedení klasického domácího kina se mi nelíbí a ani se mi do bytu nijak nehodí (a tuším asi správně, že mne zvukově neuspokojí).
Mám tyto možnosti (návrhy):
1) Má původní myšlenka byla koupit nějaký starší, dle mého soudu podctivý zesilovač z řad Yamaha DSP-A1, A2 a spol, k tomu dobový Tuner a DVD přehrávač. K tomu postavit dva, nejspíše také starší sloupové reproduktory.
2) Jít cestou modernějších komponentů - nyní v akci Pioneer VSX-527 + nějaký DVD přehrávač + k němu nějaké 5.1repro (dva sloupy + center + dva zadní bych vyvěsil pod trámy, které tvoří strop spodního patra). Dnes jsem měl možnost slyšet Pure Acoustic - Spark Cherry a ty mne rozhodně neuspojí.
Jsem dnešními prvky, výbavou a možnostmi absolutně neznalý, úplně dezorientován, poraďte, kudy se vydat...
Zn. ač to nerad říkám, protože to nemám rád - Spěchá (respektivě, včera bylo pozdě :D )
Díky
Ja koupil DVD-BluRay, FM, CD, MP3 v Ikea... Jmenuje se to Uppleva, je to 2.1 system, repraky pasujou do Ikea skrinky, nikde zadny draty (sub je bezdratovej)
Hifi puristu to asi neuspokoji, ale zvuk to ma dobrej, libi se to i zene (to je dulezity), donutim to i pres HDMI ARC hrat z televize, jedina vec, ktera mi trochu stve, neumi 3D. Ale to bych asi chtel moc.
Stalo to nakejch 230 eur, koupeno v nemecku, protoze v CR to nenabizi. Skrinka pod TV je koupena u nas.

tappaja: Díky, Ikea nábytek sice mám, ale celý byt je veden poměrně, řekl bych "stylově" a z mého pohledu do bytu prostě běžný komponent a sloupové repro prostě patří... nicméně, na uppleva mrknu, jen ze zajímavosti.
Poradí někdo, jaký komponent tedy pořídit? Bojím se zmíněného Pioneeru, že prostě "nezahraje", nebo se bojím zbytečně?
vmaudio.cz muzes tam koupit stavebnici a na moc te to nevyjde ozvucnici si postavis dle vlastnich predstav.

16.01.2014, 23:57 |
DaveF já koupil ten set s VSX-528 a z hlediska konektivity, funkčnosti a spolupráce s ostatními komponenty jsem spokojený, zatím to provozuju ve stereu na staré TVM sloupy, takže zvuk. kvalitu nejsem moc schopen posoudit
U klasického stereo receiveru už mi docházely vstupy a musel jsem ručně přepínat vstupy, teď si vystačím většinou s jedním ovladačem.
Tappaja:
a henten oný nalevo od TV je funkční? :-) Ten mě zajímá nejvíc.

17.01.2014, 10:48 |
gizmi Otec take badal a koumal nabidky a nakonec zvolil v akci Denona (uz jen vychytavka, ze mu to stlumuje automaticky reklamy a ladi si rozlozeni podle toho, kde sedi :) ) a k tomu dokoupil poradny bedny od Magnatu + vytlumil mistnost obyvaku a ve vysledku super. Jasny, neni to pro blazny co v tom maji 100t, ale za ty penize opravdu skvela volba. Nejvic spokojeny jsem z toho byl ja, protoze me prenechal svuj starsi tuner od sony a osobne zustavam u veteranu repro Radiotehnika S-50B :o) Jsou to dedeckove, ale proste jeste dobre drevo, zadny plastovo-mini-xplusjedna-ksindl :D
Zdeny60: Plne funkcni, zrepasovany (vsechny kondiky, loziska), serizeny u jednoho chlapika na SK... hraje paradne...
Tak toho si važ, tyhle stroje začínají být úzký profil. Uvažuji o nějakém Studeru, ale já ho nemám kam dát. Až někdy...
StreetFighter :mam na prodej vybornyho NADa viz tady
[ Link ]
Zdeny: Ja vim... repase mi dala zabrat :)

21.01.2014, 17:02 |
MAX Pavel 528 - jak jsi s tím spokojený? Chtěl jsem od nich koncák MAA 406..
zabýval jsem se pár dní koupelnou, nicméně, opět aktuální a rád bych to měl nějak už "z krku" :)
váhám...
má někdo zkušenost s Recievery Pioneer VSX-527, 827, případně Yamaha RX-V475, či něco v podobné kategorii od Denonu, či Onkyo?
Pohánět by měli dva sloupy a dvě "regálovky", které bych volil nejspíš starší. Má smysl řešit jeden ze zmíněných recieverů jako "zdroj" konektivity a připojit k němu něco ze starších, slušných zesilovačů?
ještě bych se vrátil k sloupům, dostal jsem nabídku na dva páry sloupů:
Paradigm Phantom v.4
Paradigm Monitor 9
nějaké zkušenosti?