Vypadá to jako od TAC , australskýho besipu , ale podle mě to od nich neni , ale jejich videa měly vždycky taky ten náboj kterej lidi nutí k zamyšlení narozdíl od besipu kterej mě nutí leda tak se zamyslet nad tím proč musim sledovat něco tak ubohýho ......Tohle je klasika ... [ Link ]
2 Thullo: z toho tvyho jsem si malem cvrknul :-D Jeste tu behalo jedno drsny video,jak tam pri bouračce auto priskriplo borce,ten KO a holka prisla o nohy bo obracene,ale taky drsny. Schvalne kdo ho najde...
BATMAN : Jenom pro upřesnění, ať už je to v takové či takové zemi, mají volant na špatné straně a tam se obvykle jezdí 50 - 60 MPH, tedy tenhle člověk to tam mastí místo Tebou zmíněných 90 něco lehce přes 160 KPH.
Ale klípek fakt fajn, mě se ještě líbí ten, jak sedí tatínek před manželkou a dcerou a hraje, že nabourá, všechno je to v obýváku...a před nehodou když si manželka s dcerou všimnou, tak mu udělají jakoby pás - zdůrazňuje to ať lidi myslí při jízdě autem a používání pásu i na svou rodinu. Najde někdo? Fasten your seatbelt :o)
U mňa dlhodobo najdojemnejšia, už staršia, ale dokonalá. Žiadna havária, skôr brand a prevencia je pointa, ale mňa to dostáva vždy (nakoľko mám tiež malú opicu a tiež sa vrátim onedlho k Subaru) :-)
Na videu to vychází tak na 2-3 s, což je 11 nebo 16,5 m a jestli tohle někomu přijde moc krátká doba (2-3 s) či dráha (11-16,5 m) na jakoukoliv reakci (brzdění a tím zmírnění nárazu, výhybný manévr), tak mě tedy ne ;-) Ale to už je jen moc pitvání :-D Mohl bych tam zahrnout ideální povětrnostní podmínky atd. :-D
BATMAN: Proč já?:D Jinak toto bylo jednoduchý, protože si občas pustim onboard z CZ cest nebo obecně bouračky u nás i ve světě nebo přímo tyhle road safety commercials a zrovna tohle jsem kdysi viděl, takže jsem hned věděl, o čem je řeč.;)
Aha, tak to jsem přehlédl já, omluva :) Je teda pravda, že jsem to moc nezkoumal, protože tak jak jsem to vysvětlil by mi to přišlo logické ( nad 160 kph po rovné hlavní silnici se jezdí běžně, řidič ze stopky i přes rozhlédnutí a "drobné nezastavení" by to přes ten horizontík taky přehlédl a vše by do sebe zapadalo - teď když nad tím přemýšlím, tak to je úhel pohledu že by za to zejména mohl ten rychlojezdec, jenomže druhej úhel pohledu je z toho, že za to zejména může ten ze stopky, že na ní nezastavil zcela, a tedy největší příčinou nehody není rychlost, ale nezastavení na stopce -z toho mi zároveň rozumově nevycházelo prostě to, že by udělali takovouhle reklamu na překročení rychlosti o 18km/h. Ale takhle máte pravdu.
A ještě tu nepadl klípek na pásy, jak tuším jedničkovej golf začoudí do stromu a letí z něj duchové...jenom jeden neodletí, ten připoutanej. To je taky pěkný videjko :)
...podle mě lidi, které by tyhle videa oslovily už s rozumem jezdí, kdo se na tu reklamu podívá jedním okem, bude dál jezdit bez ohledu na ostatní. Nějak se mi nechce věřit, že ten, co jede kilo přes obec bude po shlédnutí jezdit 50. Můj názor je ten, pokud snížit nehodovost na dvě časté příčiny (alkohol, rychlost), tak razantně zvýšit kontroly a postihy, na úkor nevole všech, měření 50tky za cedulí apod.
Tweety_xx jde take o rychlost, protoze kvuli rychlosti toho druheho jsem byl tesne pred vanocema nedobrovolne vzaty na kolo, nucen udelat piruetu s 1.6 tuny tezkym autem a probral jsem se 15 metru od mista stretu. Pokud by tento ridic dodrzel rychlost, mel by mnohem vice casu a mnohem lepe by reagoval na muj blinkr s brzdovym svetlem (co asi bude delat auto, ktere blika, brzdi a je u stredu vozovky, chce vzletnout ?). A nakonec jsem podezrelym z prestupku ja.