Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > vyměření dph případně cla ze zahraničí

o Navštíveno 2251x o
o 07.01.2014, 20:49 | kucik
Chlapi, mám problém se zásilkou z Číny. Ještě s emi to nikdy nestalo, ale Číňan mi poslal 2 aukce v jedné zásilce a uvedl hodnotu balíku 30 USD. Přišel mi dopis, že to leží na celní správě. Jelikož je to pro mě úplně nová situace, poradí někdo co dál? Součástí dopisu byla také plná moc pro poštu. Přikládám dopis a štítek z balíku.
Zajímá mě, jestli se lze nějak vyhnout placení dph případně cla, nebo kolik to bude dělat a jak dostat balík ke mně. Díky moc

foto k příspěvku  od kucik

o 07.01.2014, 20:54 | kucik
Fotky klidně pošlu v celém rozlišení na mail. Nebo jestli hodí někdo odkaz, kde najít info, jak postupovat. Díky

o 07.01.2014, 21:18 | CRK
co v tom je?
o 07.01.2014, 21:21 | kucik
hadice
o 07.01.2014, 21:27 | kucik
Ještě jsem zapomněl, že skutečná hodnota zásilky je 26,8 USD (skutečně zaplacená částka a doložení z ebay), což si myslím,že bych se vešel do volné zásilky, ale nevím, zda to někoho bude zajímat
o 07.01.2014, 21:29 | Pepíno_Honda
já jen dodám, že do té plné moci specifikuj, že se jedná pouze o plnou moc k této zásilce a napiš tam její číslo... jinak by ji pak mohli údajně použít i na pozdější zásilky a rovnou tě vykasírovat...
o 07.01.2014, 21:36 | kucik
Na plnou moc mi poslali taky formulář a je fakt, že tam nikde není specifikace jen na tuto zásilku.
o 07.01.2014, 21:39 | muSlim
Ja zas používam Poštu ako zmocnenca, kto to má všetko stále obvolávať a obiehať, dám im kilo (ak si dobre pamätám) a mám to doma do pár dní ;-)
o 07.01.2014, 21:54 | Mr.Scully
Dáš poště plnou moc a oni ti budou odteď proclívat všechno... jenže to stojí asi dvě kila za každou zásilku. Nebo si pro to dojedeš do Prahy sám. Tak jako tak doplatíš DPH. Nebo se s nima zkus pohádat a pošli jim fakturu, ale já jsem neuspěl :)
o 07.01.2014, 21:56 | CRK | Upraveno: 2014-01-07 21:58:54
e-mailem jim pošli plnou moc (můžeš omezit na tuhle zásilku), doklad platby (stačí printscreen ebay nebo výpis paypal nebo výpis banka), ale na tu částku bych si dal pozor, projít by to mělo, ale jednou mě prudili za 25.50, že je to na hraně a teď šel kurz nahoru... Když jim pošleš doklad na 24.80, nic se nestane :D, ale budeš už stejně takhle platit 96,- za vyřízení nebo jestli je v tý aukci nějaká část poštovný, tak to můžeš doložit tak... (narozdíl od většiný ostatních zde, já za dopravu DPH neplatím), ale třeba jim to pak radši rozepiš v tom e-mailu, aby to nepřehlídli...
o 07.01.2014, 22:10 | kucik
A jka to děláš, že za dopravu neplatíš? Tohle je výtah z pošty:
12. Co se započítává do celní hodnoty, resp. do základu pro výpočet DPH při propouštění zboží do režimu volného oběhu celním úřadem?

Do celní hodnoty dováženého zboží, tedy do základu pro výpočet cla, se započítává:
vlastní hodnota zboží,
zahraniční náklady na dopravné,
případné pojištění, apod.

Do základu pro výpočet DPH se započítává:
vlastní hodnota zboží,
clo, pokud je vyměřeno,
dopravné (úsek po EU) pokud již není součástí cla (celní hodnoty),
služba celní deklarace - částka 180 Kč, pokud Vás ČP zastupuje v celním řízení, a je vyměřováno clo/DPH.

Mně z toho vychází, že zaplatím 96+180+dph-je to tak?
Mám jim v tom mailu něco rozepisovat, nebo jen ty printscreeny? Kam na tu moc napsat to omezení?

o 07.01.2014, 22:17 | CRK
Clo tě nezajímá vůbec
DPH vždycky platim jenom z ceny zboží (zboží 25 dolarů + poštovné 12 dolarů - neplatím nic) maximálně to zdůrazním v e-mailu
Když DPH platit nebudeš, tak zaplatíš pouze 96,-
Když DPH budeš platit, zaplatíš 180 + DPH
Omezení napiš prostě někam, je to jedno
Printscreeny mi pošli do mailu, ať se můžu podívat
o 07.01.2014, 22:33 | kucik
máš to tam
o 08.01.2014, 19:36 | DJ.UFÍK
nemělo by to tak být už vypsané kolik máš doplatit...
o 08.01.2014, 20:52 | kucik
Volal jsem tam a prý já musím doložit, kolik jsem ve skutečnosti platil a z toho to pak budou počítat. ALe jísté je to, že jakmile zásilku takhle zastaví, když se jim nezdá honota, tak ať už se člověk vejde do 22 eur nebo ne, zaplatí 96 Kč.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4087 sekund.