Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > PC pro CAD/CAM

o Navštíveno 2244x o
o 05.01.2014, 12:59 | BATMAN
Jelikoz jsem z oboru vypocetni techniky vypadnul uz pred mnoha lety,potreboval bych poradit od nekoho hodne znaleho s vyberem pracovnoho PC.

Systemove pozadavky od vyrobce software:
Procesor intel (min 4jadro)
GK: nVidia
RAM:min 8Gb,idealne 16Gb
U PC je nejdulezitejsi pocetni a graficky vykon. Nejakyho DELLa za 50 si dokazu vybrat sam,ale rad bych se dostal do 30K bez monitoru.

o 05.01.2014, 13:00 | BATMAN
Je tohle dobra volba?
[ Link ]
o 05.01.2014, 13:10 | mr.brain
Musí to být značková (HP, Dell, Lenovo...) sestava?
o 05.01.2014, 13:13 | BATMAN
Bylo by asi lepsi kdyby to bylo znackovy,ale nemam šajn zda je jeste v dnesni dobe nejaky rozdil mezi znackovou a neznackovou krom peknejsiho case a lepsiho pocitu.
o 05.01.2014, 13:27 | Kamil
asi se ti to nebude líbit, ale šel bych cestou vlastní sestavy - minimálně výběr komponent.
Ke "značkovým stanicím" jen tolik - sice je to už cca šest nebo sedm let, ale měl jsem možnost si osahat a nějaký čas pracovat s dvěma kouskama od HP a nikdy víc. Absolutně nesmyslně řešený, zbytečně přeplácaný, jen aby byl "bohatý" popis sestavy, tragický chlazení a s ním spojená hlučnost, po čase zadrhávající On/Off tlačítko atp. Nevěřím tomu, že Dell na tom bude nějak líp.
o 05.01.2014, 14:05 | mr.brain
Já bych to právě viděl taky jako Kamil... Tyhle značkové sestavy nejsou špatné jako kancelářské PC, ale na takovéhle věci nevím. Do práce běžně kupujeme Dell a HP, ty poslední verze microtower/desktop skříní jsou docela fajn, díky Core i3 a i5 je krásně tichounký a není třeba žádný velký chladicí výkon, ale co se týče výkonnějších sestav, tak vždycky něco s vlastní konfigurací.

Ale aby to nebylo jen plácání vody, procesor jednoznačně Core i7, jako high-end nejlíp vychází 4930k (ale pochybuju, že chceš dát jen za CPU 14 000,-), pak bych vybíral něco s LGA 1150, třeba i7 4770 (poloviční cena). Co se grafiky týče, bylo by lepší nějakou přesnější specifikaci, jestli potřebuješ Quadro nebo nějakou "herní" kartu. U Quadra moc na výběr nemáš, snad jen Quadro K600 (cca 4000,-), vyšší řada je pak přes 10 000 Kč. U těch "levnějších" bych asi začal něco kolem Geforce 650Ti, spíš už 760-770 (ale tam je to taky 5500-8500 Kč).
o 05.01.2014, 14:20 | Kapka (M)
a co nejaka repase? před nedavnem jsem řešil podobný problem-nove PC na navrhy koupelen..a přes Libora Charvata -Churoš- repasovana pracovni stanice z anglie..a zatim spokojenost
o 05.01.2014, 14:46 | Chris | Upraveno: 2014-01-05 14:48:14
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]

SSD by som kupil 2ks a spravil RAID1 pre OS a CAD/CAM. Zvysis tym redundaciu aj vykon, kde hlavne zapisy a citanie je dolezite.

Pocitam, ze CAD/CAM maju aj podporu CUDA, cize nVIdia grafika ti dost pomoze.
o 05.01.2014, 15:01 | Ghofig
Pokud jde o pocitac na praci, urcite bych resil jak je to se zarukou. Skladacka sice vychazi cenove zajimave, ale cekat pak mesic, nez se mi neco vyreklamuje a byt bez pracovniho stroje neni vubec OK...
Tim ale neobhajuju znackove sestavy a la DELL, HP apod. Da se udelat skladacka se zarukou do druheho pracovniho dne :)
o 05.01.2014, 17:06 | BATMAN
ad hlucnost:To je to posledni co me zajima. PC bude na dilne kde je v blizkosti nekolik stroju točících 8-12.000rpm....

ad skladani:Jo,v dobe kdy jsem si v tom frcel jsem mesic na netu cetl recenze,benchmarky a ruzny bugy. Ve finale jsem si vse objednal po komponentech a slozil sam.
Asi bych to jeste dal,ale radeji bych koupil neco v kompletu. Tim se ale dostavam k obrovskemu riziku,ze kdyz si necham pc slozit, je sance ze mi treba v tom patricnem programu nebude blbnout grafika nebo co ja vim. Reklamace je pak nemozna. Dalepak je v tom samozrejme slusny dil zdechlosti :-)
Nejaka repase je asi na delsi vyjednavani,ja to potrebuju sfouknout do tydne.

Taky by me zajimalo KDO a PROC ohlasil CHRISuv prispevek jako zavadny???
o 05.01.2014, 17:11 | Ghofig
jak budu zitra v praci, tak zkusim nejakou sestavu nakonfigurovat.
ted se mi s tim srat nechce. kazdopadne umim overenou kompaktibilitu vseho, zaruku do druheho prac dne atd...
vidim, ze mas napsanej zlin. ja jsem z KM. takze by nebyl problem asi... :)
o 05.01.2014, 17:18 | Chris
BATMAN: kompatibilita je urcite 100% a vyvazena zostava co som dal, pripadne mozes dat ine SSD.

Zaruku si mozes priplatit a shopy ponukaju rozne produkty, ako, ze ti vymenia komponent do dalsieho dna a pod. Takisto z alzy mas 14 dni na vratenie tovaru.

Prispevok som zahlasil ja ako zavadny omylom, pretoze som tam nasiel chybu a chcel som ho editovat, len na tablete som sa preklikol :)

o 05.01.2014, 18:38 | manolo
po kej na novy mac pro - 60 000,- bez dph...
jinak pokud pc, tak xeon ću, 2x quadra s keplerem a 32 gb ram, 2x ssd do raidu
o 05.01.2014, 18:39 | Kamil
manolo - mac pro bych poradil už dávno, ale chce se vejít do 30k :)
o 05.01.2014, 18:56 | manolo
ja uz to moc nectu... za 30 nic fungovat nebude... potrebuje neco co maka v cude, ma keplera, ma rychle disky, ma velkou cache na procesoru, vali real time atd..

nejaka i5 s 16 gb ram je v tomhle pripade jak kdyby chtel drtit cad/cam v ipadu...

o 05.01.2014, 19:10 | Loader
Jak píše manolo, ale záleží co si pod tím představuješ. Jak velké CAD soubory budeš otevírat? Jednotlivé díly nebo i sestavy? Každopádně i5/i7 je pro běžné PC.

Pracuju s MasterCam/Autodesk Inventor a používám HP Z400 workstation.

Xeon W3520, 16Gb RAM, Nvidia Quadro 2000.

SSD nevyužiješ, jde hlavně o výpočetní výkon. Tato sestava zvládá i automotive díly (soubory 200MB+) celkem svižně.

Při programování taky ok, pokud teda nemá part 4800 face's, pak mi jel výpočet i 4 hodiny... :s
o 05.01.2014, 19:14 | manolo
Loader tak tak, problem je, ze lidi chteji profi sluzby, profi zaruky, ale jsou ochotni za to dat stejne penize jako jini za notbook na filmy a postu.

pritom ta masina lidi zivi, vydelava jim penize. proto bych vybiral neco s nbd, pripadne macpro. na cenu bych pritlacilx
o 05.01.2014, 19:24 | BATMAN
Chlapi,vy uz to moc hrotite..... :-)
Na PC se bude programovat v EdgeCAMu a to jednotlive dily.
Sestavy cca do 100dilu pouze pro prohlizeni.
Jelikoz moje prvni PC na kterem jsem zacal pracovat bylo Pentium MMX200MHz,dost tezko pobiram recicky ze na nicem jinem nez na stanici za 60.000+ to prakticky nepojede. Nejpomalejsim clankem vyroby budu stejny vzdycky ja.

Ja zkratka potrebuju koupit vykonne PC,orientovane na pocetni a graficky vykon.
o 05.01.2014, 20:06 | assassin
Batman: tak si postav/nech postavit pc s parametry jako maj ty znackovy pracovni stanice - teda krom tech parametru co delaj rozdil v cene, herni nvidii misto quadra, i7 misto xeona....
Delam v catii, mame hp prac stanice a jednu stavenou viz vyse, teoreticky by mela byt rychlejsi, vykonejsi grafika, procak atd - ale maka to znatelne hur nez ty profi, vic se seka atd.
Na to co potrebujes ale asi staci libovolny pc za 30 :)

Pridam se ale s dotazem, Potrebuju stanici na CAD domu, chtel bych ji prevazet - tzn padla volba na ntb - 17palcu, zatim vede zbook17, mate nekdo lepsi navrh? Manolo - myslis ze treba nakej mac? Neni blbost na to dat okna? Catie na macu neee - postupem casu prejdu na NX
o 05.01.2014, 20:09 | Loader
Je to drahá sranda, o tom žádná, ale na druhou stranu si spočítej za jak dlouho se ti zaplatí. Ono koupit komponenty a složit si PC "dle vlastních představ" zní báječně, ale až ti tam odejde grafika, a v alze ti řeknou že na to mají měsíc... (smích) ... když se to stane mě, hodím to do HP centra a max do týdne mám pc zpátky.

Každopádně, jestli máš 30t a nejede přes to vlak, tak bych ti doporučil něco takového

[ Link ]

Další věc je jak ho zatížíš no... nevím jestli máš malinkou nástrojárnu a děláš si design + programy sám na jeden stroj. Pak by se to i s tou i5/i7 dalo zvládnout. Ale je to znatelný rozdíl. Když pracuju z domova, na soukromém ntb (i5,6Gb Ram, GF640M) pracuju zhruba 1/3 rychlostí jako v práci.

Nejjednodušší asi bude zavolat do EdgeCamu, co ti doporučí, ale můj názor je že na práci, pracovní PC. Ta investice se ti vrátí.
o 05.01.2014, 20:21 | fredh | Upraveno: 2014-01-05 20:23:56
kraviny

i5 to zvládne s přehledem, i7 je zbytečnej luxus.

S i5 se mu to načte o pár vteřin pomaleji a pokud na tom bude jen prohlížet a sem tam něco programovat a generovat tak i 30 na to je moc

Radil bych ti zajít do nějakýho pc krámu u vás, ať ti borci něco podobnýho složí co tady postnul chris- budeš mít na to od nich záruku a servis a seš vysmátej.
o 05.01.2014, 20:34 | jok3r | Upraveno: 2014-01-05 20:38:28
BATMAN: [ Link ] kup neco takovyho,,, mam to jako sluzebni na cad/cam a jediny co tak sem tam loupnul lepsi ramky jinak max spokojenost ;)

ted koukam mohlo by to bejt i pro assassin
o 05.01.2014, 21:46 | Chris
I5/i7 sú postavené na rovnakej platforme ako xeony e3, niečo majú odomknute a niektoré featury zamknute.

Tak laskavo prestante trepat že treba Mac ??? 760 je čo podľa teba 760tka ak nie keppler ?

Na podobnej zostave už pár ľudí upravuje fotky v ps, s radicom a raid z SSD renderuje videa a jeden tuším aj CAD kresli.

Otázka záruky kto si Ják priplati, môže si priplatiť že mu to vymení hneď kus za kus. Podobná zostava od dell/HP bude stať 2x toľko.

Takisto tam môže dať xeon e3 1245, Asus P8B WS alebo supermicro, ale so servisom aby mu to vymenil hneď nenájde a bude to drahšie .
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3205 sekund.