Navštíveno 1822x

04.01.2014, 10:32 |
Meda Orientuje se nekdo v problematice stavebnictvi, konkretne legislativy?
Jde mi o podminky staveni vetsi dilny na strane pozemku kde bydli fajnova sousedka, ktere porad neco vadi, tudiz bych potreboval vedet jak velke, daleko od hranice pozemku, vysoke, podsklepene atd. to musi byt, aby si nemohla stezovat, zastavit mi v prubehu stavbu, proste delat problemy..
Dekuji :)
Dílna pro podnikatelské účely a nebo domácí dílna u RD?

04.01.2014, 18:48 |
Meda No, tak i tak, ale spis to bude na podnikani, driv, nebo pozdeji by to tak dopadlo.. Relativne mala dilna, zadny velky hluk by se nekonal, jen klasicke domaci naradi-vrtacka, flexa, kladivo atd., zbytek prostoru jako sklad..
jde o to, co máte v územním plánu, tam bych asi začal...

04.01.2014, 20:37 |
Lubak Pokud máš " fajnovou " sousedku tak se připrav na dost problémů, pokud to chceš mít ofiko dílnu což sebou ponese dost omezení, které tě budou v nemalé míře ždímat i finančně - protipožární vrata, hasičáky,revize atd.
Sám jsem takhle stavěl garáž (měla to bejt dílna) a naštěstí byl rozumnej člověk na stavebním kterému jsem se dovolal a pak i domluvil osobní schůzku a díky tomu, že jsem mu vysvětlil situaci s "fajnovým sousedem" tak mě jasně řekl, že to bude na dlouho a nakonec jsem si postavil kolnu na nářadí:-) asi 80m2 .-)
Začal bych kontaktem stavebního úřadu třeba budeš mít štěstí.

04.01.2014, 22:53 |
Meda No, co ja vim, tak ta nadhera od vedle ma znameho na urade, jelikoz manzelka dotycneho pro ni pracuje, takze se tam na to zatim ptat ani nechci, aby ji nedal echo drive, nez se neco zacne dit :)
Jde mi prave ale o samotnou legislativu, kdyz bude vse podle zakona, vcetne protipozarnich systemu, revizi atd., nemuze se po me nikdo vozit, proto bych mel rad alespon hrubou predstavu jake jsou podminky..
S uzemnim planem nevim co mas na mysli?
no vetšinou tam (v ÚP) je jetlli tam vůbec může bejt umístěná stavba,dílna pro podnikání a případně rozměry atd.

04.01.2014, 23:06 |
Meda Tak jsem nasel jen, ze je pozemek veden jako zahrada bez zadneho zpusobu vyuziti..
Dulezite je to je v uzemnim planu a jak je mozne plochu vyuzit. Nicmene s pristavenim dilny te bude cekat absolvovat stavebni povoleni. Pokud splnis vsechny danou legislativu tak bys nemel mit problem to postavit. Pokud budou namitky sousedu ke stavbe, pak se tim bude stavebni urad zaobirat a bud jsou opodstatnene a pak to je blbe a je nutne technicky stavbu upravit a anebo nejsou a pak ma stezovatel smolika.

05.01.2014, 09:24 |
Bart 007 | Upraveno: 2014-01-05 09:26:06
to co jsi našel je jen údaj na výpisu z katastru.
ÚP by měl být zveřejněn i na netu (teda předpokládám že ho vaše obec/město má)
třeba takhle to máme my v ÚP
Plochy bydlení - bydlení venkovské (BV)
1)Plochy jsou určeny pro bydlení venkovského charakteru včetně každodenní rekreace a relaxace,
dostupnost veřejných prostranství a občanského vybavení
2)V plochách je přípustné umísťovat:
-nízkopodlažní bytové domy
-rodinné domy
-vedlejší stavby sloužící k zajištění kvality bydlení (zahradní altány, zimní zahrady, bazény, garáže pro
vlastní potřebu do maximálně 40 m2 zastavěné plochy)
-chov domácích zvířat, ne však pro komerční účely
-chov drobného zvířectva, pokud nenarušuje obytné prostředí sousedů
-veřejná prostranství
-související plochy dopravní a technické infrastruktury
3)V plochách je podmínečně přípustné umísťovat:
-související občanská vybavení s výjimkou pozemků pro budovy obchodního prodeje větší než 100 m2
-další plochy a zařízení, pokud nesnižují kvalitu obytného prostředí a pohodu bydlení, jsou slučitelné
s bydlením a slouží zejména obyvatelům v takto vymezené ploše
-drobná zařízení výroby a služeb živnostenského charakteru integrovaná do obytných objektů, pokud
nenarušují kvalitu obytného prostředí
4)V plochách není přípustné umísťovat:
-všechny aktivity výrobního charakteru
-občanskou vybavenost, která by mohla potenciálně ohrozit kvalitu obytného prostředí.

06.01.2014, 14:41 |
Conan Tak, tak, sežeň si platný ÚP co se týká tvého pozemku a pak řeš co a jak.
Zjistit jak je zakreslen územní plán. Pokud to je nezastavěná oblast, nepostavíš tam ani kadibudku. Změna územního plánu většinou trvá roky a všichni sousedé se k ní mohou vyjádřit. Navíc je možné,že si podíl na změně zaplatíš sám. pokud je to zastavěná oblast tuším 2 metry od hranice si postavíš na svém pozemku co chceš, možná se s tebou bude sousedka soudit, pro to,že tama už nikam neuvidí,ale ve výsledku tě jen zdrží, byt to bude stát i hromadu peněz. na netu je přístupný nový stavební zákon od roku 2013 tam najdeš úplně vše napsáno. Ale pokud stavíš na svém, vždy to postavíš. V dnešní době stím už nebývá takový problém. Důležitý je ovšem ten územní plán. zajdi na svůj obecní úřad,či městský úřad na stavební oddělení, tam ti ho ukáží a vše zdělí.
no uplně nesouhlasím s tím, že pokud stavíš na svém, vždy postavíš, ale rozhodně je nejklíčovější ten územní plán jako první impuls k tomu abys hned veděl že to třeba nemá cenu a nebo zdali můžeš řešit další kroky.
Co bych ti doporučil (pokud cítíš nějakej problém) je jednoznačně projekt svěřit někomu, kdo v tom umí chodit a to nejen po stránce projekční, ale i po stránce úřadování a papírování, protože pokud si pak budeš předkládat projekty sám, stačí drobnost a jde to ze stolu. Takže bych udělal smlouvu o dílo s firmou a podnímil bych to získáním stavebního povolení, ať se s tím potrápí a předejdeš docela dost problémům, které bys musel řešit sám.

07.01.2014, 16:38 |
Only_One | Upraveno: 2014-01-07 16:38:44
btw - podívejte se na stavbu Plzeňského OC Corso :-) investor je majitel pozemku a stejně tam asi postaví velké prd :-)) i když by tuze chtěl