Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Problém s Externím HDD

o Navštíveno 1440x o
o 26.12.2013, 13:29 | Ondrero
Zdravím, dostal jsem tento HDD:

[ Link ]

A bohužel mi vůbec nechce šlapat s Notebookem.
Prvotní instalace proběhla v pořádku.
Ve správci zařízení disk je zobrazen.
Ve vlastnostech se píše o správně fungujícím zařízení.
Pokud chci ale otevřít disk v Tomto počítači, tak vše zamrzne a neodpovídá. Vypne mi to i explorer a vše spadne.
Jakmile disk odpojím, tak vše naskočí.
Pokud se mi náhodou podaří disk otevřít a chci něco kopírovat, tak je rychlost třeba 8mb/s, ale za pár chvil to spadne na 300kb/s. A 2 giga to kopíruje 3 hodiny.

80Gb Ipod a 8GB flashky mi fungují bez problémů.

Notebook mám už starý: HP 6715S s Vistama.
Ale mám ho od nového a pořád jede.
Notebook jsem naformátoval a obnovil pře Recovery manager.
A žádná změna.
Nejvíc mě štve, že na 10 let starém stolním PC u našich kde je ještě XP funguje normálně.
U švagrové na Netbooku ACER s XPčkama taky funguje jak hodinky.

Proto se mi nechce ho reklamovat, když jinde funguje.

Je nějaká možnost jak ho rozjet(nastavení,ovladače), nebo ho mám vrátit?

o 26.12.2013, 13:44 | mr.brain
Pokud funguje jinde bez problémů je chyba v tom NTB. Jiný slot jsi zkoušel? Může být slabé napájení z toho USB ;)
o 26.12.2013, 13:51 | Ondrero
Zkoušel jsem oba co mám.
Divné je že vše ostatní funguje.
Pokud by USB bylo zpomalený ,tak by to psalo hlášku že zařízení může pracovat rychleji.

Co jsem ještě zjistil ,tak ten HDD reaguje na povolení-zakázání ve správci zařízení.
Když ho zakážu a hned povolím, tak naskočí v Tomto počítači. Zpomalený je ale pořád stejně.
o 26.12.2013, 14:31 | tazman
tvůj noťas ho holt neukrmí... jak píše mr.brain slabé napájení ..
o 26.12.2013, 14:36 | radaman
tazman to nečal...pokud to zapojíš jen NB+USB kabel+disk tak disk jede pouze na pěti voltech a je tam tuším snad redukce otáček a přenosové rychlosti...pokud zapojíš NB+USB kabel+sítový adaptér na 12V tak disk jede 12V tedy plnou forsáž a mělo by vše běhat ok
o 26.12.2013, 15:02 | mr.brain
Ještě je jedna možnost, prodává se na tohle přímo kabel - 2x USB samec do PC a jedna samice, do který pak zapojíš ten disk. To by fungovat mohlo :)
o 26.12.2013, 15:19 | Davados
tohle myslel mr.brain

foto k příspěvku  od Davados

o 26.12.2013, 15:21 | Davados
u svyho pc musim tohle zdvojeny napajeni pouzivat jinak se disk nerozjede
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3076 sekund.