Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > hodne OT :-)

o Navštíveno 4895x o
o 24.12.2013, 00:14 | Samantus
v sekci autohifi je ted tema o komunikaci Alpiny s Ipodem.... ja nevim, nikdy jsem nikoho nejebal za pravopis, ale do haje proc je trend vymejslet si slovni patvary, kdyz ani foneticky tak nezneji???

vyber: kompaktibilni, krimplovací, on jse dívá a ono všemi nenáviděné zrdcátko a odstřikovač. A tak podobne... tohle bych chtel vysvetlit proc to lidi pisou a co se jim pri tom honi hlavou... treba snaha psat za kazdou cenu spisovne az jim vyjde totalni patvar? fakt nevim....

o 24.12.2013, 00:39 | BATMAN
Zrovna vcera jsme to v hospe probirali a shodli se na tom ze u vetsiny lidi je to zkratka neznalost jazyka ceskeho. U zbytku lidi proste obcasny zkrat ktery se cas od casu stane kazdemu (i me v podani nedavno kritizovaneho deathline) :-)))
o 24.12.2013, 00:53 | vypuk
Ono takové to "karlovo kára" mi otvírá kudlu v kapse... A to už jsem fakt schopen zkousnout hodně. Ale vzhledem k přenesené deformaci od učitelky češtiny v rodině, mi trhá žíly jakýkoliv patvar nebo kesamovy nekonečné věty(u něj už jsem si na to zvyknul) :) Klid a nohy v teple, ale sere to furt - dej pulku a budeš se k tomu stavět o něco lépe asi :))
o 24.12.2013, 00:53 | Tony (M)
No jo... Kdyby se davaly BANy za pravopis, tak tu zustane asi tak 10% lidi...
o 24.12.2013, 00:54 | vypuk
Tony - on by se celý internet asi zkrouhnul na těch 10% :)
o 24.12.2013, 00:57 | Samantus
karlovo kára... řeknu ze srandy a nelámu si na tom jazyk, ale to co jsem uved ja nejde ani vyslovit a presto to pisou.. to je to samy ze kdyz reknu doprdele, tak to i tak napisu, ac vim ze je to spatne, tak dohromady jako "doprdele" se me to libi vic :-D :-D
o 24.12.2013, 01:00 | vypuk
Mají rádi jazykolamy... neber drogy, nikdy nikomu neber drogy :-D :-D
o 24.12.2013, 01:02 | Samantus
nesnasim lidi, ktery berou drogy.... hlavne celniky...
o 24.12.2013, 01:03 | vypuk
To je cyp... :-D
o 24.12.2013, 01:04 | Proffesor_W
Nebo jak se nekde misto tento rika "toten", nebo "tuto" se rika "totu", "tyto" jako "toty" atd. Kazdopadne "Karlovo kara" je hnuj.
o 24.12.2013, 01:04 | gizmi
myslite jako balgón, počta, atd :D ?? :) Nemuzu si pomoct, ale ja to zazivam bud u starych lidi (zkratka poNemcena slova, zkratky, nareci, atd) a nebo na forech od .... . :o)
o 24.12.2013, 01:05 | Samantus
a nebo krabice s myšimama
o 24.12.2013, 01:08 | vypuk
Tak rozhodně mě dostalo u poláků "kibel"=WeCko a mrdat=škrábat :-D Ale tady ten hnůj, co někteří "vyrábí"... to je fakt hnůj, nedá se to normálně číst... Plus do toho podpis "Kadel", no dobre, o tři řádky výš fakt nevím kdo to napsal že... :) Ale to už zase zacházím do jiných záležitostí ;)
o 24.12.2013, 01:10 | Samantus
moje ex se me taky podepisuje do kazdy vety na ICQ abych nahodou nezapomel s kym mam tu cest :-)
o 24.12.2013, 01:36 | Augi
BATMAN: A zase tam máš chybku... ;-)
o 24.12.2013, 05:37 | camron
Nemělo se toto vlákno jmenovat spíše "Co mě na tobě se*e"? :)
o 24.12.2013, 07:49 | DaveX
No mě taky sere, že většina lidí, co tady píše o jazyku českém, nepíše diakritiku :)
o 24.12.2013, 07:54 | Kamil
Myslím, že to chce akorát zkousnout fakt, že někteří píšou jako prasata/slabší žáci zvláštní školy a je jim to jedno.
o 24.12.2013, 08:27 | mr.brain | Upraveno: 2013-12-24 08:28:51
"...ovo" obdobně jako tuten, henten a já nevím jaký další patvary slova ten nebo onen je totiž nějak součástí budějckýho dialektu.

Spíš než to, že někdo používá cizí termity a myslí si jakej není suterén, mi drásá víc nervy třeba slovo "ventyl"... To se bohužel na různých autoforech vyskytuje čím dál tím častěji.

24.12.2013, 05:37 | camron +1
o 24.12.2013, 09:33 | CervinVega
Cychykyrydytyny... takže "ventyl" je cajk :-)))
Někdy to "vylepší" i T9 a málo času- tuhle jsem chtěl napsat konvektor a Steve mi to opravil na kolektor... :-)
o 24.12.2013, 09:44 | AllInOne
Jojo,počta je super :-))

kadel
o 24.12.2013, 09:46 | AllInOne
Kurva už blbnu

AllInOne

(Sorry kadel)
o 24.12.2013, 10:01 | Mr.Scully
vypuk - sorry, ale "Karlovo kára" je západočeský dialekt (jak ostatně píše i mr.brain). Máme tady v kraji asi pět odchylek od českého jazyka, tak nám je neberte. Já si taky (teda většinou :-) nestěžuju, že Moravákům nerozumím půlku věty :-))) Je třeba rozlišovat, co je místní dialekt a co neznalost pravopisu.

Jinak pravopis nekomentuju, půlka fóra tady podle všeho nevychodila základní školu. Přijde mi to tu extrémní, třeba na BMW E46 fóru, kam chodím, je to procento daleko menší.
o 24.12.2013, 11:28 | AllInOne
Profiku,mrkni do vzkazu :-)
o 24.12.2013, 12:48 | camron
Tak ve škole jste se jistě všichni učili oficiální český jazyk, bez dialektu. Takový, který je srozumitelný pro nás pro všechny. V práci píšete oficiální písemnosti jak? To už rovnou můžete všichni psát jako ten tatar jura.j.
o 24.12.2013, 13:41 | Sau
Kdyz necemu ci nekomu nerozumis, neznas ci nechapes tak je to tatar? Hm. At sa ti to lubi nebo ne tak neni enom jedna cestina ale existuje hafo jeji variant. A podle ma je jedine dobre kdyz sa mezi ludma co najvic jeji variant furt drzi. Bo je to cim dal vzacnejsi. Ja treba taky tecu kdyz snad kazdy nadabovany zahranicni porad ci film je mluveny pro ma silenu cechackovsku prazstinu. Nebudu ju ale nikde zakazovat.
o 24.12.2013, 14:30 | DaveX
Sau: Ale když něco píšu na veřejném fóru, to to snad napíšu česky ne?
o 24.12.2013, 14:35 | Sau
Myslis spisovne cesky? Proc? Proc by sa mel nekdo pretvarovat v neco co neni?
o 24.12.2013, 14:39 | DaveX
No to je velmi inteligentní důvod... Ty snad nejsi Čech? U nás se taky mluví nářečím, ale když něco chci, někam píšu, tak to píšu spisovně, ať tomu rozumí celá ČR. V tom stojím za camronem.
o 24.12.2013, 14:40 | fredh
gabriolet
o 24.12.2013, 14:48 | Sau
Prave proto ze sa cechem byt citim tak sa aj tak vyjadruju. A jak sem uz psal, neni enom jedna cestina, at sa to nekom lubi nebo ne.
o 24.12.2013, 14:48 | jura.j
tož včíl ně poslůchej camroňu , esli se ti nelíbí jak píšu , tož to po mě rači ani nečti , abys s teho neměl nejaký následky , nebo nejaký trauma do budůcna.
mám nejaký pravopis negde , nebudu si tu hrát na inteligenta , nemám to za potřebí.
z češtiny sem měl dycky jedničky , v tem problém nebude , asi se nestydím za to , odkáď pocházám , tu se tak mluví normálně a nepřipadá ně to nejak světoborný.
a kdo chce , pochopí.
já nemám problém si tu přečíst příspěvky ať sů jaký sů , a určitě eště nebudu bečet , že to neumím přečíst.
aj dyž je fakt , že po nekerých číst bez čárek a háčků , semtam aj to íčko a ýčko uletí , to už je na pováženů :o)
jináč je to fajn , zjišťovat tu jak se gde píše a mluví , občas sranda , občas aj velká sranda.
o 24.12.2013, 14:59 | BATMAN
jura.j zabil :-DDDD
a toš tak ňi?
o 24.12.2013, 15:11 | kadel21
vypuk: když čteš nahoře tak už to dole nečti :-)

mě zase sere když tady spousta lidí napíše českou větu a do toho tam sere anglický výrazy, přesto, že v češtině to slovo existuje existuje. A ještě větší mazec je když se to slovíčko začne ještě skloňovat jako v ČJ, tohle zase nechápu já.

vypuk
o 24.12.2013, 15:37 | Mr.Scully
No je fakt, že Sau a jura.j jsou dva extrémní případy :-))) Ale i když jim obvykle nerozumím půlku příspěvku, tak svým způsobem je to roztomilý. Aspoň se tradice a určité odlišné verze jazyka na vesnicích drží dál, proč ne...

Nicméně prostě trvám na tom, že je třeba rozlišovat jednak gramatické chyby a jednak spisovnou vs. hovorovou vs. nespisovnou češtinu. Já třeba taky říkám "vokno" a ne "okno", ale v písemné podobě napíšu samozřejmě okno. Potud dobře. Ale jsou prostě případy, kdy se hovorová či nespisovná verze češtiny dostane do příspěvku a v tom problém nevidím. Taky určitě tady někdo napíše "sorry, nečetl jsem tvýho maila" a nenapíše "omlouvám se Ti, nepřečetl jsem si tvůj elektronický dopis". A je to tak v pořádku, ne? Tak nám Plzeňákům neberte možnost napsat "Karlovo kára". My víme, že je to Karlova kára, ale zní nám to tak naprosto spisovně a nechutně slušně, že to prostě nikdy neřekneme.

Btw. není náhodou dialekt součástí hovorové češtiny?
o 24.12.2013, 17:30 | Tarrance
Dialekt mi taky nevadí. V podstatě mi ani nevadí psaní bez diakritiky, ale co už pak může "bejt" hodně matoucí, tak psaní bez teček na konci vět a hned potom začátek malým písmenkem. To je katastrofa a hodně často to mění význam celýho elaborátu (o tázacích větách bez otazníku nemluvě). :-D
o 24.12.2013, 17:38 | Tarrance
Jinak mi teda vadí ještě slovo "kontajner". To je jaký dialekt? U nás máme kontejner a nebo se tomu hovorově řekne konťák. ;-)
o 24.12.2013, 17:53 | Tomášek
kontajner mozna bude z nemeckyho Mülleimer (ajmer), u nas v pohranici taky kontajner :D
o 24.12.2013, 19:22 | jura.j
tož a včíl , co je to křidýlka a šporhélt ? :o)
o 24.12.2013, 20:09 | tazman
jura.j - Stréco mesléš skřidélko co s ňo překrejo kastroolek a švihno s něm na šporhélt? :D Jináč +1,na Moravské nářečé nám našahéte ;)
o 24.12.2013, 21:09 | walish | Upraveno: 2013-12-24 21:10:46
Kdybych tady začal psát nářečím, tak si tu pokecám tak možná s Errorem :) No a vlastně tady tak psát nebudu, protože to neumím a ani na to nemám klávesnici :-D

A Plzni bych pravopis a vyjadřování nebral, vzhledem k úrovni jejich škol za to asi nemůžou :)))
o 25.12.2013, 00:03 | KFL
Kdyz uz vam, cestinarskym fandum, tolik veci vadi, tak si zapamatujte, ze se pise skousnout, nikoli zkousnout :).

(Bez diakritiky, protoze iPad).
o 25.12.2013, 00:24 | Mr.Scully
To ano, ale skousnout vs. zkousnout je poměrně oříšek :-) Stejně tak většina lidí píše chybně "kdo z koho" místo "kdo s koho". To bych jim fakt nevyčítal. Většina AHC dělá podstatně horší chyby :-)
o 25.12.2013, 00:33 | KFL
Vsak jsem napsal smajlik, nikomu nic nevycitam.

Orisek v cem, kdyz slovo zkousnout neexistuje? :)
o 25.12.2013, 01:04 | Mr.Scully
No v tom, že "zkousnout" bych asi byl schopný napsat taky, bude to asi hodně častá chyba. A to si jinak myslím, že pravidla češtiny znám dobře :-)
o 25.12.2013, 03:01 | kozlustechnykus
Myslet znamena hovno vedet. :)

Resite zajimavy hovadiny v tento den svatecni :)
o 25.12.2013, 19:49 | Samantus
cekal jsem, kdo vytahne diakritiku... ale o tom tady vubec nebyla rec :-) ale to by proste nebyli lidi z AHC... jeste tady chybi aktivita...
o 27.12.2013, 10:55 | DaveX
Samantus: no u nás ve škole paní učitelce v diktátu chybějící diakritika vadila a byla to chyba. Asi blbá škola. Chápu lidi, co píšou z mobilu na T9, ale lidi, co píšou bez diakritiky na klávesnici u PC, nechápu. Všechny často používané písmenka s háčky na klávesnici jsou :)
o 27.12.2013, 11:15 | Samantus
Smula no :) ostatní snad téma pochopili :)
o 28.12.2013, 19:29 | Rustapha-659
Karlovo kára jede od Plzně na jih a zpátky až k Příbrami :-) a jde fakt o dialekt. Zato třeba taková žárovka SULFIDKA.. :-D to není dialekt,ale demence. :-D
o 15.01.2014, 16:21 | Tuner#2
Já teda pravopis taky moc neřeším, ale tohle mě dnes dostalo...

Nevím jestli máš řvát smíchy, nebo brečet a nebo si ho najít a nafackovat mu :)) Čtěte od spoda nahoru

foto k příspěvku  od Tuner#2

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4033 sekund.