Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > problémový soused

o Navštíveno 2736x o
o 20.12.2013, 22:05 | deywis
Před čtvrt rokem jsme se s přítelkyní přestěhovali do svýho. Bydlení v zánovní bytovce, v pohodě, bez problému. Bohužel, přímo pod bytem je kavárna/bar, kde je často hluk jak z rádia, který tam mají puštěný, tak od opilců, kteří si chodí vykládat a zapálit si před bar - nám přímo pod okno, takže všechen kouř a hluk máme v ložnici. Majitel je můj známý, po dobrým to s ním nejde. Ne že by to odmítal řešit, ale "neví co s nima dělat"

Několikrát se stalo že tam byl hluk ještě ve 4 ráno, kolem půlnoci nepočítaně. Když jsme na ně zavolali z balkonu aby se utišili, poslali nás do pr*ele. Volali jsme policajti, ti se ani neobtěžovali vylízt z auta. Před 14 dny to došlo dokonce tak daleko, že jeden ožralec chytil přítelkyni pod krkem, pak běhali po baráku a zvonili na nájemníky. Se sousedy jsme se shodli že to tak dál už nejde, takže chceme celou věc nějak řešit, ideálně aby byla otvíračka maximálně do 10, jak to je v jiných podnicích, co jsou v bytovkách.

Máte někdo zkušenost s něčím podobným? Po novým roce máme v plánu sepsat petici, ale nevíme co všechno si nachystat aby celá věc měla nějakej úspěch.

Díky za rady.

o 20.12.2013, 22:19 | dr.marty
tchán měl na sídlišti music-bar,když byla o víkendu diskotéka a hluk převyšoval,stěžovali si lidi-asi jako vy.Poslali mu tam hygienu a pak si dával sakra pozor,takže to asi zkus takhle...
o 21.12.2013, 01:24 | manolo
Hygiena, mereni hluku, poslat 2x do mesice. Na pana co drzel pritelkyni podat trestni oznameni. Kamaradovi tuknout na celo, ze pokud nevi jak ovladat svuj byznys, tak aby jej napr. sousedske okoli bralo, tak at jej nedela...
o 21.12.2013, 06:38 | deywis
s hygienou to budem zkoušet. ta příhoda s přítelkyní se stala bohužel před 3 týdnama, tak nevím jestli to má smysl řešit tak pozdě.

spíš nevíme co je potřeba k té petici, kolik podpisů, jestli přiložit nějaký fotky nebo já nevím co..
o 21.12.2013, 08:08 | pbjun
Tak videl bych to asi takhle:
1) hygiena - viz vyse, po 22:00 nechat provest nekolikrat mereni
2) kdyz pujdes kolem a budou tam lidi co vypadaji ze jeste nemeli 18 tak policajty a nahlasit podezreni z nalevani alkoholu mladistvym - nejspis tam nekoho najdou (idealne to udelat v patek vecer)
3) pan co drzel pritelkyni pod krkem - pokud je v dome kamerovy system tak si vyzadat zaznam z daneho data, pokud pana najdete tak policii a TO, pokud neni kamerovy system tak predpokladam ze pan upadl nasledkem opilosti ze schodu a uz to nikdy neudela, pokud ne tak si udelal chybu.
4) petice Te nezachrani, majitel je soukromnik tudiz zadne petice ho zajimat nebudou, zajimat ho budou problemy spojene s resenim prestupku a podobne
o 21.12.2013, 11:02 | hawai
Mám kamaráda co si nedávno otevřel taky kavárnu se zahrádkou ve spodní části baráku v ulici plný domků/vilek. často tam děláme s ostatníma kamarádama slezinu kde je nás cca 20. 4asto jsme taky hodně hlučný, ale kamarád který to provozuje nás vždycky v 22:00 utiší, zavře zahrádku ať se nám to líbí nebo ne, a pokračujeme dál uvnitř aby jsme nikoho nerušili. Nikdy jsme s tim neměli problém se přesěhovat z venku dovnitř a vždy bylo vše v klidu. Takže záleží hodně na majiteli jak se k tomu postaví
o 22.12.2013, 23:56 | Luke_288
první chyba- kupovat byt v domě s podobným zařízením- hospoda/kavárna/bar/samoška. to ti ale moc nehelfne.

hygiena určitě, jen nespoléhej na to, že ti tam 2x do měsíce půjde někdo od nich udělat měření. nemaj na to prachy a od nahlášení do uskutečnění měření to občas trvá x týdnů/měsíců.
lepší vzít peníze a nechat to změřit akreditovaným akustikem, ideálně se zajít zeptat na hygienu, aby ti poradili na který akustiky jsou "zvyklý"- pak to jde snáz. (stalo se mi, že jsme takhle měřili a pan měřič byl v nemilosti u hygieny a je to problém).
předtím vším bych se zaskočil zeptat na stavební úřad jakým způsobem to je zkolaudovaný. v kolaudačním souhlasu totiž v drtivý většině takových zařízení bejvá poměrně dobře vyspecifikovanej provoz- tzn co tam lze provozovat a v jakých hodinách. ke kolaudačnímu souhlasu se vyjadřuje právě i hygiena a ta má svoje podmínky taky dobře vyspecifikovaný- žádnej úředník z hygieny nedá souhlas k něčemu co by mu potenciálně tvořilo víc problémů než je nutný.
takhle chtěl klient v bytovým domě taneční studio- bez šance. měření hluku- kročejovýho i vzduchový neprůzvučnosti nevyšlo ani náhodou.
osobně nevěřím, že by dostal souhlas od hygieny s provozem dýl jak do 22h.
o 26.12.2013, 20:49 | Kesam
Já mám new souseda a ten si pouští techno jako kokot nahlas furt.Dneska jsem vybal hifi co jsem dostal k vánocum a hraju mu taky :-)
o 28.12.2013, 11:40 | deywis
díky všem za rady a nápady.

zkusíme tu hygienu a poptáme se i na tom stavebním úřadě.

luke: naštěstí byt není koupenej, ale pronajatej, než seženem vlastní, takže to je jediná výhoda :-)

pbjun: kamery tam nejsou a toho pána jsem ještě nepotkal, potřebuju aby ho přítelkyně poznala a řekla že to byl fakt on, ale tip mám.
majitel má tu kavárnu pronajatou, mockrát jsem za ním byl mu to říct po dobrým, hudbu ztiší, ale to že pod oknem řvou ožralci ho moc netíží. mám podezření že i majitel jezdí někdy pod vlivem autem domů, ale s jistotou to tvrdit nemůžu.

včera večer taky řev a hluk, pak někdo sedl do auta a tůroval to tady po sídlišti.

když jsme se informovali na městské policii, řekli že s tím nic dělat nemůžou, státní zase že je to v kompetenci MP.. začarovanej kruh....
o 28.12.2013, 11:51 | HIGHTOWER
Tak můžeš si nechat udělat i měření od někoho jiného, jsou na to firmy, ovšem si to zacvakáš, ale zase to budeš mít jisté, když si dohodneš a měření objednáš.
o 28.12.2013, 15:52 | Collin
deywis: A až toho pána potkáš(přítelkyně pozná) tak?
o 28.12.2013, 21:09 | pbjun
Reknu Ti presne co bych udelal na jeho miste ja, nedej boze kdyby mi napadl babu pred myma ocima... Holt bych si sel asi na chvilku sednout, jsem klidas, ale kdyz jde o zdravi pritelkyne na to jsem hodne haklivy...
o 30.12.2013, 14:56 | deywis
no právě, to je to, nejsem absolutně rváč a konfliktům se vyhýbám, v takové situaci jsem ještě nebyl :-/
o 30.12.2013, 18:24 | Tomášek
Collin - to je otazka :D nevim co cekas za odpoved :)
o 30.12.2013, 21:17 | Collin
vondto: No zajímá mě jestli je někdo jako já.. :-) A podívej,dvě odpovědi a každá jiná..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3196 sekund.