Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: test, jak se na to díváte ?

o Navštíveno 2402x o
o 20.12.2013, 13:56 | Arnie_one
Každý rok máme cca touto dobou takové letmo firemní testování, jak jsme na tom se zacházením s technikou.
Dnes mě dostal ext. lektor do kolen, když mě vyhodnotil test.

Otazka: Najdi v zadané složce název XXX, prohledej vsechny soubory i podlsložky, které tento název obsahují. Tudíž jsem napsal XXX v Prúzkumníku a našel shodu 5x. (Stupidní testy a jště misím použít pouze průzkumníka).

- Lektor mě řekl, že to mám blbě, protože další 3 jsou v zipu. ZIP je vlastně složka a proto se do výsledku zahrnují.
-Jsem mu řekl, že se postupuje snad dle hirearchie a tudíž *.zip už je pouze soubor, on, že to je blbost.

- Na to sem mu řekl, že teda *.xlsx obsahující zip a pdf je teda taky složka ? Poté se strhla hádka a hodnocení má prý jasný.

Jaký máte názor Vy ?

o 20.12.2013, 14:23 | mr.brain
Mám na to názor takovej, že je to pěknej kokot :D
A čím podpořím své tvrzení, třeba tím, že soubor obsahuje data... Více info i s obrázky [ Link ] :)
o 20.12.2013, 14:26 | AllInOne
Pěknej vyjebávač to je:-))
Stojím na tvé straně.
o 20.12.2013, 14:27 | LordPeytl
Z pohledu Pruzkumnika ve Win8 je ale zip soubor opravdu slozka.
o 20.12.2013, 14:38 | Arnie_one | Upraveno: 2013-12-20 14:41:16
LordPeytl: a co ISO taky složka tím pádem :) ?
Test probíhal na W7. Si tak říkám na co jsou teda koncovky, když MS sjednotil vše do průzkumníka.
I W7 vidí do zipu přes průzkumníka.
o 20.12.2013, 15:04 | mrazik | Upraveno: 2013-12-20 15:05:48
takže tam zahrneme zip, rar, 7zip, cab, iso, mdf a těch zkratek si můžeme najít tisíce.
Zip jsou kopresovane soubory, tecka.
To že pruzkumnik ve Win to zobrazuje jako slozku je pouze jeho funkcionalita navic, ale rozhodne to neni slozka v pravem slova smyslu.
Lektor je blb, ktery jen nechce uznat svou chybu. Chtel bych po nem, kde najdu definici, ze Zip je slozka, to ze si to on mysli je irelevantni.
Treba MKV take neni druh kodeku, ale jen multimedialni kontejner, kde uvnitr muze byt skoro cokoli.
o 20.12.2013, 15:06 | MiniMike
No pokud otazka byla opravdu podana jak jsi napsal, tak ma pravdu lektor, protoze tam mas napsano prohledej vsechny SOUBORY i podslozky...

A ISO je archiv, takze tam ten soubor pripadne taky bude...

Myslim si, ze pravdu mel lektor :-)
o 20.12.2013, 15:07 | CRK
nemáš pravdu, letíš, veselé vánoce :D
o 20.12.2013, 15:25 | Arnie_one | Upraveno: 2013-12-20 15:30:24
Kdyz ve WIN nebude zip tudiz pruzkumnik uvidi hov... a bude to pro nej SOUBOR, jako každej jinej.

Minimike: až na to, že průzkumník za normálních okolností ISO nezná, tudíž je to to stejný co zip.

CRK:
Děkuji povzbuzujících slov je v dnešní době málo :) Vysvětlení tvého názoru PROČ není potřeba.
o 20.12.2013, 15:58 | MiniMike
Arnie_one: ale ty nesmis brat to, ze pruzkumnik uvidi hov... otazka znela, prohledej slozky a soubory, ktere obsahuji XXX...

Asi bych to videl stejne jako by si dostal otazku najdi v aute hever a podivej se do interieru a motoru a ty by si rekl, ze tam neni, protoze je v kufru ...

Otazka byla polozena spravne, to ze Win7 neumi prohledavat archivy je vec druha :-)
o 20.12.2013, 16:00 | MiniMike
Jen jeste doplnim, ze by me taky nenapadlo pri takovem polozeni otazky ty archivy prohledavat... ale zde si myslim, ze pravda je na strane lektora at se ti to libi nebo ne...
o 20.12.2013, 16:24 | mourl
Tak tohle je podle nápovědy Windows 7. Ale jinak stojím za tebou! Pak by mě taky zajímalo teda,jak nastavit průzkumníka, tak aby to vyhledal i v *.zip souborech.Co další komprimované soubory? *.7z nebo *.rar ???

foto k příspěvku  od mourl

o 20.12.2013, 16:36 | MiniMike
mourl: ale tam nikde neni receno, ze ma pouzit vyhledavani... proste mel nejakym zpusobem najit soubory s nazvem XXX... jestli to ma delat rucne a nebo vyhledavanim uz se uz nepise... to, ze system neco neumoznuje, neznamena, ze je lektor blb...
o 20.12.2013, 16:57 | mourl
Počkej ale on tam píše,že můžou použít pouze průzkumníka.Kdyby tam bylo 200 *.zip souborů (složek) tak to by měl prohledat každou ručně? já se jenom ptám,abych byl příště chytřejší :-) Jinak teda pokud bych měl prohledat i komprimované soubory,tak bych si stáhnul z netu free verzi Total Commandera a tam se přímo dá zaškrtnout "prohledat archívy".
o 20.12.2013, 16:59 | MiniMike
mourl: a co se vylucuje tim, ze ma prohledat 200 zip souboru za pomoci Pruzkumnika, proste lze to, je to kravina, je to zdlouhavy, ale jde to....
o 20.12.2013, 18:27 | muSlim
Ja by som sa ho Truhlíka pojebaného spýtal, či vie aká je definícia .zip-u a potom mu dal do držky....

.ZIP is an archive file format that supports lossless data compression. A .ZIP file may contain one or more files or folders that may have been compressed.
o 20.12.2013, 19:20 | Milhauzz
Zip, ať už ho cokoliv vidí jakkoliv, je prostě soubor. A jestli ne, jdu roztrhat MCITP certifikaci :)

o 20.12.2013, 19:31 | Crimson
asi tak
to že do něj můžeš dát file defakto jako do složky je sice pravda,
ale osobně to za složku nepovažuju
o 20.12.2013, 19:32 | Arnie_one | Upraveno: 2013-12-20 19:35:38
Ten poje.... EU certifákt asi vrátím já. Když mě někdo něco věrohodně a prakticky vysvětlí, nemám problém, ale pokud mě někdo řekne, tak to je doučte se základy, tak to mě vždycky lehce nasere.

opsal jsem tu otázku přesně:
Zjistěte, kolik souborů ve složce XY a ve všech podřízených složkách obsahuje slovo
XX . Počet souborů zapište do souboru Odpovědi.rtf

edit:
To mě ještě letos čeká obnova 50ky 6tky, začínám mít nervy co tam zase na mě vymyslí.
o 20.12.2013, 19:39 | mr.brain
Budu se opakovat, ale lektor je kokot... A pokud to bylo nějaké školení z EU, tak už to naprosto chápu :D
o 20.12.2013, 20:15 | mrazik | Upraveno: 2013-12-20 20:17:18
Kdyz se na to ale podivame ze strany ciste uzivatelske (muj pohled je pokriveny, protoze jsem vyvojar), pak je pravda, ze pokud to byl test ze znalosti zakladniho uzivani systemu Windows, pak ma lektor pravdu (zjednodusenou pravdu pro zakladniho uzivatele). Pokud zkousi rekl bych pokrocilejsi nebo mnohem vice znale z IT oboru, pak zaslouzi poslat do haje zelenyho.
o 20.12.2013, 20:33 | MiniMike
Arnie_one: pokud byla otazka postavena jak jsi napsal v 19:32 tak bych to delal stejne jako ty....
o 20.12.2013, 22:49 | Arnie_one
MiniMike: Ano je to přesná formulace té otázky.
o 21.12.2013, 12:03 | hanx
Trochu OT, ale ten test měl nějakou váhu, nebo byl něčím důležitý? Protože jestli ne, mávnul bych nad tím rukou a absolutně lektory neřešil.
o 21.12.2013, 13:10 | Arnie_one | Upraveno: 2013-12-21 13:12:39
Proč to řeším, v IT pracuji dlouho a vnitřně mě to prostě sere (spíše ten přístup). Já si v práci taky chybu dovolit nomohu, asi jako každej jinej.

Testy o hov... ten papír ze mě studnici vědomostí neudělá, jak tu někdo řekl papír je na 2 až 3 věci a ta 4 je na hov... :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3383 sekund.