Navštíveno 2145x

17.12.2013, 23:16 |
JB | Upraveno: 2013-12-17 23:25:35
Rád bych Vás požádal o názor na pořízení auta pro manželku. Chtěl bych ho koupit na jaře. Buď nové, skladové nebo předváděcí auto. Zadání je asi dost šílené. Jezdit se s ním bude téměř denně ráno do školky a odpoledne ze školky - což jsou 3 km jedna cesta, auto stojí v garáži. Pak jednou týdně cca 150 km k rodičům a jednou za dva týdny to samé v kuse různě po republice. Potřebuju, aby v tom bylo místo. Mám 193 cm, žena je taky vysoká a máme dvě malé děti a většího psa. Výbava musí obsahovat bixenony, vyhřívaná sedadla, auto klimu, zadní parkovací senzory a bezpečnostní prvky. Může být automat. Po mnohaleté zkušenosti s koncernem vw si už neumím představit, že bych koupil škodu či vw Nová o3 combi je strašná, touran je malý a ostatní už moc drahé. Myslím, že z výše uvedeného je jasné, že diesel nemá smysl. U benzínu bych se chtěl vyhnout "moderním" přeplňovaným motorům se spoustou kurvítek. Co byste koupili? Nynější auto máme 7 let a to nové by mělo vydržet to samé. Nájezd za 7 let cca 85000 km. Líbí se mi nová mazda 6 combi s 2,0i , toyota verso 1,8i. Díky za názory. Cena 400000 - 700000 s dph. samozřejmě čím rozumně méně, tím lépe. Chci prostě spolehlivé auto.

18.12.2013, 06:12 |
Lubak Co s max,grand c max (soupaci dvere ocenis hlavne s detma) nebo mondeo kombi? Do vsech je mozny vyzkouseny 160ps benzin s rozumou spotrebou

18.12.2013, 06:23 |
Kamil Jako Lubak, S-Max

18.12.2013, 12:34 |
Lubak | Upraveno: 2013-12-18 12:35:50
Do 600 tis. vč. DPH máš S maxe s pěknou výbavou viz. níže. to jen tak pro představu.
Automatická dvouzónová klimatizace
● Elektronický stabilizační systém ESP, 7 airbagů
● Sedadlo řidiče s elektricky nastavitelnou výškou a
nastavitelnou bederní opěrkou
● Elektricky ovládaná přední a zadní okna
● Kožený volant a hlavice řadicí páky
● Elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka
● Dálkové centrální zamykání
● Tónovaná skla
● Přední mlhová světla
● Elektrické dětské pojistky
● Systém monitorování tlaku v pneumatikách
Tempomat s nastavitelným omezovačem rychlosti
● Sada Audio 112 - SD navigační systém, 8 reproduktorů,
Bluetooth® handsfree s USB
● 17“ kola z lehkých slitin s 15 paprsky
● Světla denního svícení s LED diodami
● Elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka
v barvě karoserie, s osvětlením prostoru pod zrcátky,
elektricky sklápěná
● Parkovací asistent se senzory vpředu a vzadu
● Ozdobné lišty prahů předních dveří
● Prémiové přední a zadní podlahové rohože De Luxe
Tak tohle vytesat do kamínku:
"...Po mnohaleté zkušenosti s koncernem vw si už neumím představit, že bych koupil škodu či vw..."
Japonec, to je řešení tvého problému. Avensis, Accord, Legacy, Mazda 6, tudy bych šel já.Vše v kombi a s benzínem 2,0, manuál něbo automat, to je jedno.

19.12.2013, 00:13 |
JB díky... ten smax jsem opomněl a je to velký dost. nějak podvědomě ale spíš už tíhnu k těm japoncům. Vždycky jsem měl ( a stále mám služební) kombík od koncernu. Co třeba nějaký japonský suv - není v tom třeba víc místa, než v té mazdě 6? Třeba v accordu kombi jsem několikrát jel a na zadních sedadlech je relativně dost málo místa, na to, jak je to veliký a pěkný auto. Bohužel okolo mě je to samý koncern, tak se nemám koho zeptat. Teď se mi třeba líbí i nová crv. Ale nevím, jak je to reálně prostorný auto. díky

19.12.2013, 00:15 |
JB jinak spotřebu neřeším - jde mi o spolehlivost. škoda, že to do té školky není alespoň 20 kilometrů - nejradši bych koupil něco s V6 benzín - třeba roční. Nedávno jsem jezdil v Moskvě v outlanderu s 3,0 V6 a pěkný.
Pak bych zkusil Tribecu (Subaru), ale s motorem 3,6. Přestavba na LPG (ca 45tCZK( a za 85000km ani nestačí odejít ventilová sedla:-)
Je to parádní povoz, komfortní, se 191kW to jede výtečně a spotřeba plynu dle majitelů je kolem 12-13/100 (tedy ca 7l benzínu/100km). Může být i 7 místná, má plnohodnotný systém 4x4, který se někdy může hodit (3 diferenciály), motor je velmi spolehlivý (řetěz, který na rozdíl odkoncernu fakticky je bezúdržbový). Uvnitř je za jízdy precizní ticho, protože motor H6 je velmi dobře utlumen.
A protože dnes se motory s velkým objemem blbě prodávají, jde sehnat velmi levně. Jedna je na tipcars (tmavo modrá, koupená v CZ, s perfektní historií, od 1 majitele, měla lakovaný přední blatník, ale nešlo o havárii, je nebouraná. A je hlavně v mechanickým top stavu. Vím, protože jsem byl na audienci:-)A jako Subarista ti mohu Tribecu jen doporučit. Kus auta s perfektními jídzními vlastnostmi, vychatnou technikou.
Ber to jen jako tip.
Zdeny,Tribeca na to denní cukani není dle me to nej. Taky bych to videl na nejakeho denního pracanta ve stylu Toyota avensis s motorem okolo 2.0l v atmosfere
Pokud chces velke auto uvnitr, tak na SUV zapomen (velke zvenku, male uvnitr) a bohuzel na japonce taky, tam zadne velke neni - jedine Toyota Verso, ale tam muze byt zklamani kufr. Pred pul rokem jsem hledal stejna jako ty a skoncil u noveho S-Maxe 1.6 EB 160PS, ktery vysel cenove nejlepe (najlepsi pomer cena vs prostor) a nabizi opravdu hodne hodne mista uvnitr (vozime 3 deti dozadu, kocarek, kola,...). Co musim vyzdvihnout je motor a turba neni treba se bat (ja se ho zpocatku obaval), protoze zatim to s EB vypada dobre.
S-max, jak kvůli prostoru, tak kvůli tomu za současné ceny nabízí... žádný japonec podobné třídy a ceny na tom nebude líp, ani nastejno. SUV v těhle vodách co jsi vyjmenoval je nesmysl - zvenku jak kulturista po steroidech, samá boule, uvnitř prostorově mnohdy horší jak opel corsa. Vidět z toho není, atd.
P.S. I 3 km cesta do školky může mít 20 km, záleží čistě na řidiči a radosti z jízdy. Pravda, v koncernu by to vždycky byly jen ty 3 nudné, neosobní kilometry....
2 mrazik: nechcem sa nejak extra hlásiť k Subaru, ale trebárs menovaná Tribeca, tak to je SUV ktoré dá vnútri viac než na čo vyzerá zvonku :-)

19.12.2013, 10:47 |
Lubak Tribeca není rozhodně nepatří k těm menším "SUV" ale místa na zadních sedačkách tedy extra moc není a např. zmíněnej S max má 3 plnohodnotný sedačky

19.12.2013, 13:59 |
Lubak Já teda nevím ale píše , že má 190 cm což defakto vyřazuje všechny SUV na trhu pokud si má za něj někdo sednout