Navštíveno 1592x

Prosím o radu ohledně televize, které ano, které ne, co musí mít, čemu se vyhnout apod.
Velikost cca 90-105 cm, cena do 15 000 Kč, bez 3D, spíše ne plazmu. Určitě ne nějaké noname značky.
Samsung? Philips? Panasonic?

17.12.2013, 11:56 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-12-17 11:57:16
Samsung UE40F6400. Pokud nepotřebuješ satelit, tak slušná telka s DVB-T2 tunerem a slušným panelem. Pořídil jsem jí domů ve větší velikosti 46"

17.12.2013, 12:53 |
mourl | Upraveno: 2013-12-17 12:55:51
Taky vybírám TV, chtěl bych Samsunga (líbí se mi jejich podání obrazu a jsem doma na něj zvyklý vč. ovládání)
Měl jsem vybranou UE46F6800 kvůli sat.tuneru ale ten rámeček okolo TV se mi zdá úchylnej.
No a otázka se týká, jestli se vyplatí koukat po tom satelitním tuneru? nebo koupit tu UE46F6400 o 8tis levněji :D (má jenom 200mhz oproti 400mhz na 6800, ale co jsem koukal na tabulku s přepočty,tak je to oboje 100mhz :-)
Tzn, kdybych pak chtěl třeba do budoucna satelit od UPC tak mi na to stačí ten DVB-S tuner? nebo je lepší prostě ušetřit za TV a pak mít dva ovladače a jet přes set-top box?

17.12.2013, 13:35 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-12-17 13:36:23
F6800 je obluda a není třeba jí řešit, když je tady F66xx a 67xx které mají satelitní tuner taky a normální design. To zda si přihodit 6 - 8tKč za satelit, když ještě k tomu potřebuješ CAM modul skoro za litr aby tam šla dát karty je otázka. Výhoda jedné dálky tu je, ale ladění a třídění programů děs běs. Sice se to dá editoval spešl programem i v PC, ale externí HD box se tečkou koupíš kvalitní mezi 2500 - 3500tKč a máš vyřešeno.
Jinak všechny Samsungy 5xxx a 6xxx až po řadu 7000 mají 100Hz panel, ale ne všechny ho mají stejný, je to závislé od řady a úhlopříčky a vládne tam taková panelová loterie i napříč typem panelů, takže v akčních 5xxx zdaleka není takový panel jako třeba v F6400 apod.

17.12.2013, 13:57 |
mourl To jsem chtěl slyšet! :D Ne ale opravdu,už teď když ladím DVB-C tuner od UPC na Samsungu tak je to za trest(to asi bude ale na každé značce).Takže kdyby náhodou,tak pořídím ten HD box.Pořídím asi tu UE46F6400.Zdá se mi to jako nejrozumnější volba.Díky za pomoc.
Nebo se na celej slavnej Samsung vykašli a kup LG se sat. tunerem, kde funguje automatické ladění a nemusíš se o nic starat.
Za mě teda Samsung ani omylem, nemam tuhle značku rád, já kupuji všechno od Panasonicu, ale jinak LG dělá velmi slušné TV.
P.E.T.R: Srovnával jsem dlouho co vzít aby to neurazilo i mě když už si to náhodou pustím, ale LG nemá DVB-T2, nedává rovnou k TV dvě dálky (klasiku) a ty jejich IPS panely jsou poměrně tragické v měřených parametrech kontrastu a doma je to pak večer dost vidět.

17.12.2013, 19:53 |
Pekys Tuner: jak je na tom ta 6400 s rychlostí načítání z externího HDD? řada F5xxx je poměrně dost tragická, tak bych se tomu rád vyhnul.
Pekys: K tomu jsem se zatím nedostal, ale z flashky jsem zkusil fotky a videa a celkem to jde. Videa kvalitou super, ale fotky mám třeba lepší, když to píchnu do USB BD přehrávače Panasonic propojeným přes HDMI. Ale jsem na podání fotek a ostrost úchylnej, běžné produkci pro návštěvu to stačí.
Ono zrovna DVB-T2 je ještě poměrně předčasné, když není daná norma, podle které se bude vysílat. Je to takové něco koupit a pak doufat, že to bude fungovat.
Proč začlo LG dávat ta debilní DO opravdu nechápu, větší pitomost už vymyslet nemohli. Zrovna nedavno jsem to zapojoval nějakým důchodcům a když začala po obrazovce jezdit nějaká šipka, tak na to koukali trochu divně. :D

17.12.2013, 21:08 |
Pekys Tuner: díky, až se k tomu dostaneš, dej prosím info. Co vím od kolegy, tak F5500 je hrozně pomalej, a ještě místo seznamu jsou náhledy, které se dají na dalších stránkách posunovat jen po jednom, a každej náhled trvá dlouho, takže než se dostaneš k xy filmu, tak je to dost doba. Jinak na tu F6400 koukám a vypadá celkem v pohodě. Já už měl dva Samsungy, a s oběma spokojenost.
P.E.T.R.: jasný, ale tak že by to pustili v H.265tce asi zatím nehrozí a kdo ví jestli tyhle TV přežijou 5/6 let :) navíc jsem to spíš vybíral podle obrazu a ovládání a tam je bohužel lepší Samsung.