Navštíveno 3416x

16.12.2013, 01:46 |
K11 | Upraveno: 2013-12-16 01:50:47
Potřebuju nakoupit opět nějaké věci na UK ebay a tak jsem si řekl že už nebudu otravovat kolegy v práci a pokusím se to zařídit sám.
Zaregistroval jsem se teda na Ebay a Paypal (platbu mám převodem ze svého účtu na paypal protože platební kartu nevlastním) což bylo v pohodě.Problém nastal až při objednávce.
Našel jsem potřebný díl a klikl na tlačítko BUY IT NOW kdy na mě vyskočila stránka (1. obrázek) kde je uvedena celková suma včetně dopravy uvedená v Librách (nikde není častka v korunách tak jako tomu je při nabídkách zboží).Kliknul jsem na CONTINUE a vyskočila na mě další stránka (2. obrázek) kde jsem zadal přihlašovací údaje a dal LOG IN.
Dále (3. a 4. obrázek) už si neporadím protože i když si myslím že to chápu správně a je potřeba převést peníze za objednávku na Paypal účet (číslo účtu i variabílní symbol je uvedený) tak nevím jak zjistím celkovou sumu v KORUNÁCH?
Dále ani nevím jestli Paypal rozezná při tom 3. a 4. obrázku že na Paypal účtu nemám žádné peníze a proto nemám na těchto obrázcích možnost nějakého potvrzovacího tlačítka či možnost pokračovat dále.
Předem všem dík.Roman

16.12.2013, 01:47 |
K11 | Upraveno: 2013-12-16 01:54:46

16.12.2013, 01:55 |
K11

K11

K11

16.12.2013, 06:57 |
kupis Nevidím na to moc dobře, ale podle mně nemáš dost peněz na Paypalu...
Paypal jedu pres kartu, ale podle me si musis nejdriv neco na ten paypal ucet poslat a pak ti to nabidne jeste treti moznost aby se to zaplatilo primo z paypal uctu okamzite.
Taky bych řekl, že tam nemáš uloženo dostatek peněz. Buď musíš mít pozitivní bilanci nebo platit kartou. Pokud to jde nějak z účtu (což v době, kdy má každý kartu, netuším), tak bys musel asi napřed (ještě před nákupem) převést peníze z účtu do Paypalu (pokud to jde).

16.12.2013, 11:05 |
K11 Kluci především díky za snahu.
Jestliže ste se na tom shodli všichni 3 tak to bude asi pravda a je to to co mě zajímalo.
Já mám samozřejmě jak číslo účtu tak variabilní symbol pro převod peněz na Paypal ale nevěděl jsem kolik peněz mám přesně převést (vidím jen celkovou cenu v Librách) nebo kde to zjistím a zda po převedení potřebné částky se něco změní ve 4. obrázku a budu moci potvrdit platbu protože momentálně tam nic takového není.

16.12.2013, 11:16 |
K11 Vypadá to že dnes to nevyřeším a je to zrovna věc která mi chvátá a jak naschvál má kolega až do 28.12. dovolenou :-(.
Nenašla by se tady nějaká dobrá duše která by mi s platbou pomohla.Myslím tím že bych mu převedl potřebnou částku na účet a on to za mě zaplatil?Pokud se jiní neurazí tak by se mělo jednat o někoho kdo už má na AHC nějakou historii.Předem dík.Roman

16.12.2013, 14:32 |
K11 prosim prosim
Podle mě si to musíš přepočítat sám, ono ti to nikde neukáže kolik to bude v czk. Ale envím jak to máš teda udělané, já mám na paypalu navedený účet a kartu a ono si to stáhhne samo z paypalu a co není, tak si automatick samo stáhne z účtu. Jen to co potřebuje. O nic se starat nemusím.
Máš ověřený účet? Máš povolené internetové platby? Limit na kartě pro inet platby? Vše tohle ovlivňuje případné placení přes kartu.
Rajdlos - ale on nemá kartu, to říkal na začátku.
Tweety_xx - u platby kartou to ukazuje, kolik si to strhne v CZK, resp. to ukáže přesný kurz, podle kterého se to dá dopočítat.
Aha sorry špatně jsem četl :(

16.12.2013, 22:57 |
K11 Tweety_xx: právě že mi to ukazuje částky v KČ pří prohlížení zboží i při cenách za dopravu ale jakmile dám zboží do košíku mám to jen v Librách a i když bych to mohl přesně přepočítat podle kurzu ČNB v aktuální den tak nevím jak je ošetřeno 2 denní spoždění (převod částky z mýho účtu na účet Paypal) a možná změna kurzu kdy by díky tomu mohlo být na účtu Paypal při placení měně peněz.
Mr.Scully: přesně jak říkáš.U platby kartou jsem to viděl několikrát že je nepsána částka i v korunách ale u mého způsobu platby nikoliv.Proto mi šlo tedy o to jestli stačí poslat peníze na Paypal účet (raději tedy více) a budu mít po té možnost to uhradit nebo ne.
Dnes jsem si v bance vyřídil kartu (bude začátkem ledna) i když ji na nic jiného nepotřebuji a snad to bude snažší,ale teď bych opravdu potřeboval co nejdříve provést platbu,nepomůže mi prosím někdo nebo neporadí 100% návod???
Díky kluci i tak za snahu.

17.12.2013, 00:07 |
Nora Karta bude až v lednu??? Probůh, co to máš za banku???

17.12.2013, 00:40 |
K11 KB :-(

17.12.2013, 05:27 |
Kmoda Nepotřebuješ kartu na nic jiného? Neplatíš kartou v obchodech a peníze si vybíráš na přepážce?

17.12.2013, 07:56 |
Nora Pokud nepotřebuješ plastovou kartu, tak proč sis nezřídil virtuální? U KB jsem ji měl snad do druhého dne...
Ale u PP musí mít embosovanou kartu.

17.12.2013, 10:11 |
duke KB k tomuhle vydává virtuální kartu. Sám ji využívám pro PP.
Jinak dle mne není na účtu PP dost peněz, tak proč nepošleš na PP řekněme o 500,-CZK více, s tím, že to co se ti nepoužije na tuto transakci tam budeš mít pro příště?
Jinak nejde při převodu o čistý kurz (Libra vs. CZK), ale i myslím malý servisní poplatek pro PP, takže by ti přesné převedení měn stejnak nevyšlo.
Rajdlos: podle mě nepotřebuješ embosovanou kartu, ale důležité jsou internetové platby

17.12.2013, 10:58 |
Sau K11 : pokud vydrzis do 3 odpoledna tak ti to mozu kupit, neni problem.
Vasekkch: Ja když řešil PP cca 6 let zpět, tak to byla podmínka.

18.12.2013, 11:47 |
Beam Ako pise "duke", posli si tam viac penazi, nestratia sa tam, pouzijes nabuduce.

18.12.2013, 12:07 |
DaveF Mám taky KB a na PP používám už 5let virtuální kartu, ze které se to automaticky strhává.
Nikdy jsem tam žádné peníze převádět nemusel, ani tam nebyly, používám to jen na občasné placení.
Může mi prosim někdo rychle poradit s Ebay?
Když je aktuální částka 10USD a já přihodim třeba 20USD, tak se rovnou přihodí 20 nebo je to jako na aukru, že zadam maximání částku, ale přihodí to třeba 12USD a samo to přihazuje až do 20USD?
Díky
prihodi se tech 12 a samo to jde az do 20
Myslel jsem si to, ale moc díky, nakupuju tam prvně.