Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > ACDC Czech Revival

o Navštíveno 1940x o
o 14.12.2013, 08:16 | Zdeny60 | Upraveno: 2013-12-14 08:16:39
Nebyl někdo včera v Přerově?
Já jsem byl a fakt nelituji toho, že se mi nechětlo, po celém týdnu stresů v práci, mlze, možnosti náledí a vůbec mizernému počasí.
Profesionální výkon, zejména zpěváka a kytaristy, od pohybové cherografie po hudební stránku věci, nevídaná kvalita ozvučení (to je dnes vzácnost, protože zvukaří jsou tetřevi) a 1,5 hodiny pořádný rokenrol. A kladně hodnotím i moderátora akce- úvod dve tři věty a davaj, něco ve stylu.." Dámy a pánové, kaplea ACAD Czech revival... Toť vše. Žádný nesmylsný výčty všech sponzorů, co nikdo neposlouchá a nikho to nezajímá, ale rovnou tvrdě na věc.
Jelikož šlo o pro mě dosud nepoznanou kapelu, tak klukům držím palce, protože tahle muzika je dnes vzácná asi jako jehla v kupce sena a když nám komouši odpírali zlatou éru rocku, buďmě vděčni za dokonalý revival - atento dokonalý je a já osbně dávám 10* z 10. Jinak kytarista má KJJ a hudební kolej v Berkeley, mimochodem, bubeník je tak vzdělaný v hudbě.
Fakt, paráda a kluci mi zvedli náladu, zejména v době nějakých popových pidihvězdiček je tohle balzám na duši. A bylo velmi příjemné sledovat, jak staří pardi v mém věku natřáslali svá břicha, dámy nad ..sát nevyjímaje:-)
Super akce! A v období mezi svátky pokračuji na Deep Purple revival, tak doufám, že se mrknu na starý /párply" s Lordem a Blackomorem, protože ty dnešní s Morsem a Aeyrym mě neberou.

PS: jo, a zvon byl:-)

o 14.12.2013, 11:38 | Pavel 528
ja muzu zase doporucit tyto revivaly,obe kapely hrajou fakt vyborne..

led zeppelin
[ Link ]

uriah heep

[ Link ]

o 14.12.2013, 22:14 | PAVELK
Zdeny neříkej ze ACDC jsou mozny kopírovatv dle me blbost je to kvalitni kapela jen v originále
o 14.12.2013, 23:22 | Mr.Scully
Na revivaly jsem roky chodil, ale postupně mě to přestalo bavit, protože buď je to:
1. kopie, která má světelné roky daleko do originálu a je to spíš parta vesničanů
2. kopie, která je naopak poměrně přesná a mě prostě nebaví, že koukám na hudebníky, kteří se naučili jedinou věc a to je slepé kopírování někoho, kdo přišel s něčím revolučním.

Postupně jsem se naučil chodit jen na revivaly, které:
1. to berou "volně" a jde primárně o zábavu, při které člověk zachlastá (tzn. nejde od toho moc čekat)
2. dokážou do toho dát něco vtipného a neotřelého

Tohle je kupříkladu vcelku legendární (německý) revival oblíbený mezi fanoušky Queen... ale poněkud neotřelou image a úpravy skladeb ocení asi jen ti skalní. Běžnému člověku, který jde na "hity", to vůbec nic nedá.
[ Link ]
o 15.12.2013, 07:56 | Zdeny60
ACDC znám nazpamět. Mám od nich všechna řadová alba v několika vydáních od klasiky až po audiofilské verze SHM:_CD nebo MFSL vydavatelství, mám o nich spoustu videí a řadu knih. Dovolím si tedy tvrdit, že naposlouchané je mám celkem dobře.
A tihle kluci patří v rámci dnešní, zejména české tvorby v oblasti rocku, k tomu lepšímu. Výkon, který jsem viděl, já osobně hodnotím jako precizní, i když někdo by třeba řekl, že se mu nelíbil. Má na to právo.
Ovšem jako muzikant také řeknu, že v muzice ledacos rozpoznám a i kdyby tam v tom vystoupení nebylo ani špetku ničeho jiného, pak čeho tam obrovský kus, tak to byla chuť hrát a udělat šou pro lidi. To se jim povedlo, na publiku to bylo vidět a nebylo pochyb o tom, že cíle bylo dosaženo.
A chápání slova revival - to je silně volná věc. Někdo bere revival jako dokonalý plagiát, která má být přesnou kopií originálu, někdo pod tím vidí snahu udělat originál po svém (a to většino dopoadá žalostně).
Já chápu revival kapely tak, že by měly hrát co nejpodobněji originálu, v dobovém aranžmá, oblečení a s dobovým vystupováním na jevišti. Těžko si doedu představit například Deep Purple, kde "blackomre" bude na ježka Lord bude hrát na Korga. To fakt ne.
ACD C.R. hrály na stejném osazení (Marshaly od A do Z), bicí o 3 škopcích, oblečení bych řekl že mají snad přímo od "oroginálů".
Ať se to někomu nezdá či ne, tohle je prostě výtečná kapela a k tomu s hráčsky dokonalou techniko. 10* z 10.
To vše je třeba ovšem chápat jako revival, Pavelk. Jasné, že originál byl, je a bude vždy jen jeden, ale plagiátů jsou miliony a zrovna tak mezi nimi josu výtečné, průměrné a mizerné. A tento je ten výtečný.
o 15.12.2013, 07:59 | Zdeny60
Mr. Scully - tohle , co jsi sem postnul, to je už na trestný čin a nemohu se k tomu vyjádřit jinak, než že to je hanobení Queen.
Už jent o, že Queen prostě nemohou být z principu skopčáci. Hnus.
o 28.12.2013, 17:26 | Zdeny60
Jak jsem říkal, tak jsem udělal. A co že? No včera jsem si zajel do Přerova na Deep Purple revival band - kapelu Koberec band.

Pár slov o ní je zde:
[ Link ]

Bohužel s obsahem linku se nemohu ztotožnit ani omylem. Pánové buď byli včera zcela mimo mísu a jejich vytsoupení hraničilo s trapasem a nebo ten, kdo napsal to, co napsla v linku, je tetřev hlušec.

Jistě tu je řada skalních přívrženců legendy DP. Já osobně patřím mezi ně již asi 40 let.-) Jejich tvorbu-dovolím si trvdit-znám nazpamět, od předu pozpátku notu od nioty, mám zcela všechna jejich řadová alba v několika provedeních, řadu live nahrávek, videí, LP... je to moje nejoblíbenější kapela a pro mě to je prostě kus života. Uctívám je a vzhglížím k nim s úctou. O to víc mě včera zklamalo vystoupení KOberec Bandu - a to tak, že po skladbě Highway Star jsem to už nbevyrdžel a zhnuseně odešel.
To byla katasrtofální urážka legendy, která -jak jsem se dočetl- je "uznávaná" v Evropě a dokonce měli tučets vystupovat s takovými kusy, jako byli a jous The ANimals!!!

Kruci byl já jsem to vůbec na té "správné" DP revival band kapele??? Nemohu pochopit ten totální nezájem hráčů o to, jak hrajou, pro koho hrajou, zcela bez kontaktu, bez emocí, ale hlavně - zcela blbě, mizerně, hnusně a špatně!!!
Bubeník byl tak o 2 tempa pozadu, SMoke on the water, kterým se začínalo, to byla vensický cajdák "dum du důůů, dum dum dudůůůů" šlapej levá pravá do sudu... Tragedie. Zpěvák falešný jak děravej niklák, varhnaík totoál mimo jak tím, co hrál, ale zejména JAK to hrál, basista uměl jen dva téony - vyšší a nižší, jinak nic, kdyby měl jednu strunu, asi by stím vystačil....
Že jsem ten dojem něml jen já sám, o tom svědčilo nemálo komentářů od fanošků DP, kteří přišli v domění, že si poslechnou pořádný rock a výsledek? SLova nevole, zklamání, ale i zděšení nad tím, co ti pánové hrajou.
Když tos rovnám s ACDC Czech Revial, tak to je rozdíl X světelných let.
Dnes, abych se ujistil, že nejsem mimo mísu já, jsem si pustil DVD od DP - no kuwa, to je NĚCO! osobně, mít tu možnost, tam slavným Kobercům Bandu byc h zakázal pokračovat v prznění takové legendy, jako jsou DP!!! Prznění, to je to nejlepší slovo, co mě napadá v souvislosti se včerejším vystoupoením, Hnus a hanba!
Panebože za co?
0 z 10*.Abych nebyl tak krutý, tak možný 0,5 bodů bych dal zpěvákovi za skladbu When the blind man cries.Tam byl náznak toho, že možný kdysi DP hráli.
o 28.12.2013, 17:50 | All
A o tom jsou revajvly. O vykradení legend většinou podprůměrnými muzikanty. Za tohle nedám ani zlámanou grešli. Ani za Landu co kurví Kryla, Brichtu co kurví Omegu, Schelingera, Uriah Heep ... a čím okresštější kapela tím větší průser. Raději půjdu na starou a už vyhaslou legendu než poslouchat tyhle příživníky.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.32 sekund.