Jak jsem říkal, tak jsem udělal. A co že? No včera jsem si zajel do Přerova na Deep Purple revival band - kapelu Koberec band.
Pár slov o ní je zde:
[ Link ] Bohužel s obsahem linku se nemohu ztotožnit ani omylem. Pánové buď byli včera zcela mimo mísu a jejich vytsoupení hraničilo s trapasem a nebo ten, kdo napsal to, co napsla v linku, je tetřev hlušec.
Jistě tu je řada skalních přívrženců legendy DP. Já osobně patřím mezi ně již asi 40 let.-) Jejich tvorbu-dovolím si trvdit-znám nazpamět, od předu pozpátku notu od nioty, mám zcela všechna jejich řadová alba v několika provedeních, řadu live nahrávek, videí, LP... je to moje nejoblíbenější kapela a pro mě to je prostě kus života. Uctívám je a vzhglížím k nim s úctou. O to víc mě včera zklamalo vystoupení KOberec Bandu - a to tak, že po skladbě Highway Star jsem to už nbevyrdžel a zhnuseně odešel.
To byla katasrtofální urážka legendy, která -jak jsem se dočetl- je "uznávaná" v Evropě a dokonce měli tučets vystupovat s takovými kusy, jako byli a jous The ANimals!!!
Kruci byl já jsem to vůbec na té "správné" DP revival band kapele??? Nemohu pochopit ten totální nezájem hráčů o to, jak hrajou, pro koho hrajou, zcela bez kontaktu, bez emocí, ale hlavně - zcela blbě, mizerně, hnusně a špatně!!!
Bubeník byl tak o 2 tempa pozadu, SMoke on the water, kterým se začínalo, to byla vensický cajdák "dum du důůů, dum dum dudůůůů" šlapej levá pravá do sudu... Tragedie. Zpěvák falešný jak děravej niklák, varhnaík totoál mimo jak tím, co hrál, ale zejména JAK to hrál, basista uměl jen dva téony - vyšší a nižší, jinak nic, kdyby měl jednu strunu, asi by stím vystačil....
Že jsem ten dojem něml jen já sám, o tom svědčilo nemálo komentářů od fanošků DP, kteří přišli v domění, že si poslechnou pořádný rock a výsledek? SLova nevole, zklamání, ale i zděšení nad tím, co ti pánové hrajou.
Když tos rovnám s ACDC Czech Revial, tak to je rozdíl X světelných let.
Dnes, abych se ujistil, že nejsem mimo mísu já, jsem si pustil DVD od DP - no kuwa, to je NĚCO! osobně, mít tu možnost, tam slavným Kobercům Bandu byc h zakázal pokračovat v prznění takové legendy, jako jsou DP!!! Prznění, to je to nejlepší slovo, co mě napadá v souvislosti se včerejším vystoupoením, Hnus a hanba!
Panebože za co?
0 z 10*.Abych nebyl tak krutý, tak možný 0,5 bodů bych dal zpěvákovi za skladbu When the blind man cries.Tam byl náznak toho, že možný kdysi DP hráli.